Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 51 συνταγές
Ένα πάρα πολύ παλιό, νηστίσιμο γλυκό με σταφίδες, από εκείνα που φτιάχνανε οι γιαγιάδες μας για τις νηστείες , και ειδικά για των Χριστουγέννων και του Πάσχα.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓια σημερα δεν σας εχω καποια καινουρια συνταγη.Αντι συνταγης προτιμησα να βαλω προτεινομενες συνταγες απο ολες τις κατηγοριες για να χετε να παιρνετε ιδεες τι[...]
Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.grΔεν έχει πολλές ώρες που ολοκληρώθηκε, μόλις χθες βράδυ επιστρέψαμε από τη νόστιμη βόλτα στη Σκύρο. Καλεσμένοι του δημάρχου, Μίλτου Χατζηγιαννάκη, και του[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ κρασόπιτα, είναι ένα πολύ παλιό γλυκό, που έφτιαχνε πάντα η γιαγιά μου τα Νικολοβάρβαρα, για τη νηστεία των Χριστουγέννων, με το καινούργιο κρασί της[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚαλημέρα και καλό μήνα! Ο Δεκέμβριος είναι ένας απαιτητικός μήνας με νηστεία και πολλές δουλειές και ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα, βάλτε μαζί και το κρύο των[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.grΤο πετιμέζι, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιεινά παρασκευάσματα, που επινόησαν οι άνθρωποι, εδώ και αιώνες. Με το πετιμέζι, μπορούμε να φτιάξουμε από[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΌταν η γιαγιά μου ξεκίναγε να φτιάξει πίτα, άρχιζα τα παρακάλια να κάνει τα φύλλα λίγο μεγαλύτερα, ώστε να περισσέψουν κομμάτια. Όταν «έριχνε» την[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤη σταφίδα και τη διατροφική της αξία μας την έμαθαν όσοι έζησαν την περίοδο της Κατοχής και είχαν την τύχη να βρίσκουν, έστω και λίγη, καθημερινά. Ομολογώ[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο Μαλεβύζι είναι η περιοχή του νομού Ηρακλείου που εκτείνεται νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου , περιλαμβάνει τους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑν η αστακομακαρονάδα είναι το σήμα κατατεθέν της σκυριανής γαστρονομίας, η λαδόπιτα είναι το έδεσμα παντός τόπου, καιρού και εποχής της Σκύρου. Την[...]
Πηγή: xryses-syntages.grΠολλές φορές έχω τη διάθεση, σχεδόν ανάγκη, να φάω κάτι πικάντικο, καυτερό, γουστόζικο, με σκαμπρόζικο ταμπεραμέντο και έξτρα γευστικό. Δεν χρειάζεται κάτι[...]
Πηγή: bostanistas.gr