λικερ ροδι απο χυμο | μηλοπιτακια βεφας | ρεβυθια φουρνου αργυρω | μπιφτεκια στο φουρνο αργυρω | κουλουρι με τυρι | κουραμπιεδες με βουτυρο κερκυρας | τσιζκεικ με γιαουρτι παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σαλατες, Ορεκτικα χωρις μπυρα αντιδια πιπεριτσα παπρικα

Βρέθηκαν 179 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Τρώμε και τ' αυγά και τα καλάθια

Τα αξιώματα για το σωστό μαγείρεμα των αυγών πολλά, ένα όμως παραμένει θεμελιώδες: χωρίς μπέικον είναι μισά. Μαζί φτιάχνουν το τυπικότερο δείγμα αμερικάνικου[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μύδια σαγανάκι με πικάντικη φέτα

”Η θεία Φρειδερίκη δεν ειδικεύεται μόνο στα φίνα παξιμαδάκια αλλά και στα νόστιμα μύδια. Με σάλτσα ντομάτας και μια χούφτα χοντροκομμένη, πικάντικη και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαραθόπιτες κρητικές: ραντεβού με την άνοιξη

Παρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρούνται κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη. Τουλάχιστον όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μαραθόπιτες φτιάχναμε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λιαστές ντομάτες από χέρι

Έχω ένα κόλλημα, μια εξάρτηση. Λέγεται λιαστή ντομάτα. Πιστεύω πως αντιπροσωπεύει όλη τη δύναμη και την απλότητα της μεσογειακής κουζίνας. Από τη στιγμή που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κουνουπίδι με ρεβίθια καπαμά

Ο συνδυασμός λαχανικών και οσπρίων είναι πολύ διαδεδομένος σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Στην Κωνσταντινούπολη όμως προχώρησαν ένα βήμα μπροστά. Πήραν το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η σούπα της Δευτέρας: με ψημμένο μπρόκολο &[...]

Όσο πλαδαρή και καταθλιπτική γεύση έχει ένα παραβρασμένο κουνουπίδι και το αδέρφι του το μπρόκολο, τόσο νοστιμιά βγάζει η ψημμένη εκδοχή τους. Ως τώρα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μανιτάρια πόρτο-μπέλο γεμιστά

Είναι μεγάλα σαν πιατάκια του καφέ, νόστιμα πολύ και τα βρίσκεις σε όλες τις λαϊκές αγορές. Τα φουρνίζουμε, τα γεμίζουμε στο τσάκα - τσάκα κι ένα χορτοφαγικό,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πατέ με αγκινάρες και σπανάκι

Οι Γάλλοι είναι βέβαια οι πρώτοι μάστορες στα πατέ και τις τερίν. Δεν έχουν άδικο ούτε για την εμμονή τους ούτε για την ποικιλία των υλικών που ανάλογα με τις[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ένα μικρό θαύμα: μους χωρίς αυγά

Νομίζω ότι έχουμε ανάγκη από ένα θαύμα, ακόμα κι από ένα μικρούτσικο και φαινομενικά ασήμαντο που φροντίζουμε να συντελεστεί στην κουζίνα. Και μην υποτιμάτε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λάχανο τουρσί: το καλύτερο προβιοτικό

Το λάχανο είναι το φυσικό σαπούνι για τον οργανισμό μας. Αυτή είναι μια από τις πολλές ιδιότητες που έχει, αλλά είναι η πιο σημαντική. Το λάχανο, αφού περάσει[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τάρτα με λαχανικά, ανθότυρο και απάκι

[photo: Νεκταρία Κοκκινάκη] Είμαστε στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και στους κήπους έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα δροσερά λαχανικά του[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μια αλλιώτικη φάβα

Η πικάντικη και πολύ νόστιμη σούπα που σας προτείνω είναι εμπνευσμένη από την ινδική Tomato Rasam. Οι Ινδοί χρησιμοποιούν πάρα πολύ τη φάβα. Αποκαλείται dal[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πατάτες κρασάτες με σαφράν

Η πατάτα είναι μια από τις καλύτερες γαρνιτούρες για τα ψητά κρέατα. Συνήθως τις κάνουμε φούρνου και βέβαια είναι υπέροχες με το λαδάκι τους, το λεμόνι τους,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πατατοσαλάτα για (σχετικά) εγκρατείς

Μ’ αρέσει πολύ η πατατοσαλάτα με μπόλικο λάδι, λεμόνι, αλατοπίπερο μαζί με κρεμμύδι, μαύρες ελιές, σφικτά αβγά και κομματάκια ντομάτας. Να έχω μαζί και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αυγά μάτια μασκέ

«Έχει πλάκα αυτό που κάνεις. Μόλις σκεφτείς μια συνταγή που σ’ αρέσει αρχίζεις να την μαγειρεύεις μετά μανίας. Και μετά, ξαφνικά, σαν να την[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σαλάτα με αβοκάντο και γκρέιπ-φρουτ

