Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 75 συνταγές
Στα μέσα της δεκαετίας του 60 ήταν μόδα στα επίσημα τραπέζια μας να γαρνίρεται το πιλάφι με ψιλοκομμένα συκωτάκια από κότα ή αρνάκι ή κατσικάκι ή μοσχάρι. Η[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτην ομάδα μας σ υνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ Το ατζέμ πιλάφ είναι αρχικά ένα από τα πολύ δημοφιλή πιάτα της τούρκικης κουζίνας. Acem pilavı σημαίνει "περσικό πιλάφι" και φτιάχνεται με κρέας[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΧρόνια πολλά και γευστικά σε όλες και σε όλους! Εδώ και δεκαπέντε μέρες πολύς κόσμος ψάχνει για γιορτινές συνταγές και έτσι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα[...]
Πηγή: caruso.grΟι Άγγλοι αποκαλούν shepherd’s pie (πίτα του βοσκού) το φαγητό που γίνεται με τα υπόλοιπα από το ψητό κρέας. Οι Γάλλοι, πάλι, το λένε parmentier, από το[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο πιλάφι αυτό θυμίζει αρκετά το ινδικό μπιριάνι και είναι έξοχη λύση για να αξιοποιήσετε ό,τι περίσσεψε από τα μαγειρέματα των τελαυταίων ημερών: ρεβύθια,[...]
Πηγή: bostanistas.grΉρθε επιτέλους και η στιγμή να φτιάξουμε κι εμείς μία παραδοσιακή συνταγή με προέλευση τη Βρετανία. Πρόκειται για την πολύ δημοφιλή "πίτα του βοσκού" που[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grBAHARAT Το μπαχαράτ είναι ενα μίγμα μπαχαρικών, που το συναντάμε στις κουζίνες πολλών χωρών της Μεσης Ανατολής αλλά και στην Βόρεια Αφρική. Το όνομα του[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr... οι προτάσεις του laboratorio θα σας δώσουν ιδέες για να εμπλουτίσετε το μενού που θα ετοιμάσετε για το φετεινό πασχαλινό τραπέζι! Καλό Πάσχα! Με υγεία και[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΧρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη! Το Πάσχα ήρθε κι έφυγε και ένα έχω να δηλώσω. Έφαγα τόσο πολύ που δεν έχω ξαναφάει στη ζωή μου. Τέτοια λαιμαργία είχε καιρό να[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΟι Samboosak είναι παραδοσιακά τριγωνικά κρεατοπιτάκια που συνηθίζονται να τρώγονται κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του μήνα Ramadan σε πολλές χώρες της Μέσης[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΖωμός λαχανικών - http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.com/2011/11/blog-post_322.html Ζωμός κοτόπουλο -[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΜπορείτε να φανταστείτε μπριζόλες στα κάρβουνα ή χωριάτικη σαλάτα χωρίς ρίγανη, φακές χωρίς δάφνη, κεφτέδες και λαδερά χωρίς μαϊντανό; … Είναι σχεδόν απίθανο[...]
Πηγή: funkycook.grphoto by jωp, on flickr Αυτό που μ' αρέσει στο κοκκινιστό μοσχαράκι είναι ότι γίνεται εύκολα και συνδυάζεται εύκολα με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή φούρνου,[...]
Πηγή: el-findawaybyjwp.blogspot.grΤη συνταγή αυτή,όπως την έμαθα από την Σφακιανή πεθερά μου (γι αυτό άλλωστε και χρησιμοποιώ στον τίτλο τον ιδιωματισμό της) την υποβάλλω κατόπιν αιτήματος[...]
Πηγή: greekmasa.grΤο φάγαμε σε πρόσφατο ταξίδι μας στο Λονδίνο και δεν μας ενθουσίασε, αλλά σκέφτηκα πως σαν συνταγή είχε προοπτικές....έτσι το διαμόρφωσα στα γούστα μας και[...]
Πηγή: greekmasa.grΤα κεμπάπ είναι μία αδυναμία μας στο σπίτι και σε πρώτη ευκαιρία τα απολαμβάνουμε όλοι μαζί !! Αυτά όμως είναι πολύ ιδιαίτερα σε γεύση και χρώμα από το[...]
Πηγή: maxistinkouzina.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΚαλό μήνα με υγεία χαρά και με το καλό να φτάσουμε στα Χριστούγεννα!!! Με πολλές νοστιμιές σε γλυκά και αλμυρά, νοστιμότατο το σημερινό φαγάκι!!! Χειμωνιάτικη[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grΕπιστροφή σήμερα στην αγαπημένη μας ινδική κουζίνα, με μία πεντανόστιμη συνταγή από το Χαϊντεραμπάντ. Keema matar ή αλλιώς, κιμάς με αρακά όπως είναι η[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΥλικά: 1 γαλοπούλα 1 συκωταριά αρνίσια 100 γρ. αρνίσιος κιμάς 100 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα[...]
Πηγή: sintagesmamas.com/Αντιγράφουμε από το λεξικό... "εντράδα , η : γενική ονομασία ποικίλων φαγητών από κρέας και λαχανικά." Μέχρι τώρα τα φρέσκα φασολάκια τα μαγειρεύαμε σκέτα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΛατρευω την Ανατολίτικη κουζίνα. Κυρίως για τα μπαχαρικά της. Στο γραφείο έχω την τύχη να δουλεύω με έναν Αραβα οπότε συχνά πυκνά τον ζαλίζω με ερωτήσεις όσον[...]
Πηγή: royal-coconut.blogspot.grΜόλις πρόσφατα ανακάλυψα αυτή την εκδοχή.Το "παλατιανοί" παραπέμπει,στ'αυτιά μου, σε σουλτάνο ,άρα από την οθωμανική κουζίνα, υποθέτω,προέρχεται....Κλασσικά[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΗ γιαγιά μου το έφτιαχνε και με μοσχαράκι, που γίνεται το ίδιο νόστιμο. Όταν ήμουν μικρή, προτιμούσα το μοσχάρι, γιατί δεν είχε κοκκαλάκια η σάλτσα, αλλά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΥλικά 1 κόκκινη, και 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρους και κομμένες σε κυβάκια 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 400 γρ. κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο[...]
Πηγή: icookgreek.com