Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 29 συνταγές
Η μέρα της Καθαράς Δευτέρας, θέλει τραπέζι στρωμένο από το πρωί, με όλα τα σχετικά και να βλέπεις ουρανό μπας και δεις τον δικό σου χαρταετό να πηγαίνει πιο[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΟ μάραθος ή το μάραθο είναι ένα βότανο, ιθαγενές στην περιοχή της Μεσογείου, που μοιάζει με τον άνηθο αλλά έχει εντονότερη γεύση και άρωμα. Ήταν γνωστό και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟ τίτλος 700 + 1 ... σαφώς και δεν κάνει για τίτλος κάποιου μαγειρικού πονήματος (!) αλλά είναι τίτλος για τις 700 αναρτήσεις (με τελευταία αυτή για το κέικ[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΤην ρεγγοσαλάτα πρωτογεύθηκα στα εφηβικά μου χρόνια στο σπίτι της κυρίας Άννας, αγαπημένη φίλη της μάνας μου και μητέρα των δύο κολλητών μου. Η μνήμη μου[...]
Πηγή: pandespani.comΤη ρεγγοσαλάτα την γνώρισα στα εφηβικά μου χρόνια στο σπίτι της κυρίας Άννας, αγαπημένη φίλη της μάνας μου και μητέρα των δύο κολλητών μου. Η μνήμη μου[...]
Πηγή: caruso.grΕίμαι στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και φυσικά πετάω απ' τη χαρά μου γιατί είμαι στον τόπο μου! Είμαι πάντα τόσο χαρούμενη όταν έχω τη δυνατότητα να έρθω[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΟ συνδυασμός του παλιού με το καινούριο! Το σταμναγκάθι ίσως είναι το πιο διάσημο κρητικό χορταράκι των τελευταίων χρόνων. Αν και το δικό μου πιο αγαπημένο[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr1. Χαλβάς Παρασκευάζεται από το ταχίνι, που με τη σειρά του φτιάχνεται από πολτοποιημένο σουσάμι. Το ίδιο το ταχίνι (έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, πρωτεΐνες[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grΗ παράδοση εθίμων είναι ένα από αυτά που προσπαθώ να τηρώ, όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου. Κάτι η γιαγιά από τ' Αϊβαλί, κάτι η αγάπη η υπέρμετρη για όσα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕίμαι στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και φυσικά πετάω απ' τη χαρά μου γιατί είμαι στον τόπο μου! Είμαι πάντα τόσο χαρούμενη όταν έχω τη δυνατότητα να έρθω[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr6 μακρόστενες μελιτζάνες (τσακώνικες) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρή κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια ή 4-5 φρέσκιες τομάτες 1 κούπα λάδι 100γρ ταραμά 2-3[...]
Πηγή: cooktherapy.grΟ μάραθος ή το μάραθο είναι ένα βότανο, ιθαγενές στην περιοχή της Μεσογείου, που μοιάζει με τον άνηθο αλλά έχει εντονότερη γεύση και άρωμα. Ήταν γνωστό και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΑν μείνετε στο σπίτι, μαγειρέψτε και απολαύστε! Μαζί με τις ευχές μου να περάσετε καλά την τελευταία Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα υπενθυμίζω τις περυσινές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grhttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Νεότερη συνταγή Υλικά άγρια σπαράγγια 1 ντομάτα τριμμένη ταραμοσαλάτα (προαιρετικά) τριμμένη φρυγανιά αλεύρι αλάτι λάδι[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΓια τους περισσότερους, η Καθαρή Δευτέρα σημαίνει το τέλος της Αποκριάς και την αρχή της Σαρακοστής, την αρχή δηλαδή της νηστείας που διαρκεί 40 ημέρες, όσες[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΠαλαιότερα νηστεία σήμαινε την πλήρη αποχή από τροφές που περιέχουν λάδι, δηλαδή μαγειρευμένες, και από το κρασί. Σήμερα, όμως, με τον όρο "νηστεία" δηλώνουμε[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤην Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή, η Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η νηστεία των 40 ημερών-για την ακρίβεια είναι 48-πριν την Κυριακή του Πάσχα. Αυτή η Δευτέρα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΑγαπητοί μου φίλοι αυτό το τριήμερο ¨νηστικοί ¨μείναμε!!!!χαχαχαχα Ας αρχίσουμε από το Σάββατο Τον Peter το καλοφαγά τον ξέρετε;; αν όχι πρέπει να[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΗ υπόσχεση στο Γιάννη να πιούμε κάποια στιγμή ένα ουζάκι με παστό ή σύγλινο όπως είναι γνωστότερο στο πανελλήνιο στάθηκε η αφορμή για τούτο το μάζεμα. Είπα[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΑκολουθώντας τα ήθη και έθιμα του τόπου μας (κι είναι τόσα πολλά πιστέψτε με..) φτάσαμε στην Μεγάλη εβδομάδα.... κατανυκτική, μελαγχολική και ήρεμη!!! Το Θείο[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.gr