Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 22 συνταγές
Το γεμιστό καπόνι, είναι το παραδοσιακό, οικογενειακό, κυρίως πιάτο, για τα Χριστούγεννα. Κάτι σαν σημείο αναφοράς για αυτές τις γιορτές και τα εδέσματα που[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑπό τις πιο αγαπημένες μου εορτές είναι αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως και των περισσότερων από εμάς βέβαια. Τις περιμένω πως και πως κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕίναι λίγο μπελαλίδικο φαγητό αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει!!! Υλικά για 8-9 μερίδες 2.300 γρ. κατσικάκι ή αρνάκι γάλακτος 1,5 κιλό χόρτα άγρια[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ Μέτη μας στέλνει κι άλλα tips, που κάνουν την ζωή μας ευκολότερη στην κουζίνα και βοηθούν τα μαγειρέματά μας!!! Κι επειδή η Μέτη μας έχει ετοιμάσει πλούσιο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΌλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Το κρέας και τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων είθισται εκτός από την γαλοπούλα, να υπάρχει και κάποιο χοιρινό ή φρικασέ. Κάθε χρόνο φτιάχνω και κάτι διαφορετικό, αν[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο σταμναγκάθι είναι ένα είδος ραδικιού, που φύεται σε δυσπρόσιτες περιοχές της Κρήτης. Η συγκομιδή του είναι επίπονη και πολλές φορές επικίνδυνη, γι αυτό και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜια ακόμη από τις συνταγές που μαγείρεψα στην εκπομπή Chef στον αέρα , είναι τα γαρδουμπάκια που αρέσουν πολύ στον αδερφό μου. Τα μαγειρεύω με τον δικό μου[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΨαράκι σήμερα, υγιεινό και νόστιμο! Σαργός ή λαβράκι, με ωραίο λευκό και κρουστό ψαχνό κρέας, από τα καλύτερα ψάρια της ελληνικής θάλασσας. Στην εκδοχή αυτή[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζεύει γύρω του την οικογένεια αλλά και τους φίλους μας. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούν μαζί πρόσωπα αγαπημένα και παρέα να[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο Πάσχα το έχουμε συνδέσει με το σουβλιστό αρνί, ένα έθιμο που προέρχεται από τη Ρούμελη και έχει καθιερωθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Η νοστιμιά του[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜοσχοβολιστό το φαγάκι μας, σήμερα!! Και μεθυσμένο! Γιατί μεθυσμένο; Μα επειδή περιέχει ουζάκι! Όχι!! Δεν έχω σκοπό να σας μεθύσω. Βέβαια αν εσείς θέλετε,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr...βγαλμένο από τις 1000 και 1 Νύχτες!! Και με συνταγή δοσμένη On Air!!! Εσείς δεν μου είπατε στις εκ_Πομπές μου να σας μαγειρεύω πού και πού??? Έτσι λοιπόν[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο Πάσχα που βρέθηκα στην Καρδίτσα, φρόντισα να εφοδιαστώ με τα περίφημα καρδιτσιώτικα λουκάνικα, τα οποία αφού χώρισα σε μερίδες (δεδομένου ότι αγόρασα και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι. Στην Κάρπαθο το ονομάζουμε βυζάντι ή[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΛατρεμένο Κυριακάτικο φαγάκι. Αν δε το μαγειρέψουμε στην γάστρα, γίνεται απίστευτο !!!! Εμείς τις Κυριακές μαζευόμαστε αρκετοί στο σπίτι κι έτσι μαγειρεύουμε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΌπου Βαγγελίτσα, η μανούλα μου! Τους περίφημους ντολμάδες της, μας τους μαγείρεψε κάποια μέρα και τους απολαύσαμε με την Έλενα, την Μαρία και την Μέτη. Τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr