Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 63 συνταγές
Τα αμπελοφάσουλα είναι τα αγαπημένα φρέσκα φασολάκια της οικογένειας. Όταν είναι στην εποχή τους, φροντίζω να τα προμηθεύομαι συχνά και τα μαγειρεύω με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ καπριτσιόζα Σισιλιάνα, η σαλάτα του «Νονού»!! Μελιτζάνες, κατακόκκινες ντομάτες, κρεμμύδια, κάπαρη και ελιές …. όλες οι γεύσεις του καλοκαιριού σε ένα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτιφάδο με μοσχαράκι μαγειρέψαμε σήμερα, γι αυτό περιμένω τα πιάτα σας, για να σας σερβίρω φαγάκι πεντανόστιμο και μοσχομυρωδάτο !!!! Υλικά για 6-7 μεγάλες[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣε ηλικία μόλις 1 χρόνου – βρέφος ακόμα – ο πεθερός μου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Σμύρνη. Οι γονείς του κρατώντας αυτόν και την νεογέννητη αδελφούλα του[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο μοσχαράκι γίνεται νόστιμο με χυλοπιτάκι στον φούρνο, ως γνωστόν. Αλλά και στην κατσαρόλα γίνεται λουκούμι. Και δεν χρειάζεται να λερώνουμε και πολλά σκεύη,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑυτό το φαγητό το έκανα παλιότερα στην κατσαρόλα. Τον τελευταίο καιρό όμως το κάνω στην γάστρα και γίνεται φοβερό. Πολλές φορές προσθέτω και πατατούλες, και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕίδατε τι ωραίο χρώμα έχουν οι πατατούλες μου? Έχουν μαγειρευτεί μέσα σε μπόλικο κόκκινο κρασάκι, έχουν πασπαλιστεί με διάφορα μπαχαρικά-αρωματικά και κυρίως[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα γνωστό και πολύ νόστιμο φαγάκι, στο οποίο η κάθε νοικοκυρά βάζει την δικιά της πινελιά. Η δικιά μου πινελιά είναι το φρέσκο δεντρολίβανο και το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ παστιτσάδα και το σοφρίτο είναι από τα πιο γνωστά παραδοσιακά φαγητά της Κέρκυρας. Είναι και τα δύο πεντανόστιμα, εξ άλλου η Κερκυραϊκή κουζίνα έχει να μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠήγα στο χωριουδάκι μου πριν δύο Σαββατοκύριακα και η κουμπαρούλα μου με φόρτωσε καλούδια από το περιβόλι της. Ανάμεσα σ’ αυτά και φρεσκότατα λαχταριστά[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟι γίγαντες είναι ένα κλασικό φαγητό, που λίγο πολύ όλοι το μαγειρεύουμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σήμερα θα σας το μαγειρέψω με λουκάνικα. Η προσθήκη των[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο Πάσχα το έχουμε συνδέσει με το σουβλιστό αρνί, ένα έθιμο που προέρχεται από τη Ρούμελη και έχει καθιερωθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Η νοστιμιά του[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ φίλη του blog μας, η Mary , μας στέλνει την συνταγή της για γκιούλμπασι, η οποία όπως μας εξομολογείται κάνει θραύση όποτε την σερβίρει. Την συνταγή αυτή η[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜοσχοβολιστό το φαγάκι μας, σήμερα!! Και μεθυσμένο! Γιατί μεθυσμένο; Μα επειδή περιέχει ουζάκι! Όχι!! Δεν έχω σκοπό να σας μεθύσω. Βέβαια αν εσείς θέλετε,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα από τα αγαπημένα φαγητά του μεγάλου μου γιου, είναι οι μελιτζάνες παπουτσάκια. Μετά λοιπόν από τόση κούραση που πέρασε με το διάβασμα είπα να του το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΞεκινάω κι εγώ τα φετινά κεράσματα με ένα φαγάκι που είναι η σπεσιαλιτέ της μαμάς μου και το φτιάχνει αρκετά συχνά επειδή είναι η αδυναμία του συζύγου μου. Το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟοοοοχι, καθόλου δεν θέλω να κάνω την έξυπνη σε όλες εσάς τις καλονοικοκυρές και τους καλονοικοκύρηδες με ένα φαγητό που είναι σίγουρο ότι οι περισσότερες[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο κεϊμά γιαουρτλού είναι ανατολίτικη συνταγή! Την παρουσίασε η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου σε μια πρωινή εκπομπή, την είδα και μου άρεσε ιδιαίτερα!! Έτσι αποφάσισα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο φαγητό αυτό το δοκίμασα σ’ ένα γαλλικό εστιατόριο στην Αγγλία, πριν από 16 χρόνια και με είχε ενθουσιάσει! Μου το θύμισε τις προάλλες η κουνιάδα μου[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr...βγαλμένο από τις 1000 και 1 Νύχτες!! Και με συνταγή δοσμένη On Air!!! Εσείς δεν μου είπατε στις εκ_Πομπές μου να σας μαγειρεύω πού και πού??? Έτσι λοιπόν[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟ περισσότερος κόσμος όταν θέλει να μαγειρέψει μπριζόλες τις σκέφτεται ψητές ή τηγανητές. Εμένα ο αγαπημένος μου τρόπος μαγειρέματος είναι στην κατσαρόλα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΒρισκόμαστε στην δεύτερη εβδομάδα των Αποκριών, την Κρεατινή. Παραδοσιακά αυτήν την εβδομάδα καταναλώνουμε κρεατικά. Κρέας περιλαμβάνει και η σημερινή μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φαγητά! Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη, γιατί εδώ και 3 χρόνια που μαγειρεύουμε παρέα, δεν έχω[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο φαγάκι αυτό το έχω συνδυάσει με Σαββατιάτικα μεσημέρια, τότε που μπορούμε να βρεθούμε όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι και να το απολαύσουμε. Τρυφερά[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι. Στην Κάρπαθο το ονομάζουμε βυζάντι ή[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠριν μερικές μέρες η Ελένη μας μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή της για υπέροχα μπιφτέκια με κιμά από κοτόπουλο . Τον τελευταίο καιρό έχω εντάξει κι εγώ στην[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑπό χθες έχουμε μπει στην Κρεατινή εβδομάδα, όπου συνηθίζεται να τρώμε κρέας όλες τις μέρες. Η Πέμπτη αυτής της εβδομάδας είναι η γνωστή Τσικνοπέμπτη με τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr