Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 67 συνταγές
Οι Samboosak είναι παραδοσιακά τριγωνικά κρεατοπιτάκια που συνηθίζονται να τρώγονται κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του μήνα Ramadan σε πολλές χώρες της Μέσης[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνας απλός γιορτινός μπουφές που αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ακριβά υλικά. Το τραπέζι τούτο αξιοποιεί τα πλούσια σε γεύση εποχιακά εδώδιμα, την κολοκύθα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά (Σερβίρει 8 ) 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κομμένο σε 6-8 λωρίδες 200 γρ. κιμάς αρνίσιος μπούτι 200 γρ. κιμάς χοιρινός 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ.[...]
Πηγή: sidages.grΥλικά: Για 2-4 άτομα 1 κιλό μοσχαρίσιες κοτολέτες βούτυρο ή λάδι αλάτι, πιπέρι 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη 1 πιεπεριά κίντρινη ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι[...]
Πηγή: sidagi.grφωτογράφος:Στέφανος Πάσχος Μια προσπάθεια διασκευής της παραδοσιακής συνταγής, όπου ψήνουμε σε φούρνο με ξύλα μια ολόκληρη νύχτα. Υλικά 1 μικρό αρνί ή κατσίκι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4-6 άτομα) 1 κότα ελεύθερης βοσκής, περίπου 2 κιλά, με τα εντόσθια της ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζ . βούτυρο 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ ιδέα των ψητών κεφτέδων με μείγμα από γιαούρτι είναι γνωστή στην Ελλάδα, όμως εδώ τα υλικά είναι πιο ελαφριά, πιο μυρωδάτα και η συνταγή απεγκλωβίζεται από[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grShepherd's Pie (Η πίτα του βοσκού ) Πρόκειται γιά ένα χειμωνιάτικο πιάτο, που ανάλογα με την πείνα σας σερβίρεται σαν πρώτο η και σαν κύριο. Η χρησιμοποίηση[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΜέχρι τώρα η μόνη μου επαφή με το πλιγούρι είναι το ταμπουλέ και τα κιλτιρίτσια της Στέλλας Σπανού . Οι εντυπώσεις μου είναι απολύτως θετικές, οπότε συνεχίζω[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΥλικά 400 gr. αρνίσιο κιμά 300 gr. μοσχαρίσιο κιμά λάππα 2 κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά[...]
Πηγή: omorfesgeuseis.blogspot.grΤα λάχανα στην εποχή τους, βέβαια δύσκολα βρίσκουμε τα καλύτερα. Παλιότερα τα λάχανα είχαν γεύση και φύλλα μαλακά τώρα τα περισσότερα έχουν φύλλα ξυλώδη και[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΌταν ήμουν μικρή δεν μπορούσα να φάω σχεδόν τίποτα χωρίς ταχίνι. Λατρεύω τη γεύση του τόσο ως ντιπ για το ψωμί μου όσο και ως συστατικό σε γλυκά ή φαγητά.[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΛατρευω την Ανατολίτικη κουζίνα. Κυρίως για τα μπαχαρικά της. Στο γραφείο έχω την τύχη να δουλεύω με έναν Αραβα οπότε συχνά πυκνά τον ζαλίζω με ερωτήσεις όσον[...]
Πηγή: royal-coconut.blogspot.grΥλικά (για 30 μικρά κεφτεδάκια) 450 γρ. κιμάς, μισός αρνίσιος, μισός μοσχαρίσιος 130 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 50 γρ. κουκουνάρι 50 γρ. σταφίδα μαύρη 2 σκ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο χειμώνα, μόλις τα βρω στην αγορά ή στον πάγκο των γειτόνων μας καλλιεργητών στο νησί, πάντα αγοράζω κυδώνια. Εχω μια γαβάθα ή καλάθι ή σκαφίδι γεμάτο με[...]
Πηγή: bostanistas.gr