Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 52 συνταγές
Ανατολίτικοι κεφτέδες φούρνου Στην υφή και στα αρώματα, αυτοί οι μεγάλοι κεφτέδες θυμίζουν κεμπάπ. Το μίγμα τους πρέπει να είναι σφιχτό, αλλά πολύ αφράτο. Αν η[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΤο ταξίδι για την Πόλη ξεκίνησε από ένα κάλεσμα που είχαμε για γάμο στο Πατριαρχείο. Πολύ καλός μας φίλος πάντρεψε εκεί την κόρη του, όχι από ξιπασιά, αλλά[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΗ μητέρα μου λέει πως πήρα το ταλέντο για τη μαγειρική από τον παππού μου κι αυτό πάντα μου φέρνει ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη. Τον αγαπούσα πολύ τον[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΤο pandespani με το Athens Daily Secret , την πιο μεγάλη λίστα μυστικών για την Αθήνα που τα μοιράζεται με πολύ κόσμο με καθημερινά mails και αναρτήσεις στο[...]
Πηγή: pandespani.comΗ μελιτζάνα είναι το κύριο λαχανικό της μαγειρικής της Τουρκίας. Από τις μαρμελάδες έως τις σούπες, από το κεμπάπ έως τα μαγειρευτά, χρησιμοποιείται με[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ... ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/articleview2.php?id=4769 Το φαγητό, πέρα από ανάγκη και για πολλούς[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΛίγα βιβλία... πολυ λίγα βιβλία πήρα μαζι μου τον Μάρτιο που έφυγα απο την Ελλάδα. Μεταξυ άυτών, έφερα το "Ενθύμιον γεύσεων απο την Μικρά Ασία", μια σχολική[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΣτις 29 Αυγούστου θα γίνει στο γραφικό λιμανάκι της Πλάκας η 12η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου. Η γιορτή της τσακώνικης μελιτζάνας έχει γίνει πλέον[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠαρασκευή αύριο και πολλοί συνηθίζουν το λαδερό φαγητό. Θέλετε μια ιδέα*; Υλικά 1 λάχανο μικρό, σε μικρά κομμάτια 2 πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΣυνηθίσαμε να βάζουμε ποστάκια για όπου πάμε εντός κι εκτός Ελλάδος. Ξεχνάμε όμως συνήθως ό,τι έχουμε δεδομένο. Σάββατο πρωί κατεβήκαμε, το ζεύγος, στην[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΤο συγκεκριμένο πιάτο δε χρειάζεται συστάσεις! Το συμπεριλαμβάνουμε στο blog μας γιατί απλώς δε μπορεί να λείπει! Φυσικά όπως συνηθίζουμε προσπαθήσαμε να το[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣυνήθως πιάννουμεν μιαν συνταγήν όπως την έμαθεν η στετέ μας της μάνας μας τζιαι αναπαράγουμεν την χωρίς να γυρεύκουμεν τζιαι λλίην δημιουργηκότηταν. Πολλές[...]
Πηγή: istomageiremata.blogspot.grΥπάρχει ένα μέρος της Αθήνας που ασκεί πάντα μία έντονη γοητεία επάνω μου. Λίγο πιο πέρα από το ιστορικό κέντρο της πόλης, στην σκιά της Ακρόπολης (Νενίκησά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠως θα χασετε την ησυχια σας απο γνωστους και αγνωστους. Τι χρειαζόμαστε: 3.5-4 κιλα κιλοτο ή μοσχαρισιο μπουτι χωρις νευρα 1 κιλο αλατι (ψιλο) Για την[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠως να παρασκευάσετε τον δικό σας παστουρμά. Προφορική παράδοση από τα Φλαβιανά της Καππαδοκίας. Τι χρειαζόμαστε: κρέας ψαχνό (μπριζόλα, νουα, κιλώτο), οσα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣυνταγή 1η Παστουρμαδόπιτα Καισαρείας (Μιράν) Υλικά 2 μεγάλα φύλλα κουρού, η σφολιάτας, ή ζύμη πίτσας 2 λεπτά φύλλα, η κρούστας τα μισά από κάτω[...]
Πηγή: greekmasa.grΟ Παναγιώτης και ο Γιώργος Κουκουβίτης κρατούν μέσα στην αγορά της Πλατείας Εμπορίου στην οδό Εδέσσης 7 ένα μαγαζί που θυμίζει εδώδιμα -αποικιακό άλλων εποχών.[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Για τον κιμά 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 αβγό ψίχα ψωμιού υγρή 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1 σκελιδα σκόρδο (προαιρετικά) αλάτι, πιπέρι και[...]
Πηγή: greekcook.grΗ διαδικασία παρασκευής του παστουρμά (σημειώστε την κοινή ρίζα με το παστράμι) ξεκίνησε από τον τρόπο διατήρησης του κρέατος από τους Τούρκους καβαλάρηδες,[...]
Πηγή: greekcook.grΤο σουτζούκι και ο παστουρμάς είχαν πάντα θέση στο ψυγείο μου στην Ελλάδα. Στην Ολλανδία ωστόσο είναι αδύνατο να τα βρω και αν τυχόν καταφέρω να ανακαλύψω κάτι[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr