Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 48 συνταγές
Είναι ένα κλασικό, παραδοσιακό Μαροκινό tagine, πολύ νόστιμο και πολύ αρωματικό, με λεμόνια τουρσί, κίτρινη κολοκύθα και άλλα λαχανικά. Εκεί συνηθίζουν να[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟ μάραθος ή το μάραθο είναι ένα βότανο, ιθαγενές στην περιοχή της Μεσογείου, που μοιάζει με τον άνηθο αλλά έχει εντονότερη γεύση και άρωμα. Ήταν γνωστό και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜπορεί η παραδοσιακή Ταραμοσαλάτα να γίνεται μόνο με ψωμί αλλά, αν δοκιμάσουμε να τη φτιάξουμε με βρασμένες πατάτες, θα εκπλαγούμε από τη νοστιμιά και τη[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ λέξη τουρσί ( torsh =ξινό) είναι Περσικής προελεύσεως και σημαίνει τα διατηρημένα μέσα σε άλμη λαχανικά. Το τουρσί είναι ένα πολύ αγαπημένο ορεκτικό σε όλες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟ μάραθος ή το μάραθο είναι ένα βότανο, ιθαγενές στην περιοχή της Μεσογείου, που μοιάζει με τον άνηθο αλλά έχει εντονότερη γεύση και άρωμα. Ήταν γνωστό και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ λέξη τουρσί ( torsh =ξινό) είναι Περσικής προελεύσεως και σημαίνει τα διατηρημένα μέσα σε άλμη λαχανικά. Το τουρσί είναι ένα πολύ αγαπημένο ορεκτικό σε όλες[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠολλές φορές στο σπίτι περισσεύει φαγητό από την προηγούμενη μέρα (Leftover που λένε και οι ξένοι μάγειροι), το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και να σερβιριστεί[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤ α Υ λ ι κ ά 1 μέτρια σαλάτα (το σγουρό μαρούλι) ½ πακετάκι ρόκα 1 κόκκινη λόλα ½ iceberg 1 πράσινο κρεμμυδάκι ½ ματσάκι άνηθος 1 αχλάδι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ Fattoush (or Fattoosh, Αραβικά فتوش ) είναι μια πολύ δημοφιλής Αραβική σαλάτα, ειδικά στο Λίβανο και τη Συρία. Ας είναι καλά η Αναστασία που με έμαθε να την[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ καλοκαιρινή σαλάτα της φιλενάδας μου της Lidia από την Ιταλία Είναι πολύ νόστιμη, απλή και διαιτητική, διότι έχει λίγες θερμίδες αλλά συνδυάζει τρόφιμα με[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια απλή καλοκαιρινή σαλάτα, χορταστική, νόστιμη και υγιεινή που μπορεί με λίγη φέτα να γίνει πλήρες γεύμα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή να συνοδεύσει το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕπειδή υπάρχουν ακόμα σταφύλια, ας φτιάξουμε μια εξωτική σαλάτα με το αγαπημένο υλικό της Ινδικής κουζίνας, το γιαούρτι! Το γιαούρτι στην Ινδία το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια πανεύκολη, πολύχρωμη, χαρούμενη και γευστικότατη σαλάτα ή ένα καλοδεχούμενο ορεκτικό για μια οικογενειακή ή φιλική συγκέντρωση! Στολίδι για το τραπέζι μας[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠλιγούρι (πουργκούρι ή μπλουγούρι ή χόντρος) ονομάζεται το αλεσμένο σιτάρι. Είναι εξαιρετικό υλικό δημητριακό, διότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα άσπρα Φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αποτελούν ένα πλήρες κύριο γεύμα. Στην Ελλάδα φτιάχνουν ένα από τα παραδοσιακά μας πιάτα, κυρίως χειμωνιάτικο,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΣτις Αραβικές χώρες οι βολβοί είναι το πιο ακριβό απ’ όλα τα διάφορα τουρσί. Μεγάλη ποσότητα καταναλώνεται κάθε ημέρα, γι’ αυτό και τα μεγάλα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠριν από μερικές