Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 45 συνταγές
Αγαπημένο μου... Ό,τι τυλίγεται κι έχει κιμά το λατρεύω....κι όταν σερβίρεται με γιαούρτι... προσκυνώ!... Καλοκαιρινό,στο γαρνίρισμα,με μια ιδέα από fattoush[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΦεύγω για την πατρίδα. Η νοικοκυρά και βασίλισσα της κουζίνας μου. Πίσω πατέρας και κόρη,στο χώρο μου, που ελάχιστα θα λειτουργήσει...και αρχίζω.... ανακυκλώνω[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΗ τελευταία Κυριακή που τρώμε κρέας,έως το Πάσχα, είναι η αυριανή σύμφωνα με το ορθόδοξο ημερολόγιο,αφού η επόμενη Κυριακή είναι της Τυρινής. Σήμερα την ώρα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑρχή Τριωδίου σήμερα και ανεξάρτητα από το τι συνεπάγεται για τον καθένα μας,για τους απανταχού κρεατοφάγους είναι σίγουρα μια ακόμη δικαιολογία....[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤώρα να σας πω την αλήθεια: ντρέπομαι που βάζω αμέσως μετά το πασχαλινό κρεατοξεσάλωμα, συνταγή με κρέας. Είχε περισσέψει λίγο και το μαγείρεψα σήμερα και[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΗ Κάπαρη, το περίεργο αυτό φυτό με την αψιά μυρωδιά και τη γεύση που ευδοκιμεί πάνω στην ξεραϊλα της πέτρας, πάνω στα βράχια τα κάστρα και τους γκρεμούς, και[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΝτροπή,μα του ψαριού γενικώς δεν είμαι(ούτε και του κρέατος,ούτε και του φαγητού....μα του γλυκού οπωσδήποτε...) Το μόνο που τρώω ευχάριστα είναι το φιλέτο[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΚατ'αρχήν να πω οτι η ανάρτηση η συγκεκριμένη έγινε μετά από πρόσκληση της-λέγε με, ιδέες κατεβάζω!- Λιλας με τα λιλά , για μια σειρά συνταγών που θα έχουν ως[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΗ πείρα έχει δείξει ότι όταν θέλουν σε κάποιο εστιατόριο να στα πάρουνε χοντρά η κομπίνα ξεκινάει από την ορολογία και την περιγραφή των φαγητών. Που με τη[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜιλάμε βέβαια για τον μεγάλο Αμερικανό και με γαλλικές ρίζες σεφ αλλά και ικανότατο συγγραφέα που μετά το πασίγνωστο βιβλίο του « Κουζίνα Εμπιστευτικό[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΚαι παίρνω την παροιμία αυτή στην κυριολεξία της γιατί εκτέθηκα το καλοκαίρι ανεπανόρθωτα με κάτι φίλους που με επισκέφτηκαν ένα βράδυ στο χωριό και βγήκα να[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΌταν κάποιος έχει βαρεθεί τα μπιφτέκια,το ρολό κιμά και δεν έχει όρεξη για κεφτεδάκια,ή τυχαίνει να είναι Κυριακή,καλή ώρα σήμερα,και τότε θέλει κάτι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑυτές τις μέρες,που ο καιρός αποφάσισε να μας δροσίσει,μια σουπίτσα πιο γήινη και ταιριαστή μαζί του,την φάγαμε,μαζί με τις τελευταίες σπιτικές χυλοπίτες.[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣήμερα φτιάξαμε φρικασέ αλλά με ραδίκια. Τα συγκεκριμένα βέβαια είναι άγρια από αυτά που μαζέψαμε με την Ελένη στο χωριό, αλλά αν δεν έχουμε τέτοια μπορούμε[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣημείωση: τελευταία μέρα της Αποκριάς σήμερα και νομίζω πως έστω και την τελευταία στιγμή είμαι ... εμπρόθεσμος για την ανάρτηση συνταγής κρέατος. Κάτι σαν[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜετά την εκπληκτική εξωτική καροτόσουπα της συνεταίρας μου της Cook, εν όψει και του ενσκύψαντος ψύχους, είπα να περάσουμε σε κάτι πιο...στανιαριστικό. Το[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑγαπημενο Κυριακατικο φαγητο... νοστιμο και χωρίς πολλά πολλά...το βαζεις στο φούρνο και αραζεις...(λεμε τώρα!) 2 κιλα αρνακι 2 κιλα πατάτες 2 φύλλα δάφνης 1[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣημείωση : εδώ η καινοτομία έγκειται στις μπριζόλες! Το έφτιαχνε έτσι η μάνα μου και τη βρίσκω πολύ καλή σαν ιδέα. Γιατί οι μπριζόλες εκτός από το ότι είναι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΚαι ιδού το μεζεδάκι της γιορτής μου,με το οποίο είχα υποσχεθεί να ταϊσω κάποιους πεινασμένους εδώ τριγύρω... (Μαρκονάκι δεν είναι....ψάρι...για να προλάβω[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣημείωση: Πρόκειται για μία καλοκαιρινή και ανάλαφρη συνταγή, γιατί εκτός του ότι λείπει το κρεμμύδι, χρησιμοποιώ -όπως και σε όλες τις εκδοχές του[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΠρόχειρο μοιάζει,αλλά χορταστικό, πλήρες γεύμα είναι. Το αγαπούν και τα παιδιά. Και το αγαπώ κι εγώ, μες το καλοκαίρι,τότε που η κουζίνα,όσο και να την θες,δεν[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr