Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 82 συνταγές
Το φαγητό που έχει συνδεθεί με τους γάμους στην Κρήτη είναι το γαμοπίλαφο . Όμως πολύ συχνά το πρώτο πιάτο στο γαμήλιο τραπέζι δεν είναι πιλάφι αλλά μακαρόνια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα κυριακάτικο πιάτο εποχής! Αν η μακαρονάδα της προηγούμενης ανάρτησης είναι ένα πρόχειρο καθημερινό πιάτο, η σημερινή είναι μια από τις καλύτερες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά (για 4 άτομα) Μανιτάρια 2 μανιτάρια πλερότους Αλάτι, πιπέρι Καρυδέλαιο Μπαλάκια 40 γρ. κατσικίσιο τυρί 100 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια 1 πατάτα μέτρια Άνηθο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamihttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Υλικά 1 1/2 κιλό κρέας κατσικίσιο κομμένο κομμάτια 1 φλυτζάνι λάδι 4-5 ώριμες ντομάτες 1-2 φλυτζάνια χυλοπίτες 1 κρεμμύδι[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΑν και οι περισσότεροι foodbloggers έχουν ξεκινήσει την ανάρτηση νηστίσιμων συνταγών, εγώ για σήμερα ακόμη θα συνεχίσω με κρέας. Με φαγητό της εποχής, ένα από[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜετά την ολοκλήρωση της έρευνας μας με θέμα: κάτι που φάγαμε κάπου και κάποτε και δεν το ξεχνάμε ποτέ! Θέλω αφού πρώτα ευχαριστήσω όλους όσους είχαν την[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤο τραπέζι του μεσημεριού της Μεγάλης Αποκράς (Μεγάλη Αποκρά λέγαμε στην Κρήτη την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) είναι από τα πλουσιότερα της χρονιάς στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠροσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά πέννες | λάχανο Διαφημίσεις 230 γρ λάχανο, πλυμένο και ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών 2[...]
Πηγή: toarkoudi.grΠριν αρκετό καιρό κάπου είχα διαβάσει για τα είδη ζυμαρικών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το κείμενο το αντέγραψα αλλά δεν αντέγραψα το link.Ο συντάκτης του[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΥλικά: κατσίκα ή τράγο μεγάλο σε ηλικία (εμείς στην Κρήτη το λέμε "παλιό"), ανάλογα με την ποσότητα των ατόμων που θα συνεστιαστείτε. μακαρόνια χοντρά[...]
Πηγή: greekcook.grΑπλά εγώ στο τέλος πρόσθεσα ελάχιστο άνηθο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα και λίγο κουρκουμά όταν πρόσθεσα και τα λαχανικά μου!! Υλικά 1200γρ. μοσχάρι ελιά ή χτένι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΤο πιο διάσημο αλλαντικό του κόσμου! Εφευρέθηκε από τους Σουμέριους από το 3.000 π.Χ. όμως και οι Αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πάρα πολύ καλά την νοστιμιά και[...]
Πηγή: greekmasa.grΔεν γίνεται Ρουμελιώτικο Πάσχα χωρίς ψητό αρνί ή κατσίκι! Παλιότερα σε μια ψησταριά-λάκκο τη λένε στα χωριά της Λοκρίδας, διατηρώντας την ονομασία από την[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr