Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 318 συνταγές
800γρ κολοκύθι καθαρισμένο και τριμένο στο χοντρό του τρίφτη 300γρ. + 100γρ. φέτα 4 αβγά 100γρ. ελαιόλαδο 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλάκι του γλυκού[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.com1 κούπα (200 g) κρασί λευκό 1 κούπα (200 g) σπορέλαιο 450 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη (μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη) 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 μεγάλο[...]
Πηγή: akispetretzikis.com1 κιλό διάφορα λαχανικά (παζί,λάχανο κ.α) 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα νερό (ζεστό) αλάτι 10 γραμμάρια ρύζι φέτα (όσο θέλουμε εμείς δεν[...]
Πηγή: akispetretzikis.com800 γραμμάρια ανθότυρο 200 γραμμάρια φέτα 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 4 αυγα 1 ποτήρι του κρασιού σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλια του γλυκού μπεικιν παουντερ 1[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια το σιροπι 400 γρ ζαχαρη 3 φλ.του τσαγιου νερο 1 κ.γλ κονιακ Χυμος απο ενα λεμονι 1 βανιλια Για το γλυκο 1 1/2 φλ.του τσαγιου αμυγδαλα τριμμενα 2 φλ.του[...]
Πηγή: akispetretzikis.com1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης 150 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβα) 2 μέτρια κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.com• 1 φύλλο σφολιάτα • λάδι • 2 πράσα • 2 μήλα ξινά • 2 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι • 3 αυγά • 125 γρ γάλα • 120 γρ κρέμα γάλακτος • 90 γρ τριμμένο τυρί • Αλάτι,[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια τη ζύμη 130 γρ. βούτυρο 50 γρ. ζάχαρη ½ κ.γ. αλάτι 2 αυγά (το ένα χωρισμένο σε ασπράδι και κρόκο) 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 70 γρ. σιμιγδάλι 2 κ.γ. μπέικιν[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια το φύλλο 300 γρ. αλεύρι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. λευκό ξίδι 1 κ.γ. αλάτι 130-150 γρ. νερό Για τη γέμιση 700 γρ. διάφορα χόρτα σοταρισμένα 400 γρ διάφορα[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια το προζύμι 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 2 κουτ. γλ. αλάτι 2 κούπες χλιαρό γάλα 2 φακελάκια ξηρή μαγιά αλέυρι (τόσο, ώστε να πετύχουμε ένα πυχτό χυλό) Για τη ζύμη[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 2 κιλά γίδα ή ζυγούρι ή προβατίνα άπαχη 4 μεγάλα κρεμμύδια Λίγο βασιλικό ή Μοσχοσίτι (ηπειρώτικο μυρωδικό) Αλάτι πιπέρι Ρύζι όσο θέλουμε. ΓΙΑ[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.com3 χούφτες αλεύρι 2 αβγά 300 - 400 γρ. φέτα 1 φλ. καφέ νερό (περίπου) 2-3 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο 1 κ.σ μυρωδικά πχ. ρίγανη - βασιλικός (προεραιτικά) Μέθοδος[...]
Πηγή: akispetretzikis.com1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κεσεδάκι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ελάχιστο ακόμα για το ταψάκι ή το πυρεξάκι 2 κεσεδάκια[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια τη ζύμη Μείγμα 1 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 2 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι 2 φακελάκια ξερή μαγιά Μείγμα 2 140 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου 60 ml ελαιόλαδο 2[...]
Πηγή: akispetretzikis.com1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μέτριο κρεμμύδι λευκό κομμένο σε λεπτές ροδέλες 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια 2 μέτρια κολοκυθάκια περασμένα στο χοντρό[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.com1 έτοιμη ζύμη για τάρτα Για τη γέμιση 500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1 εκ. 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. βούτυρο 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε[...]
Πηγή: akispetretzikis.com