Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 77 συνταγές
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 1\2 κιλο αλευρι 2 κ σ λαδι 1 ποτηρι ρακι ηηη 1\2 στιμμενο λεμονι αλατι 1ποτηρι χλιαρο νερο 1\2 ποτηρακι λαδι για τηγανι ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 1\2[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΓια τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι 1 πρέζα αλάτι 2-3 σταγόνες λεμόνι όσο νερό χρειαστεί Γέμιση: 300 γρ μυζύθρας ή ανθότυρου. Φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη ίσα να μη[...]
Πηγή: cooktherapy.grΚάθε καλοκαίρι , όταν ετοιμαζόμασταν για τη θάλασσα, η μάνα μου εκτός των άλλων ετοίμαζε και ένα σωρό βουτήματα για να κρατάμε μαζί μας.Στο πρωινό μας, στο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι σφακιανόπιτες είναι μια συνταγή που μου ζητήθηκε από την πρώτη βδομάδα δημιουργίας αυτού του blog. Και δεν έχουν άδικο αυτοί που τη ζήτησαν. Πρόκειται για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ σημερινή συνταγή είναι από το τετράδιο της γιαγιάς μου και ήταν τα αγαπημένα της παξιμαδάκια. Είναι φίνα , αφράτα και γλυκά, θυμίζουν τα ιταλικά biscotti ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧορτοκαλίτσουνα με βλίτα και ξινομυζήθρα , στο φούρνο ή στο τηγάνι! Μετά το φεστιβάλ των λιπαρών και των θερμίδων από τα σκωτσέζικα shortbread της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια άλλη εκδοχή για τις αγνιόπιτες Οι αγνιόπιτες είναι παραδοσιακές μυζηθρόπιτες κυρίως της ανατολικής Κρήτης. Γίνονται σχεδόν πάντα με ξινή μυζήθρα και έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι πίτες της Κρήτης είναι κυρίως πίτες τηγανιού (φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το χανιώτικο μπουρέκι , την κρεατότουρτα και τον τζουλαμά, αλλά στο φούρνο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπλα δοκιμάστε τα Τι χρειαζόμαστε: 1 μισο ποτήρι λάδι 1 μισο ποτήρι νερό 1/2 κούπα λεμόνι 1 κιλό σπανάκι 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο 1 πακέτο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑυτή η συνταγή είναι δικιά μου επινόηση και δημιουργία, εύκολη, νόστιμη και την κάνω πολλά χρόνια. Υλικά : 1 φαρινάπ 500 γρ. 2 κ.γ. μπέκι 1 βιτάμ 250 γρ. 4[...]
Πηγή: greekmasa.grΥΛΙΚΑ: 2 ΞΥΣΜΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑ 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ ΜΙΣΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΡΑΚΙ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΦΑΡΙΝΑ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΦΑΡΙΝΑ ΟΣΟ[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.grΗ μελιτζανόπιτα είναι η πιο νόστιμη πίτα του καλοκαιριού. Και αργότερα, γίνεται ακόμη νοστιμότερη με τις μαύρες, μακρόστενες, όψιμες μελιτζάνες του φθινοπώρου.[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΥλικά Για τη ζύμη 4 φλ.τσ. αλεύρι (φαρίνα) 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 3/4 φλ.τσ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού 1/2 κ.γλ. αλάτι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά: 2 μεγάλα πορτοκάλια 2 1/2 κούπες ζάχαρη ¾ κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο ¼ κούπας ρακή ή κονιάκ ή λικέρ της[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΠοιος να μου το 'λεγε πως μέσα στην τούρλα του Σαββάτου, δηλαδή της Κυριακής, θα εμφανιζόταν παρέα - έκπληξη. Φίλοι αγαπημένοι και πάνω από όλα[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια το φυλλο: 300γρ σκληρό αλεύρι 300γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις 2 ποτήρια χλιαρό νερό 6 κ.σ. λάδι 1 κ.σ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.σ. ξύδι 1 κ.σ. ρακί 1[...]
Πηγή: cooktherapy.grΠεντανόστιμα λαδοκούλουρα. Εδώ στην Κρήτη, θα συναντήσετε αμέτρητες συνταγές για λαδοκούλουρα, καθώς είναι πολύ αγαπητά, σε όλους. Τα σημερινά είναι[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.gr