Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 42 συνταγές
Για τη σαλάτα 2 μέτρια μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους, κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια 200 γρ. σκληρή φέτα της αρεσκείας μας, σε κύβους 16 ελιές[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. κιμάς, ανάμεικτος από μοσχαρίσια ελιά και χοιρινό λαιμό (ή μόνο από χοιρινό λαιμό) 3/4 φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ (του εμπορίου ή σπιτική - βλ. συνταγή στο[...]
Πηγή: gastronomos.gr1.000 - 1.200 γρ. χοιρινό, κατά προτίμηση μπούτι ή ψαρονέφρι 5 κουτ. σούπας μουστάρδα 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 1 κουτ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr300 - 350 γρ. απάκι (ξιδάτο και καπνιστό κρητικό αλλαντικό από χοιρινό κρέας), κομμένο σε λεπτά φετάκια 1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι 4 κυπριακές πίτες (ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φλιτζ. τσαγιού ψαχνό γαλοπούλας ή κοτόπουλου ή χοιρινού, σε μικρά κυβάκια (χωρίς λίπη ή πέτσες) 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλου (αν έχουμε αποθηκευμένο[...]
Πηγή: gastronomos.gr700 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή χοιρινό (ψαρονέφρι) ή κοτόπουλου, κομμένο σε μπαστουνάκια (λωρίδες) 300 γρ. κουσκούς 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες 1 κίτρινη[...]
Πηγή: gastronomos.gr8 φρέσκα, ώριμα αλλά σφιχτά μαύρα σύκα, πλυμένα καλά και κομμένα στη μέση (με τη φλούδα τους) 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 16 φέτες προσούτο Για το λαδολέμονο 4[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φύλλο από ζύμη σφολιάτας μαύρο και άσπρο σουσάμι Για τη γέμιση 700 γρ. ψαρονέφρι 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί), κομμένες σε μικρά κυβάκια 4-5[...]
Πηγή: gastronomos.gr3/4 φλιτζ. τσαγιού νερό 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 1 ζουμερό κόκκινο μήλο (Τριπόλεως ή Ζαγοράς) 1 μικρό ξυλάκι κανέλας 5[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 400 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο 4 αυγά 4 κουτ. σούπας νερό 1 κουτ. γλυκού αλάτι Για τη γέμιση 250 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο 50 γρ. μπέικον,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 χωριάτικο λουκάνικο 1 πατάτα 40 ml ελαιόλαδο 4 αυγά αλάτι, πιπέρι δυόσμος ξερός, τριμμένος 100 γρ. κεφαλοτύρι (ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας) Διαδικασία[...]
Πηγή: gastronomos.gr16 μπριζολάκια χοιρινά ενωμένα (2 καρέ χοιρινού, τα παραγγέλνουμε στον χασάπη µας μερικές ημέρες πριν από το κάλεσμα)* 24 ξερά βερίκοκα, χωρίς[...]
Πηγή: gastronomos.gr400 γρ. ψαρονέφρι, σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα 4 κοφτές κουτ. σούπας κορν φλάουρ+2 κουτ. γλυκού επιπλέον[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό πράσινες πιπεριές κέρατα (για να δώσουμε πικάντικη χροιά στο φαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε καυτερές πιπεριές, όσες αντέχουμε) 1 μεγάλη μελιτζάνα[...]
Πηγή: gastronomos.gr1.200 γρ. χοιρινό από μπούτι, χωρίς κόκαλο, σε κύβους των 3 - 4 εκ. 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο το λευκό μέρος από 1 πράσο, σε[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 κομμάτια ψαρονέφρι (300 γρ. περίπου το καθένα), κομμένα στα 4 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί 2 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 χοιρινά κότσια*, βάρους περίπου 1.500 γρ. το καθένα, με το κόκαλο και την πέτσα (το κάθε κότσι αρκεί για 2 μερίδες) 1/2 κουτ. σούπας ξερό φασκόμηλο, καλά[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 αυγά, προτιμότερο βιολογικά 2 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα, προτιμότερο με πράσο, σε φετάκια 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένη και κομμένη σε[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ή 700 γρ. μοσχαρίσιος και 300 γρ. χοιρινός) 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 4 ντοματάκια του κουτιού, τριμμένα 1 ξερό κρεμμύδι,[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μοσχαρίσια εσκαλόπ (ή λεπτές χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο) 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού ξύσμα από 1 λεμόνι* λίγο[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 ψωμάκι της αρεσκείας μας (ή 2 μεγάλες φέτες ψωμιού) 1 μέτριο λουκάνικο (κατά προτίμηση χωριάτικο ή αγριογούρουνου – τα βρίσκουμε πλέον και σε αρκετά[...]
Πηγή: gastronomos.gr