Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 27 συνταγές
[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Η έμπνευση για την συγκεκριμένη πίτα, ήρθε ψάχνοντας συνταγή για την λεγόμενη κολομπαρόπιτα. Τελικά μου προέκυψε κάτι μεταξύ τάρτας[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι σαλάτες που συνδυάζουν λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνες και ξηρούς καρπούς είναι ψηλά στις προτιμήσεις μου. Με κάτι τέτοιες μπορώ να αντικαταστήσω ολόκληρα[...]
Πηγή: bostanistas.grΠώς γίνεται να έχουμε ζυμωτό ψωμί, φρέσκο κι αχνιστό, κάθε μέρα; Κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου, πανεύκολα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μου, παρακαλώ:[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο καλύτερο έτοιμο φύλλο της αγοράς δεν πλησιάζει το χειροποίητο. Και μολονότι μεγάλωσα σε σπίτι με παραδοσιακές κρητικές νοικοκυρές, απ’ εκείνες που τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια εκλεκτή και ξεχωριστή πίτα από ψάρι (ή κομμάτια ψαριού μαγειρεμένου που περίσσεψαν). Βάλτε τα στην κατάψυξη αφού τα καθαρίσετε και, όποτε έχετε διάθεση,[...]
Πηγή: bostanistas.grΠρόκειται στην ουσία για πίτα χωρίς φύλλο με κρεμμυδάκια, καλαμποκάλευρο και αρωματικά, από συνταγή της βορειοηπειρώτισσας Σταματίας Στύλου. Φτιάξτε το σκέτο,[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι της εποχής τώρα οι κολοκύθες και τις βλέπεις να κρέμονται από πολλές πέργολες σαν τεράστια κίτρινα αχλάδια. Αυτή την ποικιλία (Curcubita maxima) την[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχουμε συνηθίσει να τρώμε τον μπακαλιάρο κυρίως του Ευαγγελισμού, επίσης έχουμε συνηθίσει να τον τρώμε κυρίως τηγανητό. Ας ανοιχτούμε λίγο και στα ως προς τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΠώς γίνεται να έχουμε ζυμωτό ψωμί, φρέσκο κι αχνιστό, κάθε μέρα; κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου, πανεύκολα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μου, παρακαλώ:[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτην Ελλάδα φτιάχνουμε πολλές πίτες. Σπανακόπιτα, χορτόπιτα, κοτόπιτα, κασερόπιτα, γαλατόπιτα, αγκιναρόπιτα, κολοκυθόπιτα, μανιταρόπιτα, μαραθόπιτα, τυρόπιτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΜ' αρέσει στα ταξίδια μου να προσπαθώ να μαντέψω τα υλικά και τις τεχνικές που κρύβονται στις καινούριες γεύσεις. Και ενθουσιάζομαι όταν στην άλλη άκρη[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό την ημέρα που γύρισα κάτι βράζει μέσα μου. Τις νύχτες ξυπνάω από κάποιο όνειρο τόσο αληθοφανές, που για ώρα νομίζω πως οι απειλές του συνεχίζονται ακόμα.[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν αποφασίστηκε πως θα ξεκινούσαμε το bostanistas.gr στις 12 Δεκέμβρη, ούτε δέκα μέρες πριν τις χειμερινές τροπές του ήλιου, δεν ήξερα αν είχε και κάποιος[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρούνται κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη. Τουλάχιστον όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μαραθόπιτες φτιάχναμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ χρόνος ετοιμασίας κυμαίνεται από 6 ως και 8 ώρες (όσο αργότερα ανέβει η ζύμη, τόσο νοστιμότερα γίνονται!). Ο συνδυασμός από διάφορα αλεύρια παίζει σημαντικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ συνταγή αυτής της τάρτας είναι ίσως η πιο πολύτιμη που έχω εξασφαλίσει. Τις οδηγίες για να ετοιμάσετε τη βάση της μπορείτε να τις βρείτε εδώ , βήμα προς[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν είναι απαραίτητο να ανοίξετε σπιτικό φύλλο αν θέλετε να φτιάξετε μία αυθεντική πίτα ελληνική ή της ανατολικής Μεσογείου. Μπορείτε να επιλέξετε την χωρίς[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο καλύτερο έτοιμο φύλλο της αγοράς δεν πλησιάζει το χειροποίητο. Και μολονότι μεγάλωσα σε σπίτι με παραδοσιακές κρητικές νοικοκυρές, απ’ εκείνες που τα[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Εύη Σκούρα Οι σαλάτες και, γενικά, τα πιάτα με λαχανικά είναι οι πρώτες μας επιλογές με το που ζεσταίνει ο καιρός. Ευτυχώς, η εποχή αυτή μας χαρίζει[...]
Πηγή: bostanistas.gr