Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 22 συνταγές
Το πεντανόστιμο αυτό ριζότο, το έφτιαξε η φίλη μου η Κατερίνα και μας το κέρασε για την επιτυχία του γιου της του Βαγγέλη που ήρθε 6ος στην σχολή Ναυτικών[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grυλικά 1 κ. μύδια φρέσκα (ή κατεψυγμένα αλλά με το κέλυφος) 500 γρ. άλλα όστρακα ζωντανά (αχιβάδες, κυδώνια, γυαλιστερές) 500 γ. μέτριες ή μικρές φρέσκιες[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο της σειράς, αυτά τα άρθρα γράφονται για να υπάρχει σημείο αναφοράς με γραπτό κείμενο για κάθε νέο επεισόδιο της[...]
Πηγή: caruso.grΥλικά (για 6-8 ΑΤΟΜΑ) ½ κιλό καθαρισμένα μύδια + ½ κιλό γυαλιστερές ή κυδώνια (μικρά) ή 1 κιλό μύδια, ½ κιλό μέτριες/μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες, 700 γρ.[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΕκτός από την υπέροχη γεύση τους, τα θαλασσινά βοηθούν τον οργανισμό με την εξαίρετη διατροφική τους αξία χωρίς να επιβαρύνουν τη σιλουέτα. Τα θαλασσινά[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΦαγητά που θα σας λύσουν τα χέρια σε μέρες νηστείας και όχι μόνο. Το καλοκαιράκι με ουζάκι στη βεράντα με την οικογένεια ή με φίλους πάντα είναι ευπρόσδεκτα.[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grΥλικά Γυαλιστερές Μύδια Κυδώνια Σταφίδες Ρύζι(γλασέ) Κρεμμύδι – σκόρδο Βασιλικό, δυόσμο, δάφνη, ρίγανη, κανέλα Χυμό ντομάτας και μια κουταλιά[...]
Πηγή: megatv.com/cookΡιζότο με θαλασσινά Υλικα για 2 ατομα: 4 μεγάλες γαρίδες καθαρισμενες 200γρ. γυαλιστερές(5-6τεμαχια) 200γρ.περιπου κυδωνια 300γρ. μυδια 1 φλιτζάνι λευκό κρασί[...]
Πηγή: mamascook.blogspot.grΈνα μεσημέρι μιλούσα στο τηλέφωνο με την Έλενα από τις Συνταγές της Καρδιάς . Μέσα σε όλα αυτά που είπαμε κάποια στιγμή αναφέρθηκε και το κλασικό πονεμένο[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.grΥλικά (4 μερίδες) : 50 γρ. γαρίδες 50 γρ. καραβίδες 200 γρ. μύδια 200 γρ. κυδώνια 200 γρ. ντομάτες λιαστές, κομμένες στα τέσσερα 500 γρ. μακαρόνια νούμερο 5 1[...]
Πηγή: yumyum.gr10-12 Γαρίδες μέτριες-μεγάλες 1/2 κιλό καλαμάρια ή θράψαλα 10-12 κυδώνια (με το κέλυφος) 6-8 μύδια (με το κέλυφος) 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα 2 φύλλα[...]
Πηγή: cooktherapy.grΣτην νηστεία, θα έπρεπε να στερούμαστε αυτό που αγαπάμε! Όταν όμως τα νηστίσιμα και μάλιστα τα θαλασσινά είναι από τα αγαπημένα πιάτα τι κάνουμε; Ευφραίνομεν[...]
Πηγή: naleipeitovisino.blogspot.grΠάντα ζούσα κοντά στη θάλασσα και δεν μπορώ να φανταστώ να ζω κάπου όπου η θάλασσα δεν είναι σε απόσταση μερικών λεπτών από το σπίτι μου. Ακόμα κι αν δεν[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΠαρακάτω παραθέτω ένα πίνακα με τις ονομασίες των ψαριών στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Λατινικά (επιστημονική ονομασία). Ελπίζω να σας φανεί[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΣας αναδημοσιεύω ένα άρθρο από το περιοδικό οινοχόος της Καθημερινής, σχετικά με τους συνδυασμούς των θαλασσινών με τα υπέροχα κρασιά μας. Το άρθρο το[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΓια 4-6 άτομα ½ ματσάκι άνηθο ½ ματσάκι μάραθο (τη κορυφή του) 80 ml ούζο 40 ml λευκό κρασί ελαιόλαδο 100 γραμμάρια φρέσκια μαραθόριζα 100 γραμμάρια κρεμμύδι[...]
Πηγή: sidagi.gr1 κιλό μύδια φρέσκα με κέλυφος ½ κιλό κυδώνια με κέλυφος 8 γαρίδες Νο 2 ½ κιλό καλαμαράκια 1 κρεμμύδι ξερό (τριμμένο) 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά) 2[...]
Πηγή: ucook.gr/cook200 γρ. λινγκουίνι βρασμένα 50 γρ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες Φρέσκο βασιλικό ή πέστο βασιλικού Χυμό ½ λεμονιού ½[...]
Πηγή: ucook.gr/cook250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 2 κ.σ.) αλάτι πιπέρι 2 σκ. σκόρδο 1 κίτρινη πιπεριά τσίλι (½ + ½) 1 πράσινη πιπεριά τσίλι (½ + ½) 1 πορτοκαλί[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΑπό τα άδυτα της κουζίνας της Νέλλης, όπου οδηγήθηκε η παντεσπανική μας περιέργεια σε φάση γευστικής έξαψης, πήραμε –αφού ζητήσαμε και μας έδωσε μετά από[...]
Πηγή: pandespani.comΗ " Αχτίδα" μου με έπιασε να ...τσιμπάω μια δαγκάνα..μετά απο όσα έκανα νομίζω έχω το δικαίωμα! Η καινούργια μου πήλινη γάστρα φίλοι μου που την αγόρασα απο[...]
Πηγή: aktidadimitris.blogspot.gr(photo: Κώστας Κωβαίος) Κρατήστε αυτή τη συνταγή, φέρνει αρώματα της θάλασσας στο τραπέζι, όλες τις εποχές. Είναι η αγαπημένη μου εκτέλεση για την[...]
Πηγή: bostanistas.gr