Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 52 συνταγές
Αυτά τα τυροπιτάκια όταν τα βλέπεις σε μπερδεύουν! Νομίζεις πως είναι λουκουμάδες ! Δεν είναι όμως! Γίνονται εύκολα με ελάχιστα υλικά και αρέσουν σε όλους![...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.grΠροζυμένια κρητικά κουλουράκια με πολύ ιδιαίτερη τεχνική! Είναι εκπληκτικό το πόσες πολλές συνταγές από διαφορετικές περιοχές σχετίζονται μεταξύ τους είτε στα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι 1 πρέζα αλάτι 2-3 σταγόνες λεμόνι όσο νερό χρειαστεί Γέμιση: 300 γρ μυζύθρας ή ανθότυρου. Φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη ίσα να μη[...]
Πηγή: cooktherapy.grΚάθε καλοκαίρι , όταν ετοιμαζόμασταν για τη θάλασσα, η μάνα μου εκτός των άλλων ετοίμαζε και ένα σωρό βουτήματα για να κρατάμε μαζί μας.Στο πρωινό μας, στο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠριν να πούμε για τις σαρικόπιτες, ας δούμε λίγα πράγματα για το στοιχείο εκείνο της κρητικής φορεσιάς από το οποίο πήραν το όνομά τους. Επί τουρκοκρατίας οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝηστίσιμα μυρωδάτα χανιώτικα παξιμαδάκια (που μπορούν να φαγωθούν και σαν ψωμάκια) Τα πρωτοδοκιμάσαμε πριν από πολλά χρόνια στην Παλαιόχωρα Χανίων. Εκεί μας[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΉ καλύτερα... μυζηθρόπιτα φούρνου Μια μυζηθρόπιτα με ξινομυζήθρα, που γίνεται πολύ γρήγορα και είναι τόσο εύκολη που δεν θέλει ούτε πλάστη ούτε πολλά σκεύη![...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕσπερίδα για την κρητική διατροφή οργανώθηκε από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, την περασμένη Παρασκευή 29 Ιουλίου, στα πλαίσια της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚλειστά, νόστιμα τηγανητά πιτάκια με χανιώτικη καταγωγή είναι τα κρομμυδοκαλίτσουνα. Νοστιμιά που επιδέχεται πολλές παρεμβάσεις, συνταγή με απλά υλικά,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧορτοκαλίτσουνα με βλίτα και ξινομυζήθρα , στο φούρνο ή στο τηγάνι! Μετά το φεστιβάλ των λιπαρών και των θερμίδων από τα σκωτσέζικα shortbread της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια άλλη εκδοχή για τις αγνιόπιτες Οι αγνιόπιτες είναι παραδοσιακές μυζηθρόπιτες κυρίως της ανατολικής Κρήτης. Γίνονται σχεδόν πάντα με ξινή μυζήθρα και έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑυτή η πιτούλα είναι απίστευτη!!!! Την είχα στο μυαλό μου εδώ και καιρό και ήθελα να τη σκαρώσω μόλις έπεφτε λίγο η τιμή της αγκινάρας αλλά τελικά δεν άντεξα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΟι πίτες της Κρήτης είναι κυρίως πίτες τηγανιού (φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το χανιώτικο μπουρέκι , την κρεατότουρτα και τον τζουλαμά, αλλά στο φούρνο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΙΤΕΣ Δημοσιεύθηκε Ιούνιος 30, 2014 Σεπτέμβριος 29, 2018 Νομίζω οι συνταγές για πίτες δεν τελειώνουν ποτέ και σίγουρα τις τρώνε όλοι. Εμείς τις[...]
Πηγή: elpidaslittlecorner.grΥλικά Για τη ζύμη 4 φλ.τσ. αλεύρι (φαρίνα) 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 3/4 φλ.τσ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού 1/2 κ.γλ. αλάτι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiShepherd’s pie: η νόστιμη κρεατόπιτα με αρνί και Cottage pie η αντίστοιχη με μοσχαρίσιο κρέας. Το περίσσευμα του φαγητού σε καινούργιο, κόμφορτ πιάτο. Πίτα του[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά: 2 μεγάλα πορτοκάλια 2 1/2 κούπες ζάχαρη ¾ κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο ¼ κούπας ρακή ή κονιάκ ή λικέρ της[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΓια το φύλλο: 300 ml Φρέσκο χυμο πορτοκαλιου ή πορτοκαλάδα με ανθρακικο 300 ml ελαιολαδο (εγω βαζω μισο ελαιολαδο μισο καλαμποκελαιο) 3 κσ ρακη ή αλλο λευκο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο άνοιγμα σπιτικού φύλλου για πίτες και πιτάκια είναι έτσι κι αλλιώς μια χρονοβόρα διαδικασία, που λίγοι ασχολούνται μ' αυτήν. Το αποτέλεσμα, όμως, των[...]
Πηγή: kitchenstori.es