ημέρες βρήκα στην αγορά μερικές μικρές, ζουμερές κίτρινες κολοκύθες. Πρώτη μου σκέψη ήταν να φτιάξω μια ακόμα κολοκυθόπιτα σε τάρτα αυτή τη[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνας υπέροχος Σαρακοστιανός, και όχι μόνο, μεζές για μερακλήδες! Τα μύδια με τη μουστάρδα ταιριάζουν καταπληκτικά και απογειώνεται η γεύση τους με την προσθήκη[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠανεύκολα, νοστιμότατα, τραγανά μπαστουνάκια σφολιάτας, ένα εξαιρετικό ορεκτικό που θα συνοδεύσει ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας ή λευκού κρασιού. Μπορούμε να[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα βλήτα είναι γνωστά και αγαπητά στους λαούς της Μεσογείου από τους αρχαίους χρόνους αλλά και στους λαούς της Ασίας, που τα χρησιμοποιούσαν στην παραδοσιακή[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΌταν ανάβουμε το φούρνο για να ψήσουμε ένα φαγητό, ας τον εκμεταλλευτούμε και ας ψήσουμε ταυτόχρονα και λίγο τυράκι φέτα. Θα φτιάξουμε έτσι μια παραλλαγή της[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟι σαλάτες είναι πάντα ευπρόσδεκτες στο καθημερινό ή το εορταστικό τραπέζι. Είναι πολύ ευπαρουσίαστες και συνοδεύουν με επιτυχία το κύριο πιάτο, κρέας[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟι πιπεριές Φλωρίνης ψητές γίνονται μια υπέροχη σαλάτα , είναι γλυκές ή πικάντικες, όπως μας αρέσουν! Ένα νοστιμότατο ορεκτικό ή συνοδευτικό για όλες τις[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο Τζατζίκι είναι ένα δροσερό και κρεμώδες dip γιαουρτιού, με τριμμένο ή ψιλοκομμένο αγγουράκι, αρωματισμένο με σκόρδο και ένα αρωματικό χορταρικό της[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα όσπρια είναι πολύ αγαπημένα υλικά στην Ελληνική κουζίνα που τα εκτιμά κι εμείς τα αγαπάμε. Πριν φύγουμε, λοιπόν, για διακοπές, ας αξιοποιήσουμε τα αποθέματά[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠανεύκολη, νοστιμότατη, πολύχρωμη και πολύ εμφανίσιμη! Αλλάζει κατά πολύ η κλασική συνταγή της σαλάτας λάχανου και καρότου, πλουτίζεται με υψηλής διατροφικής[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΑυτή την εποχή οι κολοκυθιές είναι στις δόξες τους! Κάθε πρωί είναι γεμάτες με τρυφερά κολοκυθάκια αλλά και υπέροχα άνθη, ιδανικά για γέμισμα. Οι γεμιστοί[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο Παξιμάδι είναι ο αρχαιοελληνικός Διπυρίτης ή Δίπυρος Άρτος (δις εις την πυράν) πήρε το όνομά του από τον Πάξαμο, λόγιο ή αρτοποιό του 1ου μ. Χ. αιώνα από τη[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΣήμερα είπα να σας κεράσω ένα νόστιμο και νηστίσιμο μεζεδάκι. Η συνταγή είναι μια δική μου πρόταση για λαχταριστούς κι αφράτους ταραμοκεφτέδες, με πατάτες και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟι μπρουσκέτες είναι τραγανές, φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, αλειμμένες με διάφορα καταπληκτικά μείγματα. Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό κέρασμα για ουζάκι, μπίρα,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα σαλιγκάρια είναι περιζήτητα για τη νοστιμιά τους και σε όλο τον κόσμο θεωρούνται ένας εκλεκτός πρωτεϊνούχος και νηστίσιμος μεζές. Δυστυχώς συλλέγονται ακόμα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΌσοι αγαπούν τη Μαροκινή Κουζίνα δεν θα πρέπει να παραλείψουν ένα από τα βασικά της υλικά, που δίνει άρωμα και ενισχύει τη γεύση, το λεμόνι τουρσί! Εδώ[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr