Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 65 συνταγές
Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό κρέας κόντρα φιλέτο, χωρίς μεμβράνες και λίπη, πολύ καλά σιτεμένο 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους 2 καρότα μέτρια, κομμένα σε κύβους 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 700 γρ. βίσονα 1 ώριμο αβοκάντο 3 καυτερές πιπεριές 1 λεμόνι 500 γρ. πατάτες 10 cl γάλα 20 γρ. σκόρδο (λιωμένες σκελίδες) 500 γρ. αντίβ[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟι Αργεντινοί σερβίρουν την carbonada τους μέσα σε πορτοκαλί κολοκύθα. Οι εντυπωσιακές παρουσιάσεις συνηθίζονται τέτοιες μέρες στη Λατινική Αμερική. Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 4 άτομα 4 βοδινά φιλέτα των 150 γρ. και πάχους 2,5 εκ. 4 κ. σ. πράσινο φρέσκο πιπέρι σε άλμη 30 γρ. βούτυρο 2 κ. σ. ελαιόλαδο 4 κ. σ. cognac ή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑμερικανική σπεσιαλιτέ από το εστιατόριο «Buffalo Bills» στη Γλυφάδα, όπως μας την έδωσε ο guest-chef τού εστιατορίου, Gregory Menke. Υλικά (για 6 άτομα) 6[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΔεν υπάρχει ωραιότερη γαρνιτούρα για ψητό κρέας από πατάτες τηγανητές. Το steak frites αποτελεί κλασικό συνδυασμό της γαλλικής κουζίνας και κλασικό πιάτο των[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 1/2 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά ή χτένι Ελαιόλαδο 1 φλ. λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί 1 ξερό φύλλο δάφνης ή 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο ή ένα κλωνάρι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟ Martin Becquart είναι Γάλλος, γεννημένος στο Λάος πριν από 31 χρόνια. Ανέλαβε πριν από μερικούς μήνες το Alfredos (8η θέση στους Χρυσούς Σκούφους) αφού[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ ιρλανδέζικη μαύρη μπίρα ταιριάζει με όλα και είναι η εθνική μπίρα των Ιρλανδών: την προσθέσαμε στο Irish stew για να το κάνουμε ακόμη πιο ιρλανδέζικο… Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 800 γρ. κρέας για βραστό 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 καρότο μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες 1 κ.σ. αλεύρι 33 cl μπίρα 20 γρ. ζάχαρη μαύρη Ξίδι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο φαγητό της γιορτής και αγαπημένη σπεσιαλιτέ του πρώην Προέδρου της ιταλικής Δημοκρατίας Σάντρο Περτίνι. Μια ζεστή «σαλάτα» λογής λογής λαχανικών (πατάτες,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 12 μερίδες) 1 κιλό πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες 1/2 κιλού κρέας καβουριού 4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια 1/2 φλιτζ. λάδι κοκκοφοίνικα 1/2 1I κρέμα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiCaldo verde, η σμαραγδένια: Η πράσινη, υπέροχη, δυναμωτική, αλλά και λεπτή στη γεύση, σούπα από την Πορτογαλία. η εθνική τους χορτόσουπα! Ένα πιάτο της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 μοσχαρίσιο νουά ολόκληρο, 1 1/5 –2 κιλά, τυλιγμένο σε δίχτυ 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ολόκληρο 2 μεγάλα καρότα ολόκληρα 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΠαρασκευή Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος Μερίδες: 6-8 • 150 γρ. Βιτάμ κλασικό • 1½ κιλό μοσχάρι από το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 1/2 -2κ. αρνάκι μπούτια ή εναλλακτικά 1/2 κ. αρνί μπούτι, 1/2 κ. μοσχάρι σπάλα, 1/2 κ. γουρουνόπουλο μπούτι 200 γρ. κεφαλοτύρι σκληρό ή λαδοτύρι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 6 άτομα) 2 αρνίσια μπουτάκια* 3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι 4 σκ. σκόρδο 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 4 μέτρια καρότα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1/2 κιλό παντζάρια 375 γρ. λολορόσο λευκό Πατατοσαλάτα 1,5 κιλό λεπτόφλουδες πατάτες 180 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κ.σ. μαϊντανός[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κ. χοιρινή σπάλα, κομμένη σε χοντρούς κύβους 2 φλ.τσ. κόκκινο ξηρό κρασί 3 κ.σ. σπόροι κόλιαντρου, χοντροσπασμένοι 2 ξύλα κανέλας 1/2 φλ. τσ. ε.π.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1500 γρ. μπριζόλες αγριογούρουνου πάχους 3 εκ. γιά τη μαρινάδα: 250ml ελαιόλαδο 2 λεμόνια, το χυμό 1 καρότο σε φετάκια 1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρές[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1300 γρ. αγριογούρουνο γιά κατσαρόλα, σε μερίδες 12-14 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι 300 ml μπράντυ, κονιάκ ή αρμανιάκ 300 γρ. μανιτάρια λευκά 3 κ.σ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣυνταγές της εποχής από τον Βασίλη Τσαγκάρη και τον Ηλία Μπαλάσκα Υλικά (για 4 άτομα) Για τα γιουβαρλάκια ½ κιλό χοιρινό κιμά (δύο φορές αλεσμένο) 6[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 450 γρ. φρέσκο ανθότυρο 100 γρ. κεφαλοτύρι 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 1/2 κ. μοσχάρι ελιά 1 1/2 κ. πατάτες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κ. γλ. ξερή μαντζουράνα 2 κόκκοι μπαχάρι 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για (6-8 άτομα) 1 ½ κιλό κρέας ελαφιού δίχως κόκαλα Για τη μαρινάδα 3 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο 1-2 κουτ. σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη 1-2 κουτ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami