Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 104 συνταγές
Ο μουσακάς είναι αδιαμφισβήτητα το πιάτο-σταθμός που ιστορικά όρισε τη λόγια ελληνική κουζίνα. Την κουζίνα δηλαδή, που δεν προήλθε απ’ την μαγειρική παράδοση[...]
Πηγή: caruso.grΜια εύκολη και γρήγορη συνταγή Μπολονέζ και μια slow cooked είχα υποσχεθεί εδώ και σχεδόν δυο χρόνια μετά την τυφλή δοκιμή 6 διαφορετικών εκτελέσεων της ίδιας[...]
Πηγή: caruso.grΜια ολόκληρη ράχη από χοιρινές μπριζόλες, ψημένη σωστά στο φούρνο, έχει γαστρονομικά ασύγκριτα μεγαλύτερη αξία, από το άθροισμα των ατομικών μερίδων ψημένων[...]
Πηγή: caruso.grΗ τυρόπιτα είναι ‘η μητέρα όλων των πιτών’ της ελληνικής κουζίνας και κάθε σπίτι έχει κι’ από μια συνταγή. Η πλέον κλασική βερσιόν είναι βεβαίως με ελληνική[...]
Πηγή: caruso.grΤο ψάρι ψητό στο σπίτι είναι ένα φαγητό που αποφεύγουν πολλές νοικοκυρές, κυρίως γιατί τρέμουν μην το καταστρέψουν, δεδομένου ότι η πρώτη ύλη είναι ιδιαίτερα[...]
Πηγή: caruso.grΟ ξενώνας Ανέμη στα Κάτω Πεδινά στο Ζαγόρι έγινε για πέντε μέρες, στη διάρκεια των εορτών, το σπίτι μας. Και δεν χρησιμοποιώ τη λέξη “σπίτι μας” τυχαία,[...]
Πηγή: caruso.grΤα Mince Pies είναι το κλασικό γλυκό των Χριστουγέννων για τους Βρετανούς, στην ίδια λογική που εδώ έχουμε τους κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Έχουν αρκετή[...]
Πηγή: caruso.grΤο εγχείρημα της Cookoovaya θεωρείται από όσους περί τη γεύση τυρβάζουν, το πιο σημαντικό άνοιγμα Αθηναϊκού εστιατορίου των τελευταίων χρόνων ή δεκαετιών. Η[...]
Πηγή: caruso.grΜια πίτα με κιμά, που όμως δεν θα μοιάζει με κλασική κιμαδόπιτα, ήταν η ιδέα που γυρόφερνα στο μυαλό μου, τον τελευταίο καιρό. Και καθώς οι μέρες περνούσαν και[...]
Πηγή: caruso.grΤο Mama Roux από τότε που άνοιξε το 2011 ως σήμερα έχει καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, κάτι που δεν είναι εύκολο για τα[...]
Πηγή: caruso.grΤο sous vide (σουβίντ) είναι κατά την εκτίμησή μου, το επόμενο απαραίτητο εργαλείο που θα ενταχθεί στις οικιακές κουζίνες, μετά το food processor, που εισήλθε[...]
Πηγή: caruso.gr«Πενία τέχνας κατεργάζεται»και στην περίπτωση του οσομπούκο δημιουργεί γευστικά αριστουργήματα. Πάντα είχα έναν θαυμασμό για τα “λαϊκά” πιάτα που με ταπεινά[...]
Πηγή: caruso.grΌταν επισκέπτεσαι για πρώτη φορά ένα εστιατόριο, συνήθως σχηματίζεις γνώμη στο τέλος της βραδιάς. Τότε μπορείς να κρίνεις μέχρις ενός σημείου ορθολογικά την[...]
Πηγή: caruso.grΚάθε αναφορά στο νουά με πάει αυτόματα σε οικογενειακά τραπέζια των παιδικών χρόνων και ειδικά στη μητέρα μου, την περιβόητη Ηώ, να’ ναι καλά στα 80τόσα της ως[...]
Πηγή: caruso.grΤο κατσικάκι είναι απ’ τα πιο εκλεκτά κρέατα στην Ελληνική μαγειρική παράδοση, καθώς είναι πάρα πολύ νόστιμο. Είναι επίσης ένα εξαιρετικά αγνό κρέας, καθώς[...]
Πηγή: caruso.grΟι μελιτζάνες παπουτσάκια είναι άλλο ένα εμβληματικό πιάτο της αστικής ελληνικής κουζίνας, που όπως ο μουσακάς με τον οποίο μοιράζεται ακριβώς τα ίδια υλικά,[...]
Πηγή: caruso.grΜοσχαράκι κοκκινιστό γιουβέτσι στο φούρνο είναι σαν να λέμε Κυριακή μεσημέρι με την οικογένεια. Ένα απ’ τα απόλυτα comfort foods της ελληνικής κουζίνας, το[...]
Πηγή: caruso.grBy Δημήτρης Παπαζυμούρης caruso, Video, καθημερινές συνταγές, κρεας, μοσχαρι, μυστικα & τεχνικες, πρωτες υλες July 28, 2014 Τι πιο απλό απ’ το να θέλει κανείς[...]
Πηγή: caruso.grΤο βοδινό διάφραγμα είναι ένα εκλεκτό κομμάτι κρέατος που λίγοι γνωρίζουν στην Ελλάδα. Και δεν μιλάω μόνο για καταναλωτές, αλλά και για χασάπηδες ή[...]
Πηγή: caruso.grΜε το που ακούει κανείς μπριζολάκια χοιρινά με σάλτσα λεμονιού-κάπαρης το μυαλό του λογικά ανατρέχει στην Ιταλική κουζίνα ή στη κουζίνα της Νότιας Γαλλίας,[...]
Πηγή: caruso.grΤο φιλέτο Γουέλινγκτον, δηλαδή φιλέτο σε φύλλο σφολιάτας, είναι η επιτομή του γιορτινού ή επίσημου πιάτου. Η κλασική συνταγή είναι με ολόκληρο μοσχαρίσιο[...]
Πηγή: caruso.grΤο Αγριογούρουνο είναι για μένα το πιο νόστιμο κρέας για μαγειρευτό και η κλασική συνταγή α λα Μπουργκινιόν (Bourguignon) , δηλαδή εκ Βουργουνδίας, η καλύτερη[...]
Πηγή: caruso.grΗ ιδέα για την συνταγή Μεσογειακό κατσικάκι με λευκό κρασί, κάπαρη, ελιές και κοκκάρια, μου ήρθε λίγες μέρες πριν τον περσινό δεκαπενταύγουστο, όταν ήθελα να[...]
Πηγή: caruso.grΤο κοκκινιστό μοσχάρι είναι ένα παραδοσιακά γιορτινό, Κυριακάτικο πιάτο στην Ελληνική γαστρονομική παράδοση. Συνδυασμένο με μακαρόνια, με πατάτες τηγανητές, με[...]
Πηγή: caruso.grΤα κανελόνια (cannelloni) είναι το αγαπημένο φαγητό της μικρής μου κόρης, της Ήβης.Χάρη στην οποία μάλιστα, υπάρχει και αυτό το άρθρο με τις ωραίες[...]
Πηγή: caruso.gr