Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 29 συνταγές
Στην Ελλάδα φτιάχνουμε πολλές πίτες. Σπανακόπιτα, χορτόπιτα, κοτόπιτα, κασερόπιτα, γαλατόπιτα, αγκιναρόπιτα, κολοκυθόπιτα, μανιταρόπιτα, μαραθόπιτα, τυρόπιτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε τα χρυσά μήλα του Οκτώβρη! Η γέμιση γλυκισμάτων με φρούτα είναι πολύ συνηθισμένη στις κουζίνες όλου του κόσμου. Οι μηλόπιτες και τα μηλοπιτάκια είναι το[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι σαλάτες που συνδυάζουν λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνες και ξηρούς καρπούς είναι ψηλά στις προτιμήσεις μου. Με κάτι τέτοιες μπορώ να αντικαταστήσω ολόκληρα[...]
Πηγή: bostanistas.grΠώς γίνεται να έχουμε ζυμωτό ψωμί, φρέσκο κι αχνιστό, κάθε μέρα; Κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου, πανεύκολα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μου, παρακαλώ:[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο καλύτερο έτοιμο φύλλο της αγοράς δεν πλησιάζει το χειροποίητο. Και μολονότι μεγάλωσα σε σπίτι με παραδοσιακές κρητικές νοικοκυρές, απ’ εκείνες που τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΜια εκλεκτή και ξεχωριστή πίτα από ψάρι (ή κομμάτια ψαριού μαγειρεμένου που περίσσεψαν). Βάλτε τα στην κατάψυξη αφού τα καθαρίσετε και, όποτε έχετε διάθεση,[...]
Πηγή: bostanistas.grΠρόκειται στην ουσία για πίτα χωρίς φύλλο με κρεμμυδάκια, καλαμποκάλευρο και αρωματικά, από συνταγή της βορειοηπειρώτισσας Σταματίας Στύλου. Φτιάξτε το σκέτο,[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι της εποχής τώρα οι κολοκύθες και τις βλέπεις να κρέμονται από πολλές πέργολες σαν τεράστια κίτρινα αχλάδια. Αυτή την ποικιλία (Curcubita maxima) την[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχουμε συνηθίσει να τρώμε τον μπακαλιάρο κυρίως του Ευαγγελισμού, επίσης έχουμε συνηθίσει να τον τρώμε κυρίως τηγανητό. Ας ανοιχτούμε λίγο και στα ως προς τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΜ' αρέσει στα ταξίδια μου να προσπαθώ να μαντέψω τα υλικά και τις τεχνικές που κρύβονται στις καινούριες γεύσεις. Και ενθουσιάζομαι όταν στην άλλη άκρη[...]
Πηγή: bostanistas.grΠώς γίνεται να έχουμε ζυμωτό ψωμί, φρέσκο κι αχνιστό, κάθε μέρα; κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου, πανεύκολα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μου, παρακαλώ:[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό την ημέρα που γύρισα κάτι βράζει μέσα μου. Τις νύχτες ξυπνάω από κάποιο όνειρο τόσο αληθοφανές, που για ώρα νομίζω πως οι απειλές του συνεχίζονται ακόμα.[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν αποφασίστηκε πως θα ξεκινούσαμε το bostanistas.gr στις 12 Δεκέμβρη, ούτε δέκα μέρες πριν τις χειμερινές τροπές του ήλιου, δεν ήξερα αν είχε και κάποιος[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρούνται κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη. Τουλάχιστον όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μαραθόπιτες φτιάχναμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ χρόνος ετοιμασίας κυμαίνεται από 6 ως και 8 ώρες (όσο αργότερα ανέβει η ζύμη, τόσο νοστιμότερα γίνονται!). Ο συνδυασμός από διάφορα αλεύρια παίζει σημαντικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ συνταγή αυτής της τάρτας είναι ίσως η πιο πολύτιμη που έχω εξασφαλίσει. Τις οδηγίες για να ετοιμάσετε τη βάση της μπορείτε να τις βρείτε εδώ , βήμα προς[...]
Πηγή: bostanistas.grΝηστεία ναι, αλλά γιατί; Θρησκευτικό καθήκον για κάποιους, συνέχιση της παράδοσης ή ευκαιρία για αποτοξίνωση για άλλους αλλά κυρίως μεγάλη απόλαυση[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν είναι απαραίτητο να ανοίξετε σπιτικό φύλλο αν θέλετε να φτιάξετε μία αυθεντική πίτα ελληνική ή της ανατολικής Μεσογείου. Μπορείτε να επιλέξετε την χωρίς[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο καλύτερο έτοιμο φύλλο της αγοράς δεν πλησιάζει το χειροποίητο. Και μολονότι μεγάλωσα σε σπίτι με παραδοσιακές κρητικές νοικοκυρές, απ’ εκείνες που τα[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Η έμπνευση για την συγκεκριμένη πίτα, ήρθε ψάχνοντας συνταγή για την λεγόμενη κολομπαρόπιτα. Τελικά μου προέκυψε κάτι μεταξύ τάρτας[...]
Πηγή: bostanistas.gr