Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 31 συνταγές
Η νέα χρονιά μπήκε με αρκετά χειμωνιάτικη διάθεση στο νησί και με το κρύο κυριολεκτικά να τρυπάει τα κόκκαλα σε συνδυασμό με την υγρασία. Δεν γκρινιάζω,[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην Ελλάδα τον ερχομό της πατάτας τον οφείλουμε - γνωστό τοις πάσι - στον Καποδίστρια, πρόσφατα όμως διάβασα μια ενδιαφέρουσα ιστορία: Αν κάποιος έπεισε τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΜανιτάρια γεμιστά με μπέικον, πράσο και ρεγκάτο. Μέσα σε μισή ώρα -το ψήσιμο τους παίρνει είκοσι λεπτάκια μόνο- έχετε ένα τέλειο συνοδευτικό για την μπύρα ή[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο πιάτο αυτό είναι το αφιερωμένο στην Καρλόττα. Εξ ου και φέρει το όνομά της. Η συνταγή είναι δική μου. Αισθάνομαι, βέβαια, βαρύ το φορτίο ενός τέτοιου[...]
Πηγή: bostanistas.grΤην κινόα την έχεις σίγουρα ακουστά. Και ίσως, όταν την άκουσες για πρώτη φορά ν’ αντέδρασες με επιφύλαξη όπως κι εγώ. – «Τι είναι τούτο[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι σαλάτες που συνδυάζουν λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνες και ξηρούς καρπούς είναι ψηλά στις προτιμήσεις μου. Με κάτι τέτοιες μπορώ να αντικαταστήσω ολόκληρα[...]
Πηγή: bostanistas.grΉθελα κάτι ελαφρύ. Και γρήγορο. Κι επειδή βαριόμουν να βγω να ψωνίσω, να γινόταν με ό,τι υπήρχε στο ψυγείο. Λοιπόν, από το δικό μου ψυγείο δεν λείπουν σχεδόν[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ σημερινή συνταγή αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τη διάθεσή μου να προσαρμοσθώ στις νέες διατροφικές απαιτήσεις της νέας εποχής. Έτσι έσπευσα, δίχως[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάθε εβδομάδα θα στέλνει ο ένας στον άλλον μία συνταγή, ένα φαγητό με τα όλα του ή κάτι απλούστερο, μια σάλτσα, ένα γρήγορο γλύκισμα ψυγείου. Με τη Γαλλίδα[...]
Πηγή: bostanistas.grΣήμερα το ξυπνητήρι θα αργήσει λίγο παραπάνω να χτυπήσει, άσε που με την αλλαγή της ώρας θα σηκωθείς χορτάτος από ύπνο και με παραπάνω κέφια. Πρώτη σκέψη:[...]
Πηγή: bostanistas.grΣεπτέμβρης, ο μήνας της αρχής! Τα φρούτα του μήνα είναι σταφύλια, αχλάδια και φραγκόσυκα. Οι μαρμελάδες, οι τάρτες και τα γλυκά κουταλιού έχουν την τιμητική[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίτε πρόκειται για γλυκίσματα ψυγείου - οι Μαρίες, Τσέκου και Πετρίδη , μας χάρισαν δύο άκρως δροσερές ιδέες - είτε για αλμυρά γεύματα - όπως οι μεζέδες της[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην Ελλάδα τον ερχομό της πατάτας τον οφείλουμε - γνωστό τοις πάσι - στον Καποδίστρια, αν όμως κάποιος έπεισε τους Ευρωπαίους πως οι πατάτες δεν κάνουν μόνο[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα αυγά Μπένεντικτ, η νεοϋορκέζικη εκδοχή του πρωινού με αυγά, για μένα δεν είναι απλώς «το πιο νόστιμο πιάτο του μπρέκφαστ», σύμφωνα με την[...]
Πηγή: bostanistas.grΝομίζω ότι έχουμε ανάγκη από ένα θαύμα, ακόμα κι από ένα μικρούτσικο και φαινομενικά ασήμαντο που φροντίζουμε να συντελεστεί στην κουζίνα. Και μην υποτιμάτε[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέρσι τέτοιον καιρό ονειρευόμουν βασιλοπούλες με τρυφερές καρδιές (έτσι τις ήθελα τις αγκινάρες μου, όχι σαν την άλλη, την άκαρδη βασιλοπούλα του παραμυθιού[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Εύη Σκούρα Το αβοκάντο το θεωρώ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πολύπλευρα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος στην κουζίνα του, ιδίως αν προτιμά[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Έχει πλάκα αυτό που κάνεις. Μόλις σκεφτείς μια συνταγή που σ’ αρέσει αρχίζεις να την μαγειρεύεις μετά μανίας. Και μετά, ξαφνικά, σαν να την[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαθώς άρχισα να γράφω, είδα ότι ο αυτόματος διορθωτής έβαλε τα κόκκινα. Δεν είναι «ρώσικη» αλλά «ρωσική», είπε ο διορθωτής. Για[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ Ιωάννα Τσολομίτη* είναι ακριβώς όπως και το φωτεινό μαγαζί της. Μια γυναίκα ανοιχτόκαρδη και φιλόξενη που αγαπάει τη μαγειρική και τους πελάτες της. Έβλεπα[...]
Πηγή: bostanistas.gr