Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 40 συνταγές
200 γρ. σταρένιο αλεύρι κοσκινισμένο 400γρ. αλεύρι για ό.τ.χ κοσκινισμένο& έξτρα για πασπάλισμα 5κ.σ ελαιόλαδο 300γρ. χλιαρό νερό Μέθοδος Εκτέλεσης[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΑκου να μαθαίνεις....'' Η Μαυροδάφνη είναι ταυτισμένη με την σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κρασιού, από τότε που, λίγο μετά τα μέσα του 19 αιώνα, ο Γουσταύος[...]
Πηγή: mommy-yammy.blogspot.grΚαι μόνο στο άκουσμα της έκφρασης «έχεις ζάχαρο», ο περισσότερος κόσμος χλωμιάζει. Δεν είναι και ότι καλύτερο να σκέφτεσαι ότι πρέπει να[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΓια τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων, των κρεμμυδιών και του σπιτικού τουρσί! Ιδανικά γι΄αυτό το τουρσί είναι τα κόκκινα κρεμμύδια, γιατί είναι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ αλήθεια είναι πως είχα χρόνια να πιω μπύρα . Προτιμούσα το κρασί ή το ούζο ανάλογα με την περίσταση. Η μπύρα ήταν ένα ποτό που δεν με ενθουσίαζε ... Όταν[...]
Πηγή: sofetogeyseisygeias.blogspot.grBRASATO AL BAROLO : ΒΟΔΙΝΟ ΝΟΥΑ ΣΠΑΛΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΕΜΟΝΤΕ Το brasato al barolo (μπραζάτο αλ μπαρόλο), είναι μια απο τις πιο χαρακτηριστικές[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚαι φτάνει εκείνη η στιγμή που κάθε μαγείρισσα ή μάγειρας τρέμει: η στιγμή της δοκιμής. Δεν είναι ότι φοβάσαι την ίδια τη δοκιμή ή την πράξη του μαγειρέματος ή[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΑλλιώς είχα στο νου μου να είναι τούτη η ανάρτηση. Πιο περιγραφική της διαδικασίας και του τρόπου παρασκευής του κορυφαίου τοπικού μας ποτού. Επιφυλάσσομαι ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν n γαλοπούλα πήρε διαβατήριο στα ελληνικά εορταστικά ήθη και έθιμα, ο Ηλίας Μαμαλάκης ήταν κοντά στα επτά με οκτώ του. Τον ενθουσιασμό του πρώτου[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌταν ήμουν μικρή, ο παππούς μου είχε σε κάποιο χωράφι μηλιές που αργότερα αντικαταστάθηκαν με κυδωνιές και σε κάποιο άλλο αμπέλια. Η χρήση φρούτων σε κάποια[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΠολλοί επισκέπτες της Κρήτης έχουν διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια ότι αυθεντική κρητική κουζίνα μπορεί κανείς να βρει ευκολότερα στην ενδοχώρα του νησιού[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια 2-4 άτομα: Χοιρινό με μήλο και κρεμμύδια 600 γρ. Χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους 50 γρ. Βούτυρο 300γρ. ολόκληρα κρεμμύδια στιφάδου 2 κ.σ ελαιόλαδο[...]
Πηγή: sidagi.grΥλικά: Για 2-4 άτομα Για το χοιρινό 600 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους 50 γραμμάρια βούτυρο 300 γραμμάρια ολόκληρα κρεμμύδια στιφάδου 2[...]
Πηγή: sidagi.grΕύκολη μαρινάτα με μυρωδικά και λαχανικά, που νοστιμίζει το κρέας και το κάνει μαλακό και τρυφερό. Συνήθως την χρησιμοποιώ για το χοιρινό, το μοσχάρι και το[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕ Συκώτι αλά τζενοβέζε ή αλλιώς η σκορδάτη παραλλαγή της πιό δημοφιλούς συνταγής, του συκωτιού αλά βενετσιάνα ! Οπως φανερώνει[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr22/12/13 Τελικά για άνθρωπο που δεν συμπαθεί το κρέας και δη το χοιρινό, δεν τα πάω άσχημα. Για να ακριβολογώ το συγκεκριμένο κότσι από τη Δράμα το μαγείρεψα[...]
Πηγή: zannetcooks.comΝΟΥΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ Υλικα για 4 ατομα : 4 κομματια νουα μοσχου (500-600gr περιπου), 3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο, 3 κουταλιες της σουπας βουτυρο, 1[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΝα πώς το καρπάτσιο παίρνει άλλη διάσταση με δυνατά αρωματικά contrapunto. Πριν το φάτε, βουτήξτε το στη σάλτσα και μετά στην τραγανή σκόνη. Υλικά (για 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami2 ψαρονέφρια συνολικού βάρους 800 γραμ 1 μέτριο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο 1 νεροπότηρο χυμό από φρέσκα σταφύλια 1 κουτ σούπας[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά: 1 κιλό βοδινό 1 κιλό κρεμμύδια 2 ποτήρια κρασί κόκκινο γλυκό ½ ποτήρι ξύδι άσπρο (από σταφύλι) 2-3 σκελίδες σκόρδο λάδι για τηγάνισμα αλάτι [...]
Πηγή: greekcook.grΚαλημέρα σας! Γυρίσαμε και εμείς από τις συντομότατες διακοπούλες μας που σκάσανε από το πουθενά εδώ που τα λέμε, δεν ήταν στο πρόγραμμα, αλλά καλές ήταν και[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΥλικά για 8 άτομα 2 κιλά χοιρινό καρέ (το εσωτερικό των κοτολετών ή λούντζα), με όσο λίπος έχει απάνω (να μην το αφαιρέσετε) 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι[...]
Πηγή: xrysessyntages.com