Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 32 συνταγές
250 γρ. ζύμη κανταΐφι (μισό πακέτο - διατηρούμε το υπόλοιπο στην κατάψυξη, καλά σκεπασμένο) 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο+1 κουτ. σούπας για το άλειμμα του ταψιού[...]
Πηγή: gastronomos.gr1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή λάδι ή μισό - μισό), λιωμένο 500 ml χλιαρό γάλα (ή 250 ml γάλα και 250 ml νερό) 450 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 έτοιμη ζύμη για πίτσα της αρεσκείας μας, ή 2 αραβικές πίτες 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 200 γρ. ανάμεικτα[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 αυγά 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 200 γρ. σπανάκι -τα φύλλα- (έτοιμο, καθαρισμένο σε σακούλες στα ψυγεία μαναβικής των σούπερ[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό αλεύρι σκληρό 1 φακελάκι μαγιά 2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο ή ξύσμα πορτοκαλιού 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό 150 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό χοιρινός κιμάς (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ετοιμάσει μείγμα κατά 3/4 από σπάλα και κατά 1/4 από λαιμό, που είναι λιπαρός και δίνει ζουμερό κιμά -[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια ταψάκι Νο 30 Για τη ζύμη 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι της αρεσκείας μας 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι 1 κουτ. γλυκού μπέικιν[...]
Πηγή: gastronomos.gr8 ατομικές αραβικές πίτες ελαιόλαδο 200 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας* 400 γρ. κίτρινη αγελαδινή μοτσαρέλα (ή ένταμ), περασμένη από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο οριζοντίως στα δύο, αλατο, πιπέρι 100 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 μικρή ντομάτα 3[...]
Πηγή: gastronomos.grσφολιάτα (όση θέλουμε ή όση μας έχει περισσέψει) ζάχαρη λίγο νερό ή 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο, για άλειμμα Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 αυγά 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκάλευρο 1 κιλό κολοκύθα, τριμμένη στο λεπτό μέρος του τρίφτη 2 φλιτζ. τσαγιού ξινό τραχανά 3[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φύλλο από ζύμη σφολιάτας μαύρο και άσπρο σουσάμι Για τη γέμιση 700 γρ. ψαρονέφρι 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί), κομμένες σε μικρά κυβάκια 4-5[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 ml νερό 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας ξίδι 1 κουτ. γλυκού αλάτι Για το λάδωμα τον φύλλων 100 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 400 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο 4 αυγά 4 κουτ. σούπας νερό 1 κουτ. γλυκού αλάτι Για τη γέμιση 250 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο 50 γρ. μπέικον,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό αλεύρι σκληρό 1 φακελάκι μαγιά 2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο ή ξύσμα πορτοκαλιού 1/2 λίτρο γάλα χλιαρό 150 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr750 γρ. γάλα 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού - στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ) 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια ταψί Νο 30 Για το φύλλo* 4½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη (ή 1 έτοιμο φύλλο κουρού) 400 γρ. αλεύρι λευκό 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, παγωμένο, σε μικρούς κύβους 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι 30 ml νερό, παγωμένο[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 μεγάλες αραβικές πίτες 150 γρ. φέτα, τριμμένη 150 γρ. κασέρι, τριμμένο 6 φέτες ζαμπόν, ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας φρεσκοτριμμένο πιπέρι με άλλη 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο φύλλο κρούστας 40 ml ελαιόλαδο (για το άλειµµα) 1 κουτ. σούπας µαυροκούκι (σε µπαχαράδικα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή απλό[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι 100 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 200 - 250 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό Για τη[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 1000 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουτ. γλυκού αλάτι 40 γρ. ζάχαρη 500 γρ. μαργαρίνη 130 γρ. γιαούρτι 150-200 γρ. νερό ζεστό 1 κουτ. γλυκού[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το φύλλο 400 γρ. αλεύρι 100 ml ελαιόλαδο 120 γρ. γιαούρτι πρόβειο 1 αυγό 4 γρ. μαγιά σκόνη αλάτι περίπου 120 γρ. νερό, ή όσο χρειαστεί Για τη γέμιση 400[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 ξερό κρεμμύδι 1 πιπεριά Φλωρίνης 1 πιπεριά κέρατο 1 καυτερή πιπερίτσα (αν θέλουμε) 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη 1 σκελίδα σκόρδου 200[...]
Πηγή: gastronomos.gr