Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
Σ' ένα υπέροχο βιβλίο συνταγών της Σοφίας Σκούρα αναφέρει ότι παραδοσιακά την Κυριακή των Αποκριών έχουμε στο τραπέζι μας αρνάκι ή κατσικάκι καπαμά. Εγώ[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑπό τις πιο αγαπημένες μου εορτές είναι αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως και των περισσότερων από εμάς βέβαια. Τις περιμένω πως και πως κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤα πουλερικά ήταν ανέκαθεν οι πρωταγωνιστές στο τραπέζι των Χριστουγέννων. Καλοθρεμμένες κότες ή κοκόρια, πάπιες, χήνες και αργότερα γαλοπούλες γεμίζονταν με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο φαγάκι αυτό είναι από τα αγαπημένα του άντρα μου. Τρυφερά κυβάκια από μοσχαράκι, μαγειρεμένα με καρότα, μανιτάρια, μπέικον και βουτηγμένα σε μια νόστιμη[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣας αρέσουν τα φασολάκια χάντρες?? Εκτός από νόστιμα, είναι και βολικά, δεν θέλουν μούλιασμα αποβραδίς, μαγειρεύονται εύκολα και μπορούμε να προσθέσουμε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο γεμιστό καπόνι, είναι το παραδοσιακό, οικογενειακό, κυρίως πιάτο, για τα Χριστούγεννα. Κάτι σαν σημείο αναφοράς για αυτές τις γιορτές και τα εδέσματα που[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΘυμόσαστε την γουρουνοπούλα που είχαμε φτιάξει στη γάστρα? Όπως είχα αναφέρει τότε, την είχαμε συνοδεύσει με κάποιες ιδιαίτερες πατατούλες, που τα αρώματα τους[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤην φραγκόκοτα (φαραόνι), την έχω συνδυάσει με μέρες γιορτινές και τραπέζια στολισμένα. Φαγάκι επίσημο και περιποιημένο!! Που έχει φροντιστεί, από την[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ Μέτη μας στέλνει κι άλλα tips, που κάνουν την ζωή μας ευκολότερη στην κουζίνα και βοηθούν τα μαγειρέματά μας!!! Κι επειδή η Μέτη μας έχει ετοιμάσει πλούσιο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι. Στην Κάρπαθο το ονομάζουμε βυζάντι ή[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΌλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Το κρέας και τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤις προάλλες με κάλεσε για φαγητό η φίλη μου η Ζουζούνα. Είχε ετοιμάσει ένα σωρό νοστιμιές, και την σπεσιαλιτέ της: μπούτι χοιρινό γεμιστό, σερβιρισμένο με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, έχουμε δοκιμάσει έστω και μία φορά ένα νόστιμο χάμπουργκερ. Όσο για τα παιδιά μας, αν ήταν δυνατόν θα τα έτρωγαν κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζεύει γύρω του την οικογένεια αλλά και τους φίλους μας. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούν μαζί πρόσωπα αγαπημένα και παρέα να[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο σπετζοφάι το ανακάλυψα τα χρόνια της αθωότητας που λέω στη Ζαμπία, όταν δούλευα σε ένα οινομαγειρείο και ο ιδιοκτήτης ήταν από την Αργαλαστή Πηλίου, μέχρι[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο χοιρινό, είναι το κρέας που συνηθίζεται από πολλούς στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κάθε χρόνο, δίπλα στην γεμιστή γαλοπούλα ή το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣας αρέσει το αρνάκι στον φούρνο; Στους περισσότερους αρέσει! Σήμερα σας έχω ένα ωραίο μπουτάκι αρνίσιο, αλλά όχι το συνηθισμένο αρνάκι με πατάτες που ξέρουμε![...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο rosti είναι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό. Σερβίρεται συνήθως ως συνοδευτικό με κρεατικά ή και ψαρικά ακόμα. Όμως μπορεί ωραιότατα να σερβιριστεί και ως[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr