Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 37 συνταγές
16 Οκτωβρίου. Παγκόσμια μέρα του ψωμιού! Αλήθεια πόσοι το στερούνται σ’ όλο τον κόσμο; Αυτά τα επετειακά και οι παγκόσμιες μέρες , μου προκαλούν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Αν ψάξει κανείς σε διάφορες πηγές, θα ανακαλύψει κείμενα που μας διαφωτίζουν σχετικά με τη διατροφή των Ελλήνων στο πέρασμα των αιώνων.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΥλικά (για 150 κομμάτια περίπου): Για τη ζύμη: 24 αυγά 15γρ. μαγιά 1 κιλό αλεύρι 30γρ. αλάτι 125γρ. ηλιέλαιο 125γρ. μαργαρίνη ½ λίτρο χλιαρό[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 1 φακελ. ξερή μαγιά 250 ml νερό 1 πρέζα ζάχαρη 140 + 300 γρ. αλεύρι 85 γρ. σοκολάτα 2 κ.σ ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι Σιμιγδάλι Για τη γέμιση[...]
Πηγή: megatv.com/cookΜΠΟΜΠΟΛΟ'ΝΙ Η' ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ Μπομπολόνι ( bomboloni ) στα ιταλικα, κράπφεν στα γερμανικα ( krapfen ) ή κοινως λουκουμαδες στα ελληνικα. Οπως και να τα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤο κερκυρέικο τσουρέκι, που λέγεται “φουγάτσα”, θυμίζει έντονα τα ιταλικά πανετόνε όμως, αντίθετα με το εξαιρετικά δύσκολο ιταλικό, το Κερκυρέικο[...]
Πηγή: bostanistas.grΑγαπημένη μου μπλογκογειτονιά, αναγνώστες, σχολιαστές και φίλοι με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις επισκέψεις σας και την αγάπη σας, σας εύχομαι να περάσετε τις[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΗ Κική με την κουλούρα της μου έδωσε μια μικρή σπρωξιά για να σας πω κι εγώ δυό λόγια για το εδώ μας Χριστόψωμο. Να το πούμε Χριστόψωμο; Χριστουγεννιάτικη[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΛοιπόοοοον! Αρκετά τεμπελιάσαμε (λέμε τώρα...) τις τελευταίες μέρες, καιρός να βάλουμε και καμία συνταγή. Θα αρχίσω με γιορτινές συνταγές και μάλιστα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Νέλλη, συνεχίζει την ιστορία του στόλλεν . Και φυσικά, με όλα αυτά που μου λέει κατά καιρούς, θέλω μια φορά να περάσω τα Χριστούγεννα μαζί της.... Το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο καθολικό δόγμα κατά την διάρκεια νηστείας, δεν επιτρέπει ούτε βούτυρο, ούτε γάλα. Αλλά το 1430 στέλνει κάποιος δούκας Σάξονας, μία επιστολή στον τότε Πάπα[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΗ συνταγή αυτή είναι δικής μου επινόησης και είναι η καταλληλότερη για τους λάτρεις της σοκολάτας, όσοι πάντως δοκίμασαν ξετρελάθηκαν !!! Υλικά : 1 φύλλο με[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ ιδέα προήλθε πάλι από τη Gabriela μόνο που δεν ακολούθησα επακριβώς τη συνταγή της ζύμης και της γέμισης. Ήθελα να φτιάξω κάτι με μήλο, πέρα από τις[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΤο Πάσχα είναι η εποχή που πολλές νοικοκυρές θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα ζυμώσουν τα τσουρέκια τους. Σίγουρα τα σπιτικά τσουρέκια δεν συγκρίνονται[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΚΑΙ NUTELLA Αφρατη, μπριοσενια κουλουρα με γεμιση που συνδυαζει την μαρμελαδα βερυκοκο με την νουτελλα. Βεβαια, εγω[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΦτιάχνουμε τοστ απλώνοντας στις φέτες του ψωμιού, ταχίνι με γεύση της αρεσκείας μας και βάζουμε κομμάτια χαλβά με γεύση βανίλιας ή χαλβά με κακάο ή χαλβά[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΓια το προζύμι 1 φακελάκι μαγιά 250 γρ. νερό 1 κ.γ. ζάχαρη 140 γρ. αλεύρι Για τη ζύμη 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 πρέζα αλάτι 85 γρ. σοκολάτα 2 κ.σ. λάδι[...]
Πηγή: cookpad.com/gr