Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 26 συνταγές
Παραδοσιακός μεζές της Εύβοιας το καλό παϊδάκι στα κάρβουνα δεν θα μπορούσε να λείπει από τις ΓΕΥΣΕΙΣ !!! Ενα άρθρο του κ. Γιώργου Μαλλιώρα - ΑΦΟΙ Δ. ΜΑΛΛΙΩΡΑ[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΓράφει η Σοφία Κόλλια - Κάρυστος Sofiascomments Με την ευκαιρία του blog για τις Γεύσεις της Εύβοιας, σκέφτομαι το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για μια νέα[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Γιώτα Αλούκου - Στύρα Υλικά: 1 ½ κιλό κρέας της αρεσκείας σας. Με κατσικάκι στουραϊτικο γίνεται τέλειο !!! ½ φλτζ τσαγιού ελαιόλαδο 400[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΤην συνταγή μας έστειλε η EVIA WEB TV alfa omega Οι ματιές συνηθίζονται σε πολλά μέρη της Εύβοιας την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων όταν σφάξουν το[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΓέμισμα παραδοσιακών λουκάνικων από την κ. Βούλα Παπαμιχαήλ - Κάρυστος. Υλικά για 6 λουκάνικα Ζητήστε από τον χασάπη να σας κόψει 7 κιλά χοιρινό κρέας σε[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Αριστέα Τόλια - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αυθεντική συνταγή από τον Απίκιο σε μετάφραση από το λατινικό πρωτότυπο. Πλείστα όσα[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι Μεσοχωρίων Μια παραδοσιακή συνταγή Χρειαζόμαστε 1 κεφάλι χοιρινό Λίγο κρέας χοιρινό από μπούτι 1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο 1[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό τον κ. Τάκη Πάλλη - Ταβέρνα ΤΟ ΚΙΟΣΙ Μεσοχώρια Παλιά παίρναμε το κρέας από τη πλάτη και νεφραμιά του χοιρινού που το θρέφαμε ειδικά για τα Χριστούγεννα.[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΓράφει και διηγείται ο κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ - Αη Γιώργης Αυλωναρίου Το κείμενο απεικονίζει την τρόπο που έβγαινε το ελαιόλαδο στο λιοτρίβι και τη ζωή του[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΧάρη σε δυο δραστήρια μέλη της ομάδας ΓΕΥΣΕΙΣ της ΕΥΒΟΙΑΣ, τις κυρίες Σοφία Εφη Λούκα και Ολυμπία Βογιατζή, έφθασαν στο Ιστολόγιό μας πολύ σημαντικές[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Μάρω Κουκουτσέα - Μπουσσίου - Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μαρμαρίου Ενας υπέροχος μεζές !!! Η μοσχαροκεφαλή είναι μεγάλη και ολόκληρη ψήνεται[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Σοφία Μούτσου - τ. δήμαρχο Στυρέων Η συνταγή αυτή είναι πολύ παλιά, προέρχεται από τη γιαγιά μου και βρίσκεται ακόμα και σήμερα χειρόγραφη από τη[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΜε ωραίες αναρτήσεις και σχόλια τα ηλεκτρονικά μέσα της Εύβοιας αγκάλιασαν την ομάδα ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ που δημιουργήσαμε με φίλες και φίλους από όλη την[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό τον κ.Γιώργο Μαλλιώρα http://www.afoi-malliora.gr/forum/30---/370---bbq---sauce-bbq-.html ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ Τα μανιτάρια, εκτός απ’ τις γνωστές[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό τον κ. Γιώργο Μαλλιώρα http://www.afoi-malliora.gr/forum/30---/638---barbeque-urfa-.html#638 ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ (BARBEQUE): URFA ΚΕΜΠΑΠ Οι πόλεις Urfa και[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό τον κ. Γιώργο Μαλλιώρα http://www.afoi-malliora.gr/forum/30----/529-bbq-----.html ΨΗΝΟΝΤΑΣ ΦΑΓΚΡΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΜΑΣ Το ψήσιμο ενός μεγάλου[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό τον κ. Σταμάτη Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου ΥΛΙΚΑ 3 Κότσια απο αρνάκι ( 1.500 γρμ. περίπου) 500 γρμ. φέτα σκληρή. 1 κούπα κεφαλογραβιέρα κομμένη[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό το περιοδικό ΗΧΩ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ της κ. Ιωάννας Μούτση - Κάρυστος Το φαγητό μαγείρεψε η κ. Σεβαστή Νικολάου Ζωγράφου. Υλικά : 6 μεγάλες χοιρινές πανσέτες[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΗ κ. Κατερίνα Ανδρονικίδη από Ζάρακες προτείνει ανεπιφύλακτα την συνταγή της νότιας Εύβοιας !!! Υλικά για 4 άτομα Μισό κατσικάκι σε μερίδες (2,5 κιλά περίπου)[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Γιώτα Αλούκου - Στύρα Για τα σουτζουκάκια : 1 κιλό κιμά (ο,τι θέλετε, εγω προτιμώ το μοσχαρίσιο) 1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο 1 κεφάλι σχεδόν[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Εφη Λούκα - ταβέρνα Η Φλόγα Αγ. Ιωάννης Αλιβερίου Ενα αγαπημένο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι ΥΛΙΚΑ μισό κιλό κιμά 4 φρέσκα κρεμυδάκια 2[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grαπό την κ. Σοφία Μούτσου - τ. δήμαρχο Στυρέων Μια από τις πολύ νόστιμες παραδοσιακές συνταγές είναι το αρνάκι στις κληματόβεργες. Με τον τρόπο αυτό το κρέας[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑνάμεσα στα σημαντικά αρωματικά βότανα που είναι αυτοφυή στην ευβοϊκή γή είναι και η λεβάντα. Τη συναντάμε στη Βόρεια και στην Νότια Εύβοια. Είναι ένα υπέροχο[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr