Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 41 συνταγές
Έχουμε μπει ήδη στη Σαρακοστή και πολλοί ακολουθούν πιστά τη νηστεία που επιβάλλει την αποχή από το κρέας. Για να βρισκόμαστε κι εμείς στο πνεύμα της σεζόν, θα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΧταπόδι! Ο βασιλιάς των μεζέδων του Ελληνικού Καλοκαιριού μα και των Σαρακοστιανών Hμερών, με συνοδευτικό το ούζο κατ΄ εξοχήν!Εδώ προετοιμάστηκε για να γίνει[...]
Πηγή: kitchenstori.esΥλικά (για 4 άτομα) 800 γρ. κρέας για βραστό 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 καρότο μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες 1 κ.σ. αλεύρι 33 cl μπίρα 20 γρ. ζάχαρη μαύρη [...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑυτό το φαγητό είναι από τα ιδιαίτερα μας..... Όταν έχουμε χωριάτικο κόκορα, τον κάνουμε σούπα ή κοκκινιστό! Πραγματικά όσοι φάγανε το συγκεκριμένο γλύφουν[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grΕπειδή από ότι φαίνεται όλους μας ενδιαφέρουν τα φυσικά "γιατρικά", αναρτούμε μερικά ακόμα που μας στείλατε. Με την ελπίδα και την ευχή να κάνουμε όλοι ό,τι[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΤη σάλτσα Μπολονέζ, στην Ελλάδα την έχουμε μάθει ως σάλτσα κιμά, για μακαρόνια με κιμά. Όμως, απ’ τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα, στη περιοχή της Μπολόνιας,[...]
Πηγή: caruso.grΚυπάρισσος, κυπαρίσσι: Ανήκει στην οικογένεια των Κυπαρισσίδων. Είναι αγγειοσυσταλτικό και χρησιμοποιείται για τόνωση των φλεβών, σε κιρσούς, σε κράμπες των[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΥλικά ουρά μοσχαρίσια: 1.300 γρ., κομμένη σε μερίδες κρεμμύδι ξερό: 250 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια στιφάδου: 450 γρ. καθαρισμένα βασιλικός: 15 φύλλα,[...]
Πηγή: icookgreek.comΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.com8 φρέσκα, ώριμα αλλά σφιχτά μαύρα σύκα, πλυμένα καλά και κομμένα στη μέση (με τη φλούδα τους) 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 16 φέτες προσούτο Για το λαδολέμονο 4[...]
Πηγή: gastronomos.grΥλικά (για 4 άτομα) 800 γρ. κρέας για βραστό 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 καρότο μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες 1 κ.σ. αλεύρι 33 cl μπίρα 20 γρ. ζάχαρη μαύρη Ξίδι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο τσάτνεϊ ή Chatni είναι μια πικάντικη σάλτσα, αρκετά πυκνή , με μπαχαρικά, φρούτα και λαχανικά και αποτελεί ένα τυπικό είδος καρυκεύματος της ινδικής[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΠαραδοσιακό χειμωνιάτικο φαγητό, ολίγον πειραγμένο όμως για να ταιριάζει στα γούστα μου! Τι χρειαζόμαστε: 500-600γρ χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) 3 μεγάλα πράσα[...]
Πηγή: cookpad.com/grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά (για 6 άτομα): 1½ κιλό πανσέτα χοιρινή Για το μαρινάρισμα: 2 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο 1 ποτηράκι ελαιόλαδο Για τη σως: [...]
Πηγή: megatv.com/cookΧριστόφορος Πέσκιας: «Η ελληνική κουζίνα για μένα έχει ρίζες στο συναίσθημα και τη νοσταλγία. Σε εικόνες της παιδικής ηλικίας, όταν καθόμασταν γύρω από το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥΛΙΚΑ 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά 50 γρ. πελτέ ντομάτας 50 ml κόκκινο κρασί 1 κρεμμύδι 2 σκ. σκόρδο 3 φύλλα δάφνης 1 στικ κανέλας Ελαιόλαδο 100 γρ. ντομάτα[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥλικά 1 κιλ χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες 1/2 λάχανο άσπρο 1 κρεμμύδι 1 σκ σκόρδο 2 λεμόνια 1 πρεζα Αλάτι 1/2 κουτ γλ πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1/2κουτ γλ[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες 4 καρότα σε φέτες 1 φλυτζάνι του τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας[...]
Πηγή: lopis-place.blogspot.gr500 gr μοσχάρι όποιο μέρος επιθυμείτε τεμαχισμένο μπουκίτσες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι τεμαχισμένο 1 σκελίδα σκόρδο τεμαχισμένο 1 κουταλιά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣυναντάμε τα φυτά κάπαρης να φύονται ελεύθερα στη φύση. Είναι ένα μαγευτικό φυτό που αναπτύσσεται σε μέρη με πλήρη ηλιοφάνεια και ζεστό έως πολύ ζεστό[...]
Πηγή: kitchenstori.es