Ναι, αυτή είναι μια σαλάτα του χειμώνα αφού τα γκρέιπφρουτ είναι στις δόξες τους από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο ενώ αυτά που καταναλώνουμε τώρα είναι μάλλον[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι

Όταν είσαι στο χωριό κάθε πρωί θα έρθει ένα πεσκέσι. Μια γειτόνισσα θα φέρει 2 αυγά, η άλλη δυο ντομάτες και ένα αγγουράκι και η ξαδέλφη σου λίγα φρέσκα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ντολμαδάκια γιαλαντζί με φρέσκα αμπελόφυλλα

Αυτό τον καιρό τα κληματόφυλλα είναι λεπτά και τρυφερά, οπότε είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τα κάνουμε ντολμαδάκια. Αν περισσέψουν να φυλάμε στην[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαυρομάτικα με πέστροφα: σαλάτα για αριστείο

Αναπολώ τα κυριακάτικα απογεύματα που άρπαζα ένα κρουασάν molto από το ντουλάπι –ποιος νοιαζόταν τότε για τα συντηριτικά- κι ένα χιλιάρικο απ' το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ογκρατέν δια χειρός υπουργού

Ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, ο Γιάννης Τσιρώνης, γιόρτασε τα πρώτα “υπουργικά” του γενέθλια στις 28 Φεβρουαρίου. Ήταν μια από τις[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ομελέτα φούρνου για λίγο καλοκαίρι ακόμα

Σεπτέμβρης, ο μήνας της αρχής! Τα φρούτα του μήνα είναι σταφύλια, αχλάδια και φραγκόσυκα. Οι μαρμελάδες, οι τάρτες και τα γλυκά κουταλιού έχουν την τιμητική[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μελιτζανοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

Χτες το μεσημέρι κάναμε μελιτζανοκεφτέδες με τη ντομάτα και, για να πω τη μαύρη αλήθεια, γίνανε απίθανοι. Ως το βραδάκι η πιατέλα άδειασε, γιατί όποιος[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κροκέτες με χταπόδι και ρύζι

Μην πετάτε τίποτα. Τα περισσεύματα, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, μπορούν να αξιοποιηθούν σε νέα νόστιμα φαγητά. Οι κροκέτες είναι ένα τέλειο παράδειγμα:[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κάπαρη

Τα όσπρια γενικώς στην Ελλάδα υπήρξαν κορυφαίο φαγητό επιβίωσης, μια και εκτός από ενέργεια περιέχουν και μπόλικες πρωτεΐνες. Στην Κρήτη αγαπήσαμε πάρα πολύ[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το λαχματζούν του πρωτάρη

Ε δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Στο μικρό, πολύ μικρό Feyrouz , στον αριθμό 23 της επίσης μικρής οδού Καρόρη (κάθετη στην Αιόλου), θα βρεις ίσως το καλύτερο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σαλάτα με φακές, κόκκινο λάχανο και Stilton:[...]

[photo: Εύη Σκούρα] Έχω καιρό να σας προτείνω μια θρεπτική και νόστιμη σαλάτα. Από αυτές τις σαλάτες που τις τρως άνετα για κυρίως πιάτο, γιατί δεν έχει[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κολοκυθοανθοί της μαμάς

«Έτσι φτιάχνομε τους κολοκυθοανθούς κάτω», είπε η μαμά μου. Σε ελεύθερη απόδοση: «Έτσι φτιάχνουμε τους κολοκυθοανθούς στη γειτονιά μου, στο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τυροκαυτερή στα γρήγορα

Τα λόγια είναι περιττά – όπως λέει και το λαϊκό άσμα - όταν μιλάμε για αυτό το τέλειο έδεσμα. Μου αρέσει πολύ το τυρί και οι πιπεριές, ανεξαρτήτως[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καπνιστή[...]

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα Μια σαλάτα που την απολαμβάνει κανείς σαν κύριο γεύμα γιατί έτσι πρέπει. Γιατί τα έχει όλα και δεν της λείπει τίποτα. Και λαχανικά,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Και οι πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές!

Κάποια φορά, που ο γιος μας ήταν στην Ελλάδα, πήγαμε μαζί στη λαϊκή αγορά και με τη δική του ματιά είδε τους πάγκους με τα φρούτα και τα λαχανικά[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, ξινόμηλα και γιαούρτι

Τις περισσότερες φορές που στο τραπέζι έχουμε ψητό κρέας ή κοτόπουλο, αναζητάμε ένα συνοδευτικό που να ξεφεύγει από την πεπατημένη της πατάτας ή του ρυζιού.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η φέτα όλα τα μεταμορφώνει

Πάλι δεν βρήκα, όσο κι αν έψαξα, μικρά κολοκυθάκια στη χθεσινή λαϊκή. Πάει περίπατο λοιπόν η θερμιδική εγκράτεια, δεν πρόκειται να κάνω βραστά τα μεγαλούτσικα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πατατοσαλάτα για ταράτσα

Το μπάρμπεκιου στην ταράτσα τον Δεκαπενταύγουστο τείνει να καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και οι ολίγοι, που ξεμένουμε στην πόλη τέτοιες μέρες, δίνουμε[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy