Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 38 συνταγές
Τις μέρες που ήμουν στο χωριό «σκάλιζα» τα ντουλάπια κι εκεί ανακάλυψα κάποια παλιά περιοδικά με εργόχειρα από τις δεκαετίες 1970 και 1980 που[...]
Πηγή: bostanistas.gr1 κ. μπακαλιάρο παστό ξαλμυρισμένο Κουρκούτι 200 γρ. αλεύρι 50 γρ. κόρν φλάουρ 1 κ.γ. μπέικιν παόυντερ 1 κρόκο αβγού 330 γρ. μπύρα παγωμένη 1 κ.γ. ρίγανη ή[...]
Πηγή: cookpad.com/gr(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο) Υλικά 1 κ. μπακαλιάρο φιλέτο αλεύρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα για το κουρκούτι: 1/2 φλ. τσ. αλεύρι 1 κουτί μπύρα 1 κ.σ. ούζο 1[...]
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΈνα από τα πιάτα που έφτιαχνε η μάνα μου στις 25 Μαρτίου και των Βαΐων (αλλά και άλλες φορές), ήταν σκορδαλιά , με βακαλάο που τηγάνιζε σε κουρκούτι. Για ακόμα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ ιδέα ξεκίνησε απ’ το να καταγράψω την κλασική συνταγή της μάνας μου για μπουκιές κροκέτες μπακαλιάρου που απολαμβάνω τα τελευταία 50 χρόνια, ενόψει 25ης[...]
Πηγή: pandespani.comΤο ψάρι αλλά και γενικότερα τα θαλασσινά υπήρξαν για τους Έλληνες ένα πολύ σημαντικό στοιχείο διατροφής. Εδώ και αιώνες ανέπτυξαν μια σημαντική κουλτούρα η[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΥΛΙΚΑ 1 κιλό μύδια 1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4 - 5 φέτες μπέικον κομμένο σε τετράγωνάκια 1 κ. σούπας ελαιόλαδο για το[...]
Πηγή: megatv.com/cookΤελευταία μαγειρεύω πολύ συχνά χταπόδι κι αυτό γιατί το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι ορέξεις μου αλλάζουν. Θέλω φαγητά που μυρίζουν θάλασσα και ξυπνούν[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΗ σηπία, κοινώς η σουπιά (επιστημονικά sepia σηπία) είναι ένα Κεφαλόποδο. Ζει σε βάθος εκατό μέτρων, στις εύκρατες και ζεστές θάλασσες, ψαρεύεται πολύ εύκολα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΑχνιστά μύδια με βουτυρένιες μπαγκέτες, ένα ορεκτικό που μυρίζει θάλασσα και μυρωδικά, ο καλύτερος τρόπος για ένα τραπέζι πολλά υποσχόμενο και light! 199[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΤα τηγανητά φρέσκα ψάρια των Ελληνικών θαλασσών, μικρά ή μεγάλα, είναι ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα. Σερβίρονται παντού: στις[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤις μελιτζάνες τις κάναμε μουσακά , παπουτσάκια , παστίτσιο , με φέτα στο φούρνο ε τώρα έφτασε η ώρα για το συνδυασμό τους με μπακαλιάρο. Μέσα στις ανασκαφές[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΑξεπεραστοι θεϊκοι γαυροκεφτεδες.Ιδανικος καλοκαιρινος μεζες και οχι μονο... για μπυρα,ουζακι και τσιπουρακι. Συνοδευονται αποκλειστικα με λεμονι για να[...]
Πηγή: syntagestisgogos.grΥλικά συνταγής μπακαλιάρος: 2 φιλέτα ολόκληρα αλεύρι: 2 φλιτζάνια μπίρα: 1 φλιτζάνι σόδα: 1/2 κουταλάκι ελαιόλαδο: για το τηγάνισμα Εκτέλεση συνταγής[...]
Πηγή: icookgreek.comΌσοι λατρεύουν τα θαλασσινά θα συμφωνήσουν ότι είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο, με υπέροχη εμφάνιση και αξέχαστη γεύση. Οι ολόκληροι αστακοί βέβαια κάνουν το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟι γαρίδες σαγανάκι είναι κλασικός ελληνικός μεζές απ’ τους καλύτερους μάλιστα, καθώς χρησιμοποιεί το εθνικό μας τυρί, τη φέτα σε συνδυασμό με ντομάτα, για να[...]
Πηγή: caruso.grΤραγανά «δαχτυλάκια» γαύρου που θα λατρέψουν τα παιδιά. Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη. Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΒήμα 1ο: Καλό ξέπλυμα Ξεπλένουμε το μπακαλιάρο καλά και απομακρύνουμε τρίβοντάς τον με τα χέρια το αλάτι με το οποίο είναι καλυμμένος. Στη συνέχεια τον[...]
Πηγή: xryses-syntages.gr