Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 23 συνταγές
Η σημερινή συνταγή αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τη διάθεσή μου να προσαρμοσθώ στις νέες διατροφικές απαιτήσεις της νέας εποχής. Έτσι έσπευσα, δίχως[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Το κισίρ, πολλοί το μπερδεύουν με το ταμπουλέ. Η αλήθεια είναι οτι συγγενεύει πάρα πολύ, μερικοί μάλιστα το αποκαλούν "τούρκικο[...]
Πηγή: bostanistas.grΠριν λίγο καιρό είχα την ευτυχία να παραβρεθώ στην παρουσίαση του βιβλίου « Του άνεμου και της αρμύρας », με αναφορά σε προϊόντα και μαγειρικές[...]
Πηγή: bostanistas.grΔύο είναι οι βασικοί λόγοι που σε κάνουν να πας στο Balthasar. Ο ένας είναι ο υπέροχος χώρος και η ιστορία που κουβαλάει, αφού το νεοκλασικό με τον μυθικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια διαφορετική πατατοσαλάτα, ως προς τη συνοδευτική της σάλτσα, για όσους δεν συμπαθούν τη μαγιονέζα όπως εμείς. Απλή στην παρασκευή της και οικονομική,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο καλοκαίρι, έστω και μετ' εμποδίων, είναι εδώ. Άλλωστε είναι μια εποχή του έτους που η αποδοχή και η αντιμετώπισή της είναι κατ' εξοχήν θέμα[...]
Πηγή: bostanistas.grΔιαλέγετε και παίρνετε – έτσι κι αλλιώς σε μετα-μνημονιακή φάση των «θεσμών» βρισκόμαστε, γι' αυτό άλλοι το λένε πράσινο πουρέ και άλλοι[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Αν χτυπήσω το κουδούνι του γείτονα και με περισσή ευγένεια του ζητήσω να μου ετοιμάσει μια ομελέτα;». Κυριακάτικες σκέψεις ενός πεινασμένου[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίτε πρόκειται για γλυκίσματα ψυγείου - οι Μαρίες, Τσέκου και Πετρίδη , μας χάρισαν δύο άκρως δροσερές ιδέες - είτε για αλμυρά γεύματα - όπως οι μεζέδες της[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν ξέχασα ότι ύστερα από το αγαπημένο μου σαλμορέχο σας χρωστάω κι ένα γκασπάτσο. Και κατ’ αρχήν πρέπει να ξεδιαλύνουμε μια παρεξήγηση: στον[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν είσαι στο χωριό κάθε πρωί θα έρθει ένα πεσκέσι. Μια γειτόνισσα θα φέρει 2 αυγά, η άλλη δυο ντομάτες και ένα αγγουράκι και η ξαδέλφη σου λίγα φρέσκα[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάντε ένα πείραμα: Μοιράστε σε όλους ποτηράκια για ούζο, τσίπουρο ή κρασί - λευκό ταιριάζει εδώ - και από δυο φέτες φρέσκο ψωμί. Από την ώρα που το[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλοκαίρι για τα καλά και οι ντομάτες έρχονται πιο κοντά στο κανονικό τους άρωμα. Καιρός για ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης... Photo: indulgedevour.wordpress.com[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Έτσι φτιάχνομε τους κολοκυθοανθούς κάτω», είπε η μαμά μου. Σε ελεύθερη απόδοση: «Έτσι φτιάχνουμε τους κολοκυθοανθούς στη γειτονιά μου, στο[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτό τον καιρό τα κληματόφυλλα είναι λεπτά και τρυφερά, οπότε είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τα κάνουμε ντολμαδάκια. Αν περισσέψουν να φυλάμε στην[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Νικος Μορόπουλος] Το καλοκαίρι μπαίνει και βγαίνει αυτές τις μέρες, παίζει κρυφτούλι με τα ευαίσθητα νεύρα της πρώτης μετα-κορονοϊόν εποχής. Η φύση[...]
Πηγή: bostanistas.gr