σπιτικο παγωτο βανιλια χωρις αυγα | συνταγες τιραμισου | tiramisoy | εκμεκ με μπισκοτα πτι μπερ | συνταγες βλητα | συκωτι αρνισιο | μελιτζανες με τυρι στο φουρνο | παγωτο φραουλα σε παγωτομηχανη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα χωρις καραμελα νεκταρινι γαλοπουλα

Βρέθηκαν 107 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Πώς φτιάχνουμε ξινόχοντρο

Μέσα στο κρητικό εδεσματολόγιο σπουδαία θέση τόσο από νοστιμιά όσο και από διατροφική αξία έχει ο ξινόχοντρος. Είναι ένα παρασκεύασμα που συνδυάζει με μεγάλη[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr

Κουσκούς με κρέας και λαχανικά (Μαρόκο)

Υλικά Για το κρέας 1 1/2 κιλό ψαχνό αρνίσιο κρέας, κομμένο σε χοντρούς κύβους (ή 1 κιλό αρνίσιο κρέας και ένα μικρό κοτόπουλο, κομμένο στα 6. 1 1/2 φλιτζ. τσ.[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
Γκόγκλιες (κουρκουμπίνες) Καρύστου

υλικά 1 κ. αλεύρι από σιτάρι (κατά προτίμηση κίτρινο) 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι γάλα ή νερό, όσο πάρει για το σερβίρισμα: φρέσκο βούτυρο και τριμμένη[...]

Πηγή: athinorama.gr/umami
οματιά

http://syntagesapokatina.blogspot.gr Υλικά Τα χοντρά άντερα ενός χοιρινού. 1 κιλό καυκαλίδες ψιλοκομμένες (Όσο περισσότερες τόσο πιο νόστιμη η οματιά) το[...]

Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.gr
Η ιστορία της πίτας, οι τεχνικές του ανοίγματος[...]

Λατρεύετε την πίτα, όπως εγώ; Διαβάστε τότε τις παρακάτω πληροφορίες που δεν είναι μόνον ενδιαφέρουσες αλλά και χρήσιμες. Η πίτα είναι ένα έδεσμα γνωστό από[...]

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr
Πράσινη Σαλάτα με Πλιγούρι

Πλιγούρι (πουργκούρι ή μπλουγούρι ή χόντρος) ονομάζεται το αλεσμένο σιτάρι. Είναι εξαιρετικό υλικό δημητριακό, διότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και[...]

Πηγή: helengrblog.blogspot.gr
Βιταμίνες, Φρούτα και Λαχανικά - μια σχέση[...]

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Πλούσιες σε ασβέστιο,φώσφορο, σίδηρο και ίνες. Για την καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό θα πρέπει να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε[...]

Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr
Τα πιάτα των Βαλκανικών λαών

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ... ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/articleview2.php?id=4769 Το φαγητό, πέρα από ανάγκη και για πολλούς[...]

Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr
Φουρτάλια – Τορτίγια – Φριτάτα

Στην Άνδρο φτιάχνουν την φουρτάλια ή φρουτάλια με πολύ βούτυρο, λουκάνικο, πατάτες… της κολάσεως.. Στην Τουρκία κάνουν μια ομελέτα με μπόλικο σπανάκι,[...]

Πηγή: eri-captaincook.blogspot.gr
Κρητικά κόλλυβα

Τα κόλλυβα είναι μέρος της θρησκευτικής τελετουργίας της εκκλησίας μας και παρασκευάζονται στα μνημόσυνα των νεκρών μας αλλά και τα Ψυχοσάββατα.Ψυχοσάββατα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αρνί ή Μοσχάρι Κοκκινιστό με Τραχανά

Ο τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό που φτιάχνεται από πλιγούρι, δηλαδή σιτάρι κοπανισμένο ή αλεσμένο, σιμιγδάλι ή αλεύρι που βράζεται απαραίτητα μέσα[...]

Πηγή: helengrblog.blogspot.gr
Χόντρος  με σύγλινα

Το σπασμένο στάρι (σιτάρι) , ο χόντρος όπως το λέμε στην Κρήτη, είναι βασικό συστατικό πολλών παραδοσιακών μας φαγητών. Μάλιστα, παλιότερα χρησιμοποιούνταν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Λαχανόρυζο: η ταπεινή εναλλακτική εκδοχή των[...]

Απλό και οικονομικό πιάτο της εποχής. Ο συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών με ρύζι δίνει πάντα νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά πιάτα. Στην κρητική κουζίνα είναι[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Χοιρινό με σιτάρι

1 ½ κιλό χοιρινό απο το λαιμό 2 καρότα 2 μέτρια κρεμμύδια 4 ντομάτες ώριμες ½ κιλό σιτάρι 6 δαμάσκηνα ½ χούφτα καρύδια 6 χουρμάδες ½ χούφτα βερίκοκα[...]

Πηγή: sidagi.gr
Τα πιτάκια ..

Όποιος έχει ταξιδέψει στη Σάμο, γνωρίζει πως πέρα από τα αμέτρητα, πανέμορφα ακρογιάλια με τις πεντακάθαρες θάλασσες και τις εκπληκτικές αμμουδιές, το[...]

Πηγή: oinomagirion.blogspot.gr
Μουστάρδα...η απόλυτη θεά του barbeque

Από που προέρχεται; Μετά τις πρώτες βροχές αρχίζουν να βλασταίνουν πολλά εδώδιμα χορταρικά. Ανάμεσά τους είναι και οι βρούβες. Με τα ονόματα βρούβα, λαψάνα[...]

Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.gr
Τα 9 Μυστικά για Τέλειο Γιουβέτσι Φούρνου |[...]

Γιουβέτσι είναι το πήλινο σκεύος που έδωσε το όνομά του σε ένα απ’ τα νοστιμότερα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας. Ένα φαγητό, ορισμό του comfort food αλα[...]

Πηγή: caruso.gr
Τα 9 Μυστικά για ζουμερό Γιουβέτσι με Μοσχαράκι[...]

Μοσχαράκι κοκκινιστό γιουβέτσι στο φούρνο είναι σαν να λέμε Κυριακή μεσημέρι με την οικογένεια. Ένα απ’ τα απόλυτα comfort foods της ελληνικής κουζίνας, το[...]

Πηγή: caruso.gr
Σουτζουκάκια σμυρνέικα

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. βοδινός κιμάς, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 αβγό, 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά, 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό[...]

Πηγή: xrysessyntages.com
Αρνάκι με φρίκε

Ελαιόλαδο 1 μπουτάκι αρνίσιο κομμένο στα 4 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο 4-5 φύλλα δάφνης 1 κλαράκι μαντζουράνα λίγο θυμάρι λίγο[...]

Πηγή: eliasmamalakis.gr
μοσχαρίσιο χτένι με λαχανικά και γάλα

Χάρη στη νοστιμιά τους, τα μαγειρευτά έχουν ξεπεράσει το ζήτημα της προέλευσης και το γεγονός ότι ξεπήδησαν από την ανθρώπινη πείνα για κρέας και την ανάγκη[...]

Πηγή: pandespani.com

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy