Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 82 συνταγές
Μιλάμε βέβαια για τον μεγάλο Αμερικανό και με γαλλικές ρίζες σεφ αλλά και ικανότατο συγγραφέα που μετά το πασίγνωστο βιβλίο του « Κουζίνα Εμπιστευτικό[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grby greekadman Από παιδί έτυχε να έχω μια σχέση λατρείας με την Γαλλία, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια η Βουργουνδία ( Bourgogne ) ειδικώς, εξασκεί πάνω μου[...]
Πηγή: porosnews-sintages.blogspot.grΑν κάναμε μια ψηφοφορία για το πιο αγαπητό «φαγητό της θαλπωρής» (comfort food) ή την πιο αγαπημένη γουρουνιά, αν θέλετε, είμαι βέβαιη ότι σε μια[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Συχνά, όταν μιλάνε για μαγειρική, εννοούν μαγειρική για "κόσμο", για ξένους. Σ' όλους μας αρέσει να μοιραζόμαστε φαΐ και κρασί με φίλους[...]
Πηγή: bostanistas.grΖουμερά, νόστιμα, θερμαντικά – τα καλά λουκάνικα, χειροποίητα, καθαρά, φροντισμένα μπορούν να μεταμορφωθούν από μεζεδάκι σε φαγητό αξιώσεων. Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν γίνεται Ρουμελιώτικο Πάσχα χωρίς ψητό αρνί ή κατσίκι! Παλιότερα σε μια ψησταριά-λάκκο τη λένε στα χωριά της Λοκρίδας, διατηρώντας την ονομασία από την[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, σε λεπτές φέτες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε[...]
Πηγή: gastronomos.grΌταν οι ξένοι σκέφτονται ελληνικό φαγητό, στο μυαλό τους έρχεται κατευθείαν το σουβλάκι, το τζατζίκι, ο γύρος κι η σπανακόπιτα. Με το που πάτησα το πόδι μου[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΝηστεία - νηστεία αλλά όχι για όλους… Έτσι την Κυριακή που μας πέρασε διάλεξα να κάνω για τους μη νηστεύοντες ένα φαγητό σήμα κατατεθέν της κρητικής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν ήμουν μικρή και η μάνα μου με ρωτούσε τι φαγητό θέλω για τα γενέθλιά μου (που δεν είναι σήμερα), έλεγα: κεφτέδες με σάλτσα. Ήταν μπελαλίδικο φαγητό, αφού[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ χήνα είναι το αρχέτυπο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στο δυτικό κόσμο από τα πολύ παλιά χρόνια. Μετά την έλευση της γαλοπούλας από τον νέο κόσμο στην Ευρώπη το[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά 400 γρ λουκάνικα σε φέτες 2 κρεμμύδια 1 1/2 κιλό ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 1 πιπεριά πράσινη και 1 πιπεριά κόκκινη, ξεφλουδισμένες[...]
Πηγή: bibliomageirikis.blogspot.grΥλικά 400 γρ λουκάνικα σε φέτες 2 κρεμμύδια 1 1/2 κιλό ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 1 πιπεριά πράσινη και 1 πιπεριά κόκκινη, ξεφλουδισμένες[...]
Πηγή: bibliomageirikis.blogspot.grΚάθε αναφορά στο νουά με πάει αυτόματα σε οικογενειακά τραπέζια των παιδικών χρόνων και ειδικά στη μητέρα μου, την περιβόητη Ηώ, να’ ναι καλά στα 80τόσα της ως[...]
Πηγή: caruso.grΤο λεμονάτο μοσχαράκι είναι απ’ τα κλάσικ αγαπημένα πιάτα της κουζίνας μας και ως τέτοιο βγαίνει σε χιλιάδες εκδοχές. Αυτές που βρίσκω πιο ενδιαφέρουσες όμως[...]
Πηγή: caruso.grυλικά 900 γρ. χοιρινό κρέας από πανσέτα, κομμένο σε κύβους 3 εκ. 500 γρ. λινγκουίνε (ζυμαρικό) 1 φλ.κ. λευκό κρασί 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiαφιερωμένο στη μητέρα μου Ηώ Κάθε αναφορά στο νουά με πάει αυτόματα σε οικογενειακά τραπέζια των παιδικών χρόνων και ειδικά στη μητέρα μου, την περιβόητη Ηώ,[...]
Πηγή: pandespani.com2 κιλά μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο (στηθοπλευρές με το κόκαλο τους) 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 2 πόδια σέλινο-σέλερυ, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚΟΚΟΡΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ Η παστιτσαδα, ειναι ενα παραδοσιακο πιατο της Κορφιατικης κουζινας, που φτιαχνεται με κοκορα αλλα και με μοσχαρι. Στην ουσια ειναι ενα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΑΚΌΤΤΟ ΜΕ ΠΟΛΈΝΤΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE Προτελευταία συνάντηση των Quanti Modi di Fare e Rifare για το έτος 2013 και η[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ, ΣΑΝ ΠΟΡΚΕΤΤΑ Στην μνημη μου, εχω συνδεσει την Ουμπρια (η επαρχια της Perugia) με την πορκέττα (porchetta)... Τι ειναι τωρα η πορκέττα? Ενα θα σας[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr1 κιλό βοδινό ουρά λίγο αλεύρι 2 κρεμμύδια 4 σκελίδες σκόρδου 700 γρ. ντομάτες 1 φύλλο δάφνης 2 γαρύφαλλα 2 ποτήρια κόκκινο κρασί αλάτι πιπέρι[...]
Πηγή: ucook.gr/cookκεφτέδες μάφιν XXL με τοματίνια Size matters. Κι αυτοί είναι οι πιο μεγάλοι τούρμπο yummy, ζουμεροί κεφτέδες μάφιν, που μπορείτε να κάνετε σε 20 λεπτά και να[...]
Πηγή: pandespani.comΗ χοληστερόλη είναι μια ουσία που παράγεται κυρίως στο συκώτι και χρησιμεύει για την κατασκευή των κυτταρικών μεμβρανών και των ορμονών. Στην περίπτωση όμως[...]
Πηγή: geysimentas.blogspot.gr