Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 34 συνταγές
Για τη ζύμη 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 ml νερό 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας ξίδι 1 κουτ. γλυκού αλάτι Για το λάδωμα τον φύλλων 100 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½-2 μερίδες φάβα βρασμένη (πηχτή) 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 100 γρ. κατίκι ή[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια ταψάκι Νο 30 Για τη ζύμη 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι της αρεσκείας μας 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι 1 κουτ. γλυκού μπέικιν[...]
Πηγή: gastronomos.gr100 γρ. βούτυρο 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα 350 γρ. φέτα, κατά προτίμηση βαρελίσια Διαδικασία Λιώνουμε όλο το βούτυρο[...]
Πηγή: gastronomos.gr8 ατομικές αραβικές πίτες ελαιόλαδο 200 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας* 400 γρ. κίτρινη αγελαδινή μοτσαρέλα (ή ένταμ), περασμένη από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό 1/2 κιλό ψωμί 2 σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερο, αν μας αρέσει) 2-3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο οριζοντίως στα δύο, αλατο, πιπέρι 100 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 μικρή ντομάτα 3[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλη αραβική πίτα 2 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, σπιτικό ή έτοιμο (από βαζάκι) 1 μικρή μελιτζάνα, κατά προτίμηση φλάσκα 1 μικρή ντομάτα 150 γρ. τριμμένο[...]
Πηγή: gastronomos.grσφολιάτα (όση θέλουμε ή όση μας έχει περισσέψει) ζάχαρη λίγο νερό ή 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο, για άλειμμα Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 αυγά 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκάλευρο 1 κιλό κολοκύθα, τριμμένη στο λεπτό μέρος του τρίφτη 2 φλιτζ. τσαγιού ξινό τραχανά 3[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φύλλο από ζύμη σφολιάτας μαύρο και άσπρο σουσάμι Για τη γέμιση 700 γρ. ψαρονέφρι 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί), κομμένες σε μικρά κυβάκια 4-5[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια την τυρόπιτα 5 φύλλα κρούστας 6 - 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού 350 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη 2 αυγά[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλη αραβική πίτα 50 γρ. σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη (για να γλιτώσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο μπορούμε να πάρουμε «σταγόνες» σοκολάτας που[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 400 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο 4 αυγά 4 κουτ. σούπας νερό 1 κουτ. γλυκού αλάτι Για τη γέμιση 250 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο 50 γρ. μπέικον,[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το φύλλο 400 γρ. αλεύρι 100 ml ελαιόλαδο 120 γρ. γιαούρτι πρόβειο 1 αυγό 4 γρ. μαγιά σκόνη αλάτι περίπου 120 γρ. νερό, ή όσο χρειαστεί Για τη γέμιση 400[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 ξερό κρεμμύδι 1 πιπεριά Φλωρίνης 1 πιπεριά κέρατο 1 καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε) 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη 1 σκελίδα σκόρδου 200[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό αλεύρι σκληρό 1 φακελάκι μαγιά 2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο ή ξύσμα πορτοκαλιού 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό 150 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή λάδι ή μισό - μισό), λιωμένο 500 ml χλιαρό γάλα (ή 250 ml γάλα και 250 ml νερό) 450 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr750 γρ. γάλα 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού - στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ) 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια ταψί Νο 30 Για το φύλλo* 4½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη (ή 1 έτοιμο φύλλο κουρού) 400 γρ. αλεύρι λευκό 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, παγωμένο, σε μικρούς κύβους 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι 30 ml νερό, παγωμένο[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 μεγάλες αραβικές πίτες 150 γρ. φέτα, τριμμένη 150 γρ. κασέρι, τριμμένο 6 φέτες ζαμπόν, ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας φρεσκοτριμμένο πιπέρι με άλλη 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά 800 γρ. ψίχα κολοκύθας, τριμμένη στον τρίφτη 3 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ 1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα 1 φλιτζ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο φύλλο κρούστας 40 ml ελαιόλαδο (για το άλειµµα) 1 κουτ. σούπας µαυροκούκι (σε µπαχαράδικα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή απλό[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι 100 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 200 - 250 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό Για τη[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 1000 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουτ. γλυκού αλάτι 40 γρ. ζάχαρη 500 γρ. μαργαρίνη 130 γρ. γιαούρτι 150-200 γρ. νερό ζεστό 1 κουτ. γλυκού[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το σιρόπι 450 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα χυμός από 1/2 λεμόνι 1 ξυλαράκι κανέλα Για την πίτα 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό χοιρινός κιμάς (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ετοιμάσει μείγμα κατά 3/4 από σπάλα και κατά 1/4 από λαιμό, που είναι λιπαρός και δίνει ζουμερό κιμά -[...]
Πηγή: gastronomos.gr