τηγανια αργυρω | εξοχικο χοιρινο στη σουβλα | γαυρος ριγανατος στην κατσαρολα | τυροψωμο με αυγα | ζαμπονοπιτα χωρις φυλλο | ευκολο αλμυρο κεικ χωρις μιξερ | γαλακτομπουρεκο χωρις γλουτενη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα χωρις συκα

Βρέθηκαν 148 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Μοσχαράκι μαγειρεμένο σε χρόνο ιδιωτικό

Μερικές φορές λαχταράω εκείνες τις εποχές που μαγείρευα χωρίς να μετράω τον χρόνο, όχι γιατί δεν υπολόγιζα πόση ώρα ήθελε να ψηθεί το φαγητό μου, αλλά γιατί[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γιορτινά: το αγριογούρουνό μου

Ηταν οκτώμιση περίπου το πρωί. Το χειμωνιάτικο τοπίο στον Παρνασσό θύμιζε Highlands. Η ομίχλη έφτανε μέχρι κάτω και κοιτώντας στον ορίζοντα έβλεπες πάνω από[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Όπως παλιά: πηχτή και κότσι χοιρινό

Τα χοιροσφάγια αποτελούσαν χαρακτηριστικό έθιμο των Χριστουγέννων, που, πέρα από τον εορταστικό του συμβολισμό, είχε ιδιαίτερη σημασία για την εποχή και τις[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η μακαρονάδα της Πέμπτης: That's amore...

«Pasta fasoul» αποκαλεί το φαγητό ο Ντιν Μάρτιν στο τραγούδι That’s amore αλλά ο πιο σωστός τίτλος για τον κλασικό συνδυασμό ζυμαρικών με[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπουφές με τα νόστιμα της εποχής

Ένας απλός γιορτινός μπουφές που αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ακριβά υλικά. Το τραπέζι τούτο αξιοποιεί τα πλούσια σε γεύση εποχιακά εδώδιμα, την κολοκύθα,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γιορτινά της Θεσπρωτίας: "συκωτάκια με τα[...]

Τα "συκωτάκια με τα λάχανα*" τα έφτιαχνε η γιαγιά μου η Κατερίνα παραμονή Χριστουγέννων. Το έθιμο το συνέχισε η μητέρα μου και εξακολουθεί να είναι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Οι δεύτεροι κλέβουν την παράσταση

Συχνά βρίσκω πολύ πιο εντυπωσιακά τα συνοδευτικά, τα ταπεινά πιάτα που καλούνται να παίξουν δεύτερο ρόλο πλάι στα κρέατα και τα πουλερικά - τους πρωταγωνιστές[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Οσσομπούκο σε πορτοκαλένια εκδοχή

Οι Ιταλοί του έδωσαν το όνομα με το οποίο έγινε γνωστό σ’ όλο τον κόσμο: Οσομπούκο, δηλαδή κόκαλο (osso) με τρύπα (buco). Τώρα πώς τους ήρθε, εκεί, στα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα αμύγδαλα δεν είναι μόνο για γλυκά

Τα ελληνικά αμύγδαλα είναι εξαιρετικά νόστιμα, αν και μικρότερα και λιγότερο εμφανίσιμα από της Καλιφόρνιας και τα άλλα εισαγωγής. Δοκιμάστε τα σε φαγητά,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η μακαρονάδα της Πέμπτης: θυμωμένη και[...]

Ξεκίνησα να ετοιμάσω μια αραμπιάτα, τη θυμωμένη μακαρονάδα μπας και εκτονωθεί η ένταση που σφυροκοπούσε τα μηνίγγια μου. Άλλαξα γνώμη, φάνηκε πολύ εύκολη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μελιτζάνες παπουτσάκια χωρίς συμβιβασμούς

Τις μελιτζάνες παπουτσάκια, όπως και τα γεμιστά και τόσα άλλα λαδερά, κάθε μάγειρας και μαγείρισσα στην Ελλάδα τις φτιάχνει με τον δικό του διαφορετικό τρόπο,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κουνέλι κρασάτο με μανιτάρια

Παρόλο που στο σπίτι μου ο λαγός θεωρείτο βασιλικό φαγητό και όποτε μας δινόταν η ευκαιρία να τον μαγειρέψουμε σαλμί ή στουφάτο το θεωρούσαμε σπουδαίο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μοσχαράκι με μανιτάρια για τα πρωτοβρόχια

Χτες το βράδυ η αγαπημένη μου φίλη Μαρία ήρθε με το καλάθι από τη λαϊκή, που έμοιαζε με φθινοπωρινή παλέτα. Ανασκουμπώθηκε και χώθηκε στην κουζίνα για να μου[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κοτόπουλο οσομπούκο για εγκρατείς

Το Οσομπούκο, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι μιλανέζικη σπεσιαλιτέ με μοσχαρίσιο κότσι, λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας, λευκό κρασί και ζωμό. Γαρνίρεται,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τζιγεροσαρμάδες με Μπλίνι

Σήμερα το μενού έχει τζιγεροσαρμάδες με μπλίνι που είναι μια παραλλαγή του παραδοσιακού τζιγεροσαρμά. Τους σαρμάδες με λάχανο τους συναντήσαμε σε προηγούμενο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχταριστό μου γιαουρτλού

Φαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σεφταλιές για μερακλήδες

Με καταγωγή από την Κύπρο, όπου φαίνεται να καθιερώθηκε κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας στο νησί, η σεφταλιά αποτελεί νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ρολό κιμά και ο τέλειος μαμαδοπουρές

Σήμερα μυρίζει μαμά. Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά που έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν παιδί ήταν το ρολό κιμά γεμιστό με αυγά και τυράκι. Τη συνταγή μού την[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχανοντολμάδες θες; Πίτα θα σου φτιάξω!

[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Εδώ και πολύ καιρό θέλω να φτιάξω λαχανοντολμάδες, αλλά η μεγάλη πίεση χρόνου με κάνει να το αναβάλλω, γιατί όπως και να το κάνουμε,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αφράτα μπιφτέκια και το παιχνίδι στη σαλάτα

«Μπιφτέκια και μια σαλάτα» για σήμερα αλλά πώς. Γιατί ακόμα και το πιο προβλέψιμο γεύμα μπορεί να γίνει χάρμα οφθαλμών και γεύσης, αρκεί να έχεις[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπιφτέκια της εκκαθάρισης, με ψητή πέστροφα

Χθες έβγαλα τέσσερις πέστροφες από την κατάψυξη. Είπαμε, άρχισαν οι εκκαθαρίσεις σε ψυγείο και ντουλάπια και αφού τα καθαρίσουμε θα δούμε τι και πώς θα τρώμε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κοτ κοτ κοκκινιστό (έτσι το έλεγα όταν ήμουν[...]

(photo: Κική Τριανταφύλλη) Μια φορά την εβδομάδα το μενού στο σπίτι μας περιλαμβάνει κοτόπουλο . Πότε «κινεζοφέρνει» ψιλοκομμένο με σάλτσα σόγιας[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η μακαρονάδα της Πέμπτης: αντίδοτο στην[...]

Ζουμερά, νόστιμα, θερμαντικά – τα καλά λουκάνικα, χειροποίητα, καθαρά, φροντισμένα μπορούν να μεταμορφωθούν από μεζεδάκι σε φαγητό αξιώσεων. Να[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy