Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 23 συνταγές
Γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης, ένα παραδοσιακό μεζεδάκι του αγαπημένου νησιού που συνδυάζει ευκολία παρασκευής και αναπάντεχη νοστιμιά παρά τα ταπεινά του υλικά. Τα[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΑν δεν έχετε χρόνο για κις, μια πολύ καλή επιλογή είναι αυτή η πίτα. Δεν χρειάζεται να ψήσετε το ζυμάρι σας πριν βάλετε τη γέμιση. Κατ’ ακρίβειαν δεν[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΤα δοκίμασα πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ένα πολύ αρωματικό κεμπάπ (simit kebab)που μόλις το κόψετε βλέπετε μικρά πράσινα κομματάκια από φιστίκια[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΤα δοκίμασα πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ένα πολύ αρωματικό κεμπάπ που μόλις το κόψετε βλέπετε μικρά πράσινα κομματάκια από φιστίκια Αιγίνης. Είναι[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΗ τυχερή μέρα των χορτοφάγων φίλων μου. Βέβαια, παρόλο που δεν είμαι χορτοφάγος, καθόλου δεν θα με χαλούσε μια χορτόπιτα για μεσημεριανό, σνακ ή δείπνο. Στην[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΤα δοκίμασα πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ένα πολύ αρωματικό κεμπάπ που μόλις το κόψετε βλέπετε μικρά πράσινα κομματάκια από φιστίκια Αιγίνης. Είναι[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά για τη γέμιση: 500 γρ. μοσχοκολοκύθα ή άλλη κολοκύθα τριμμένη 150 γρ. ή 1 1/2 κούπα καρύδια 100 ml ταχίνι (ανακατέψτε το πριν το χρησιμοποιήσετε) 110 γρ.[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΓκιουζλεμέδες Μυτιλήνης, ένα παραδοσιακό μεζεδάκι του αγαπημένου νησιού που συνδυάζει ευκολία παρασκευής και αναπάντεχη νοστιμιά παρά τα ταπεινά του υλικά. Τα[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΟι τάρτες –αλμυρές και γλυκές- είναι από τα πλέον αγαπημένα μου εδέσματα, καθώς συνδυάζουν την τραγανή και γευστική βάση με μια πλούσια, κρεμώδη γέμιση,[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΣπανακόπιτα σε μεγάλα κομμάτια, για κυρίως γεύμα, σκέφτηκα να κάνω σήμερα. Άφησα στην άκρη τα μικρά στρογγυλά πιτάκια που συνηθίζω να φτιάχνω γιατί αυτά τα[...]
Πηγή: maxistinkouzina.blogspot.grΛαχανάκια Βρυξελλών Τα πλένουμε τα βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μην σκουρήνουν ,τα στραγγίζουμε τα βάζουμε στο πιάτο και ρίχνουμε λαδάκι ρίγανη λεμόνι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΠολίτικη κουζίνα, πολίτικη σαλάτα, νοστιμιές που θυμίζουν την Κωνσταντινούπολη και τις λιχουδιές της. Η συγκεκριμένη σαλάτα που άφησε εποχή με τη νοστιμιά της[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΜία δροσερή σαλάτα για όλες τις ώρες. Συνταγή : Παναγιώτη Γιακαλή Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Ημέρα προβολής :[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΣαλάτα αγγουροντομάτα με ψητό λουκάνικο σε ψωμί Άτομα:4-6, Χρόνος προετοιμασίας:10’, Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά, Κόστος : 8 € ΥΛΙΚΑ : 3 ντομάτες 1 αγγούρι [...]
Πηγή: foodtrails.grΠολίτικη κουζίνα, πολίτικη σαλάτα, νοστιμιές που θυμίζουν την Κωνσταντινούπολη και τις λιχουδιές της. Η συγκεκριμένη σαλάτα που άφησε εποχή με τη νοστιμιά της[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤην ονομασία της πίτας την άκουσα από τη μάνα μου που την έκανε (και τη κάνει ), δεν ξέρω αν είναι δική της έμπνευση η κάποιου άλλου. Είναι η πίτα του τεμπέλη,[...]
Πηγή: deipnosofismata.blogspot.grΞηρά υλικά: 1 ½ κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. κανέλα 1 πρέζα αλάτι ¾ κούπας λευκή ή καφέ ζάχαρη[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΤο να φτιάξει κάποιος μια χορτόπιτα είναι μια εύκολη διαδικασία και ειδικά στην χώρα μας όπου όλες, μα όλες ανεξαιρέτως οι γιαγιάδες και μετά απ 'αυτές οι[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.com