Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 52 συνταγές
Οι Γάλλοι είναι βέβαια οι πρώτοι μάστορες στα πατέ και τις τερίν. Δεν έχουν άδικο ούτε για την εμμονή τους ούτε για την ποικιλία των υλικών που ανάλογα με τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι η εποχή του ροφού κι αν τον βρεις φρέσκο, είναι το ιδανικό ψάρι με το επιπλέον πλεονέκτημα ότι ροφός ιχθυοτροφείου δεν υφίσταται. Photo:[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια μέρα που έψαχνα κάτι άσχετο στη χαώδη αποθήκη μας, είδα ξαφνικά μπροστά μου ένα ξεχασμένο καλάθι του πικ-νικ, που κάποιος καλός άνθρωπος μας είχε κάνει[...]
Πηγή: bostanistas.grΣερβίρω πάντα την υπέροχη αυτή σαλάτα στα καλοκαιρινά μας πικνίκ. Την ετοιμάζω το προηγούμενο βράδυ και την παίρνουμε μαζί στην ακροθαλασσιά, για να την φάμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΦτιάξτε μια δροσερή, εύγευστη, καλοκαιρινή σαλάτα με ρεβίθια. Αλλά και χειμωνιάτικη μπορεί να γίνει, αν αλλάξετε κάποια λαχανικά. Είναι τόσο χορταστική, που[...]
Πηγή: bostanistas.grΜη με ρωτάς τι καιρό κάνει. Ο καιρός έχει γίνει ο καθρέφτης μας. Ξυπνάς υπό βροχή και ψύχρα και μετά πετάς τα ρούχα άρον άρον, ψάχνεις για δανεικό μπανιερό[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Αν χτυπήσω το κουδούνι του γείτονα και με περισσή ευγένεια του ζητήσω να μου ετοιμάσει μια ομελέτα;». Κυριακάτικες σκέψεις ενός πεινασμένου[...]
Πηγή: bostanistas.grΑν κάτι χαρακτηρίζει τα τελευταία βράδια στο σπίτι, είναι η προσπάθεια να μη μυρίζουν τα πάντα φιδάκι κατόλ. Έχουμε καταλήξει να μιλάμε για τον καιρό και τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην Ελλάδα τον ερχομό της πατάτας τον οφείλουμε - γνωστό τοις πάσι - στον Καποδίστρια, αν όμως κάποιος έπεισε τους Ευρωπαίους πως οι πατάτες δεν κάνουν μόνο[...]
Πηγή: bostanistas.grΜεγαλώσαμε με πατάτες ναξιώτικες, που θεωρούνταν κάποτε οι καλύτερες ελληνικές. Αργότερα βρήκα πολύ νόστιμες πατάτες -κανονικές και γλυκοπατάτες- στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάποια εποχή που θέλησα να δώσω μια εξήγηση για τις διαφορετικές επιλογές μου ως προς το φαγητό επεχείρησα να εντάξω σε κατηγορίες τους τύπους των φαγητών που[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο μπάρμπεκιου στην ταράτσα τον Δεκαπενταύγουστο τείνει να καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και οι ολίγοι, που ξεμένουμε στην πόλη τέτοιες μέρες, δίνουμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΜ’ αρέσει πολύ η πατατοσαλάτα με μπόλικο λάδι, λεμόνι, αλατοπίπερο μαζί με κρεμμύδι, μαύρες ελιές, σφικτά αβγά και κομματάκια ντομάτας. Να έχω μαζί και[...]
Πηγή: bostanistas.gr”Η θεία Φρειδερίκη δεν ειδικεύεται μόνο στα φίνα παξιμαδάκια αλλά και στα νόστιμα μύδια. Με σάλτσα ντομάτας και μια χούφτα χοντροκομμένη, πικάντικη και[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσο πλαδαρή και καταθλιπτική γεύση έχει ένα παραβρασμένο κουνουπίδι και το αδέρφι του το μπρόκολο, τόσο νοστιμιά βγάζει η ψημμένη εκδοχή τους. Ως τώρα[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Έχει πλάκα αυτό που κάνεις. Μόλις σκεφτείς μια συνταγή που σ’ αρέσει αρχίζεις να την μαγειρεύεις μετά μανίας. Και μετά, ξαφνικά, σαν να την[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν είσαι στο χωριό κάθε πρωί θα έρθει ένα πεσκέσι. Μια γειτόνισσα θα φέρει 2 αυγά, η άλλη δυο ντομάτες και ένα αγγουράκι και η ξαδέλφη σου λίγα φρέσκα[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Εύη Σκούρα] Έχω καιρό να σας προτείνω μια θρεπτική και νόστιμη σαλάτα. Από αυτές τις σαλάτες που τις τρως άνετα για κυρίως πιάτο, γιατί δεν έχει[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάποια φορά, που ο γιος μας ήταν στην Ελλάδα, πήγαμε μαζί στη λαϊκή αγορά και με τη δική του ματιά είδε τους πάγκους με τα φρούτα και τα λαχανικά[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Κώστας Κωβαίος) Την περίοδο αυτή μαγειρεύουμε όσο γίνεται υγιεινά και νόστιμα. Μια καλή ιδέα είναι μια ελαφριά σαλάτα με φασόλια η οποία είναι εύκολη,[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Κούλουμα δεν γίνονται χωρίς τον ταραμά»! Κάθε Καθαρή Δευτέρα είναι πάντα εκεί, ανάμεσα στα ντολμαδάκια, τη φάβα και το χταπόδι, πίσω από τα[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Έτσι φτιάχνομε τους κολοκυθοανθούς κάτω», είπε η μαμά μου. Σε ελεύθερη απόδοση: «Έτσι φτιάχνουμε τους κολοκυθοανθούς στη γειτονιά μου, στο[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτό τον καιρό τα κληματόφυλλα είναι λεπτά και τρυφερά, οπότε είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τα κάνουμε ντολμαδάκια. Αν περισσέψουν να φυλάμε στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα όσπρια γενικώς στην Ελλάδα υπήρξαν κορυφαίο φαγητό επιβίωσης, μια και εκτός από ενέργεια περιέχουν και μπόλικες πρωτεΐνες. Στην Κρήτη αγαπήσαμε πάρα πολύ[...]
Πηγή: bostanistas.grΜην πετάτε τίποτα. Τα περισσεύματα, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, μπορούν να αξιοποιηθούν σε νέα νόστιμα φαγητά. Οι κροκέτες είναι ένα τέλειο παράδειγμα:[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσο κρατάει ακόμα το καλοκαίρι ετοιμάζω αυτόν τον ξεχωριστό μεζέ για τα τελευταία γλυκά βραδάκια προτού ψυχράνουν όλα για τα καλά. Το ενισχυμένο γιαούρτι με[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ νέος αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, ο Γιάννης Τσιρώνης, γιόρτασε τα πρώτα “υπουργικά” του γενέθλια στις 28 Φεβρουαρίου. Ήταν μια από τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάθε εβδομάδα θα στέλνει ο ένας στον άλλον μία συνταγή, ένα φαγητό με τα όλα του ή κάτι απλούστερο, μια σάλτσα, ένα γρήγορο γλύκισμα ψυγείου. Με τη Γαλλίδα[...]
Πηγή: bostanistas.gr