Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 66 συνταγές
Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις γαύρο με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδια στο φούρνο Η συνταγή είναι παραδοσιακή και σερβίρεται σαν ορεκτικό, μεζεδάκι ή[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΣαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το λατινικό savor που σημαίνει νόστιμο.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα ακόμα εξαιρετικό φαγάκι του αγαπημένου μου κ.Μαμαλάκη! Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό σαρδέλες καλά καθαρισμένες 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ψιλοκομμένο[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΤι προσέχουμε σε ένα ψάρι Τα μάτια του πρέπει να γυαλίζουν, να είναι καθαρά και να είναι εξογκωμένα. Το να μην είναι θολά δεν είναι και απαραίτητος κανόνας ότι[...]
Πηγή: jimdiasrecipes.blogspot.grΜια πικάντικη «κοπανιστή» φτιαγμένη έτσι, ώστε να έχει έξτρα κάψα και έντονη γεύση σε ένα εντυπωσιακό νεοπαραδοσιακό ποπ σερβίρισμα με σαρδέλες[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΜε παστές σαρδέλες -sarde- γίνεται αυτή η ασυνήθιστη μακαρονάδα της Σικελίας, που την λατρεύω! Φτηνό ψάρι των φτωχών της Μεσογείου, οι σαρδέλες έχουν γίνει[...]
Πηγή: bostanistas.gr- Ούτε σήμερα έχει γαύρο... - Μαρίδες; Ούτε. - Καμιά σαρδέλλα ίσως; Όχι. - Τότε τι; Καλαμαράκια... Photo: foodandthefabulous.com Σουλατσάρω νωρίς το πρωί[...]
Πηγή: bostanistas.grΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ; Πρώτα απ’ όλα, το φρέσκο ψάρι έχει μια πολύ πιο ευχάριστη οσμή που παραπέμπει σε θαλασσινά φύκια σε αντίθεση με τα[...]
Πηγή: thegastrin.blogspot.grΠοια ψάρια σάς ωφελούν περισσότερο και ποια είναι πιο επιβαρυμένα με τοξικές ουσίες; Tο καλοκαίρι απολαμβάνουμε πιο συχνά ψάρια και θαλασσινά και μάλιστα...[...]
Πηγή: suntagesvromi.blogspot.grΤο έχω δηλώσει πολλές φορές ότι δεν έχω μαγειρέψει πολύ ψάρι στη ζωή μου, παρόλο που μου αρέσει. Δεν μου αρέσουν όλα το ίδιο, αλλά υπάρχουν μερικά, στα οποία[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑυτή ειναι μια αγαπημένη συνταγή που εφτιαχναν συχνά οι γονείς μου, ιδιαίτερα για τα σαββατόβραδα. Υλικά Ζύμη 500 γρ μαγιά 2 ποτήρια γάλα χλιαρό 1 ποτήρι[...]
Πηγή: bibliomageirikis.blogspot.grΑλλη μία φανταστική συνταγούλα που την είχα διαβάσει στο BHMagazino από την κυρία Τσιχλάκη και την είχα στα προσεχώς μας. Είναι καταπληκτικός μεζές για ούζο[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΥλικά για 4 άτομα 1 κιλό ψάρια για τηγάνι (γόπες ή σαρδέλα) 2 κουταλιές ξύδι 2 σκελίδες σκόρδο 4 κουτ σούπας πετιμέζι 3 κουταλιές αλεύρι 3 κουταλιές λάδι 1[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΑν και το όνομα ‘τσιπούρα του τρελού νερού’ φέρνει προς ινδιάνικο, το ‘τρελό νερό’ μου θυμίζει ‘τρελό φτερό’ και ‘γελαστό φεγγάρι’, η ίδια η συνταγή acqua[...]
Πηγή: pandespani.comΠοιά η σχέση σας με τα ω-3; Tα λιπαρά, ναι, αυτά, είμαι σίγουρη πως δεν τα βλέπετε (σαν και μένα -λέμε τώρα) για emoticon? Ωραία είναι τα κρεατικά και τα[...]
Πηγή: pandespani.com«…η ώρα του ούζου είναι ώρα παιχνιδιού (και ξέρουμε πόσο αυστηροί κανόνες ισχύουν στα παιχνίδια). Στο κυρίως γεύμα επιδιώκουμε να χορτάσουμε, κι αυτό δεν[...]
Πηγή: pandespani.comΗ πάστα con le sarde (μακαρόνια με σαρδέλες), είναι παραδοσιακή Σιτσιλιάνικη συνταγή που ήταν μεγάλο σουξέ στα τραπέζια της Μαφίας. Και οι τύποι, αν μη τι[...]
Πηγή: caruso.gr