Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 41 συνταγές
1 κατσίκι γύρω στα 6 κιλά τα εντόσθια του κατσικιού 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας[...]
Πηγή: argiro.grΜε το Πάσχα εν όψει και το πασχαλινό μενού στα ζητούμενα, ακολουθεί η συνήθης πρακτική ανακεφαλαίωση, με τις μαγειρικές ιδέες που ταιριάζουν στο γιορταστικό[...]
Πηγή: pandespani.comΈχουμε συνηθίσει να τρώμε το κουνέλι ή τον λαγό στιφάδο. Όμως αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε και με άλλες γεύσεις. Το κουνέλι ή ο λαγός στη γάστρα με κάστανα[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΗ υπερουριχαιμία είναι η αύξηση της συγκεντρώσεως του ουρικού οξέος στο πλάσμα και στον ορό. Το ουρικό οξύ είναι το τελικό προϊόν του μεταβολισμού των[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΤο Πάσχα κοντοζυγώνει κι η περίοδος νηστείας συνεχίζεται. Είναι δύσκολη εποχή γι' αυτούς που νηστεύουν, στερούμενοι το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Εγώ[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Αν ψάξει κανείς σε διάφορες πηγές, θα ανακαλύψει κείμενα που μας διαφωτίζουν σχετικά με τη διατροφή των Ελλήνων στο πέρασμα των αιώνων.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠαραδοσιακό, μερακλίδικο πιάτο! Ένα πιάτο που στο παρελθόν ήθελε πολύ κόπο και νοικοκυροσύνη. Ου παντός που λένε… Στο μυαλό μου το καθάρισμα εντέρων και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο ψάρι αλλά και γενικότερα τα θαλασσινά υπήρξαν για τους Έλληνες ένα πολύ σημαντικό στοιχείο διατροφής. Εδώ και αιώνες ανέπτυξαν μια σημαντική κουλτούρα η[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΣτην ομάδα μας σ υνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΑρχαίο έδεσμα, αθάνατο στο πέρασμα των χρόνων. Ίσως η πιο βασική λιχουδιά της ελληνικής γαστρονομίας, σας παρουσιάζω το σουβλάκι. Οι πρώτες αναφορές για το[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό τα εντόσθια προκύπτουν άφθονοι μεζέδες και φαγητά της παράδοσης που είναι μαγειρικά αξεπέραστα: μαγειρίτσα, γαρδούμπες, σπληνάντερο, κοκορέτσι... Εντερα[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΤο Πάσχα κοντοζυγώνει κι η περίοδος νηστείας συνεχίζεται. Είναι δύσκολη εποχή γι' αυτούς που νηστεύουν, στερούμενοι το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΗ Panzanella είναι μια παραδοσιακή ιταλική σαλάτα που ετοιμάζεται το καλοκαίρι. Φτιάχνεται με μπαγιάτικο ψωμί, φρέσκες ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια και[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤην Κατίνα την ξέρετε. Και να μη ξέρετε την ίδια, ξέρετε το κοκορέτσι της, ξέρετε το κοντοσούβλι της. Ξέρετε και το κοτόπουλο τσερέπα της. Εκείνο που δεν[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο γουρουνόπουλο γάλακτος με την κριτσανιστή πέτσα και το ζουμερό κρέας να αχνίζει είναι μια από τις μικρές πολυτέλειες της ζωής, στο δικό μου γαστρονομικό[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες χωρίς το κεφάλι και τα εντόσθια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κιλό κρεμμυδάκια εσαλότ καθαρισμένα ½ μπουκάλι ξύδι 4 φύλλα δάφνης[...]
Πηγή: greekmasa.grΌταν είδα στο blog της Ριρής την συνταγή για το συκώτι με τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια , θυμήθηκα μια αντίστοιχη παραδοσιακή κρητική συνταγή που είχα καιρό να[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά (για 4 άτομα) 1300-1500 γρ. κοιλιές από αρνάκι γάλακτος (συνήθως πρέπει να τις παραγγείλουμε στο χασάπη) 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο (κρατάμε 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣε όλους μας έχει συμβεί αρκετές φορές να αγοράζουμε ένα τρόφιμο σε καλή κατάσταση και μετά από 1-2 ημέρες να το βρίσκουμε μέσα στο ψυγείο μας αλλοιωμένο. Τι[...]
Πηγή: tofagitotismamas.blogspot.gr