Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 29 συνταγές
υλικά 1300 γρ. αγριογούρουνο γιά κατσαρόλα, σε μερίδες 12-14 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι 300 ml μπράντυ, κονιάκ ή αρμανιάκ 300 γρ. μανιτάρια λευκά 3 κ.σ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑπολαύστε τις ομορφότερες ημέρες του χρόνου με θέα τη στολισμένη πόλη και δοκιμάστε τα εορταστικά μενού που προτείνει ο Σεφ του fuga Θάνος Κουλτούκης για όλο[...]
Πηγή: toarkoudi.grΣτο χωριό το κατεξοχήν φαγητό ανήμερα τα Χριστούγεννα ήταν (είναι) το σελινάτο. Που εγώ το προσάρμοσα σε πρασοσέλινο, προσθέτοντας και πράσο σ' αυτό που[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΜε το νέο μυστικό για κρεμώδεις πουρέδες να βρίσκεται στη χρήση φυσικού λευκού τυριού κρέμας, στο σημερινό άρθρο θα προσθεσουμε άλλες δυο δημιουργικές συνταγές[...]
Πηγή: caruso.grΟι “δημιουργικοί πουρέδες” τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της σύγχρονης εστιατορικής κουζίνας διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα. Αυτή η μισοστραβή[...]
Πηγή: caruso.grΥΛΙΚΑ 6 κοκκινογούλια (παντζάρια) μικρού ή μέτριου μεγέθους (περίπου 1½ kg), 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Για τη Μαρινάδα 9 κουταλιές έξτρα παρθένο[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΠως γίνεται να διαθέτεις το προσωπικό σου πτηνό μέσα σ΄ ολάκερο το ζωικό βασίλειο και ν΄ αδιαφορείς για τη χρήση ενός τόσο αποκλειστικού προνομίου, θα[...]
Πηγή: pandespani.comΑκου να μαθαίνεις....'' Η Μαυροδάφνη είναι ταυτισμένη με την σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κρασιού, από τότε που, λίγο μετά τα μέσα του 19 αιώνα, ο Γουσταύος[...]
Πηγή: mommy-yammy.blogspot.grΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ 4 φιλέτα μοσχαρίσια 200-250 γρ. περίπου το καθένα ελαιόλαδο για σωτάρισμα 75 ml λαχανικών αλάτι - πιπέρι ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΣΕΛΙΝΟΡΡΙΖΑΣ [...]
Πηγή: megatv.com/cookΥΛΙΚΑ 2 κιλά παϊδάκια χοιρινά 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου Για τη bbq sauce 210 γρ. κέτσαπ 210 γρ. κέτσαπ καυτερή 5 κ.σ. σόγια σος 200 γρ. μέλι[...]
Πηγή: megatv.com/cookΤο Σάββατο το βράδυ έκλεισα περιχαρής τραπέζι για να δοκιμάσω το μενού degustation του πολυακουσμένου και βραβευμένου F W by Olivier Campanha στο Κολωνάκι,[...]
Πηγή: foodjunkie.euΈγραψα τελευταία για την κρεμώδη χορτόσουπα με «ρίζες» που φτιάχνω τώρα, τον χειμώνα. Έχω κι άλλα να πω για τις ρίζες αυτές, με τις οποίες[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Σεληνιασμό» θα πάθουμε γιατί πραγματικά είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Σελινόριζα, αγριόπρασα και σέλινο. Αυτά είναι τα τρία βασικά συστατικά της[...]
Πηγή: bostanistas.grΤι χρειαζόμαστε: 4 ψαρονέφρια (250 γραμ. περίπου το καθένα) 100 γραμ. ξερά βερίκοκα 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουταλιά της σούπας ξερό 1 φλιτζάνι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο χοιρινό με σέλινο – στην ουσία με σελινόριζα - και σάλτσα αβγολέμονο ήταν ένα από τα συνηθισμένα κυριακάτικα χειμωνιάτικα φαγητά στο σπίτι μας.[...]
Πηγή: bostanistas.grΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ Στην κουζίνα μου ακολουθώ δύο βασικές αρχές : προσπαθώ να αποφεύγω τα βιομηχανοποιημένα και να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν φρέσκα, φυσικά[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤα χοιροσφάγια αποτελούσαν χαρακτηριστικό έθιμο των Χριστουγέννων, που, πέρα από τον εορταστικό του συμβολισμό, είχε ιδιαίτερη σημασία για την εποχή και τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά λάχανο άσπρο: 1/2 (περίπου 500 γρ.) χοιρινά φιλετάκια ή σνιτσελάκια: 900 γρ. ξερά κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα ντοματοπολτός: 400 γρ., ελαφρά συμπυκνωμένος[...]
Πηγή: icookgreek.comΌταν n γαλοπούλα πήρε διαβατήριο στα ελληνικά εορταστικά ήθη και έθιμα, ο Ηλίας Μαμαλάκης ήταν κοντά στα επτά με οκτώ του. Τον ενθουσιασμό του πρώτου[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζεύει γύρω του την οικογένεια αλλά και τους φίλους μας. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούν μαζί πρόσωπα αγαπημένα και παρέα να[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr1,2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας (ανάμεικτο από τρανς, κιλότο, στηθοπλευρά) 1 δαφνόφυλλο 1/2 κουτ. γλυκού χοντροκοπανισμένο μαύρο πιπέρι 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά[...]
Πηγή: gastronomos.grΤο πρασοσέλινο είναι ένα από τα φαγάκια που αγαπώ πολύ και που ευτυχώς αρέσει πολύ και στα παιδιά μου, έτσι ώστε να το απολαμβάνουμε οικογενειακώς. Το χω[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΞινούτσικο, ξινούτσικο! Κλασσικό αγαπημένο φαγάκι, μου θυμίζει πολύ την μαμά μου, ένα πιάτο που παίρνει την θέση του στο καθημερινό τραπέζι αλλά σερβίρεται[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΤο σέλινο του πάει πολύ του χοιρινού! Περιττό να σας πω ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου χειμωνιάτικα πιάτα και το φτιάχνω συχνά με σελινόριζα ή χωρίς[...]
Πηγή: tasteandtell.grΣημείωση : εδώ η καινοτομία έγκειται στις μπριζόλες! Το έφτιαχνε έτσι η μάνα μου και τη βρίσκω πολύ καλή σαν ιδέα. Γιατί οι μπριζόλες εκτός από το ότι είναι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΟ πουρές είναι συνήθως το απόλυτο συνοδευτικό θαλπωρής σε πιάτα με αγαπημένες γεύσεις, αναλαμβάνοντας το υποχωρητικό ρόλο της ανύψωσής τους στο πάνθεον της[...]
Πηγή: caruso.gr