Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 75 συνταγές
Ένα θαυμάσιο παραδοσιακό κρητικό πιάτο! Τα μισά από τα κουνέλια που εκτρέφονται στην Ελλάδα, βρίσκονται στην Κρήτη! Τυχαίο; Καθόλου τυχαίο αν λάβουμε υπόψη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ Αίγινά μας είναι νησί. Την βρέχει από παντού η θάλασσα κι έχει έτσι πολλά όμορφα ακρογιάλια. Αμμουδερές παραλίες και μικρούς βραχώδεις κόλπους με διάφανα[...]
Πηγή: bostanistas.grυλικά 1 κουνέλι 1800-2000 γρ., σε μερίδες 1 1/2 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου ή νερό 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. πάπρικα γλυκειά 1 φλ.τσ. λευκό κρασί 4 κ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κ. αλεύρι από σιτάρι (κατά προτίμηση κίτρινο) 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι γάλα ή νερό, όσο πάρει για το σερβίρισμα: φρέσκο βούτυρο και τριμμένη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μεγάλωσε στην Πάρο. Στο νησιώτικο εορταστικό τραπέζι πρωταγωνιστούσε το γεμιστό κουνέλι, το πατούδο: η καλή σχέση με τις παιδικές της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΔιασκευή κυκλαδίτικης συνταγής Υλικά (για 4 άτομα) 1 κουνέλι 2 πράσινα λάχανα 80 γρμ. ζαμπόν Πάρμας 100 γρμ. Λαρδί (μπέικον) 250 γρμ. καρότα 250 γρμ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο ψητό της Κυριακής! Όταν στην Κρήτη λέμε "θα φτιάξω ψητό" δεν μας ρωτάνε τι ψητό! Εννοείται κρέας αρνί ή χοιρινό ψητό στο φούρνο με πατάτες. Σε κάθε άλλη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ χήνα είναι το αρχέτυπο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στο δυτικό κόσμο από τα πολύ παλιά χρόνια. Μετά την έλευση της γαλοπούλας από τον νέο κόσμο στην Ευρώπη το[...]
Πηγή: pandespani.com2 κουνέλια βάρους περίπου 1.500 γραμμάρια το καθένα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου (δείτε τη συνταγή) ½[...]
Πηγή: sidagi.grΑυτό το φαγητό το έκανα παλιότερα στην κατσαρόλα. Τον τελευταίο καιρό όμως το κάνω στην γάστρα και γίνεται φοβερό. Πολλές φορές προσθέτω και πατατούλες, και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕίναι το αγαπημένο φαγητό της Αχτίδας μου και μου το ζήτησε σήμερα την ώρα που γυρίζαμε απο τη μητέρα της. Αν και είχα κάνει μακαρονάδα της το σκάρωσα στα[...]
Πηγή: aktidadimitris.blogspot.grΣτιφάδο με μοσχαράκι μαγειρέψαμε σήμερα, γι αυτό περιμένω τα πιάτα σας, για να σας σερβίρω φαγάκι πεντανόστιμο και μοσχομυρωδάτο !!!! Υλικά για 6-7 μεγάλες[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤα κουνελάκια όπως και τα κοτοπουλάκια, είναι πάντα “must” την ημέρα του Πάσχα! Τι χρειαζόμαστε: ψωμί για τοστ καρότο τυρί κίτρινο ζαμπόν λίγη φλούδα ντομάτας[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣήμερα στο ψούμνισμαν ήβρα φρέσκον κούνελλι (σορρυ Πασχαλίνα) τζιαι Κυπριακές πατάτες με κοτσινόχωμαν πανω. Χαλάλιν τα 3.99 το κίλον, παπούτσιν που τον τόπον[...]
Πηγή: istomageiremata.blogspot.grΣυνεχίζουμε το ταξιδάκι μας στη γραφική και εναλλακτική Φολέγανδρο φεύγοντας από τη Χώρα και ανεβαίνοντας στην Παναγία την Παντάνασσα. Η διαδρομή είναι λίγο[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.grΔεν μπορώ να φανταστώ την κουζίνα μου χωρίς preserved lemons (λεμόνια παστά), μια από τις πολλές καταπληκτικές νοστιμιές που εφηύραν οι Μαροκινές[...]
Πηγή: bostanistas.gr