Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 105 συνταγές
Τα τσάπουρνα είναι ένας μικρός καρπός του θάμνου τσαπουρνιά ή τρικοκιά ή το επιστημονικό του όνομα Prunus spinosa . Η Τσαπουρνιά (Blackthorn στα αγγλικά) είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΒερίκοκο γλυκό του κουταλιού 2 κιλά βερίκοκα 2 κ,σ ασβέστη σβησμένο 1500 γρ ζάχαρη 4 ποτήρια νερό Χυμός 1 λεμονιού Εκτέλεση: Πλένουμε τα βερίκοκα, τους[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grΚαλημέρα σας! Κι έφτασε η μέρα να σας εξηγήσω, επίσημα πια, τον λόγο που τις τελευταίες εβδομάδες αργώ να απαντήσω στα σχόλια, αργώ να σας επισκεφθώ (και ζητώ[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤο τοματάκι (ή ντοματάκι) είναι ένα ακόμα από τα γλυκά του κουταλιού (μαζί με το κολοκύθι ) που τα φτιάχνει συνήθως η θεία Βενετία. Εξίσου ή και περισσότερο[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΚαλοκαίρι κι εποχή για γλυκά. Κι ευκαιρία που είμαι στο χωριό να μαζέψω καμιά συνταγή απ' τα παλιά, τα παραδοσιακά, τα μη συνηθισμένα. Κι έκανα αρχή με ένα[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία - Εφη Λούκα - Ταβέρνα ΦΛΟΓΑ Αγ. Ιωάννης Αλιβερίου Υλικά : 50 κομμάτια μελιτζανάκι μικρό 1 ½ κιλό ζάχαρη ασπρισμένα αμύγδαλα 6 ποτήρια[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΤα τσάπουρνα είναι ένας μικρός καρπός του θάμνου τσαπουρνιά ή τρικοκιά ή το επιστημονικό του όνομα Prunus spinosa . Η Τσαπουρνιά (Blackthorn στα αγγλικά) είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΚόκκινες ελιές δεν νομίζω να υπάρχουν κόκκινες όμως ντομάτες σε μέγεθος ελιάς υπάρχουν. Και για του λόγου το αληθές ιδού. Οι ντομάτες ταξίδεψαν από την[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grhttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Νόστιμο και τραγανό γλυκό του κουταλιού, φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο των παλαιών νοικοκυρών. Υλικά 2-3 κούπες[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΒλέπετε πως περιποιούμαι το μάστορα του σπιτιού με γλυκάκια για να τον καλοπιάνω να τελειώσει τα ατέλειωτα!! Το μελιτζανάκι αυτό είναι τύπου Σαντορίνης[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΌταν το χρώμα, το άρωμα και η γεύση φέρνουν στο μυαλό το Καλοκαίρι, ό,τι εποχή του χρόνου και να είναι. Τι χρειαζόμαστε: 30-35 βερίκοκα 1 κιλό ζάχαρη 3[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 1 1/4 βερυκοκα (οχι πολυ ωριμα) 1 1/4 κιλου ζαχαρη 1 φλ. τσ. νερο 1 κ.γλ. χυμος λεμονι 2 βανιλιες 3 κ.σ. ασβεστη αμυγδαλα Αφαιρουμε την[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο για τους μεσογειακούς λαούς. Έχει μαλακή φλούδα, έντονα σπόρια και τέλεια γεύση!! Έχει πλήθος βιταμινών Α, Β1, Β2 και μετάλλων[...]
Πηγή: maxistinkouzina.blogspot.grH κυδωνιά, εγγενής στη δυτική Ασία και στη Μεσόγειο, οφείλει το όνομά της στην περιοχή Κυδωνία του νομού Χανίων, όπου και ευδοκιμούσε κατά την αρχαιότητα. Το[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΣήμερα θα σας παρουσιάσω μια από τις παραδοσιακές συνταγές της χώρας μας, ελαφρώς πειραγμένη. Αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα Χίου και πορτοκάλι. Τι[...]
Πηγή: misshealthyliving.grΤο πιο απολαυστικό σορμπέ φράουλα που έχω φάει, το κάνει ο φίλος μου ο Νάκης και αρκετές φορές το καλοκαίρι ήμουν με μεγάλη χαρά παρέα στην κουζίνα, όσο το[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά 1 1/2 κιλό κάστανα 1 1/2 κιλό ζάχαρη λίγο αλάτι 4 ποτήρια του νερού νερό 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω Εκτέλεση Καθαρίζετε τα κάστανα από την[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.gr