Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
Το Pan Pepato της Ούμπρια, που παραδοσιακά φτιάχνεται τη μέρα αυτή, έχει σίγουρα τις ρίζες του στον Μεσαίωνα, αν όχι και παλιότερα. Είναι μέρος από τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΕνας εύκολος τρόπος να μαζευτούν φίλοι ένα μεσημέρι Κυριακής χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερα δύσκολα, περίπλοκα, πολύωρα και κουραστικά μαγειρέματα, είναι το[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΓλυκό ταψιού που μοιάζει στον μπακλαβά απο τα χεράκια της γιαγιάς. Τι χρειαζόμαστε: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 250 γρ. βούτυρο μία φλυτζάνα ανύγδαλα άσπρα (χωρίς[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕυωδιαστό και ασυνήθιστο λικεράκι. Συστατικά Στα γρήγορα Άλλες κατηγορίες Ροφήματα - Ποτά Όλες οι συνταγές 20-25 φυλλα φρεσκιας δαφνης 1 κιλο αλκοολ 2-2 1/2[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grΈνας τρόπος εύκολος και γρήγορος να φτιάξουμε το κυδώνι μας με ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά. Είναι λάιτ συνταγή ανάλογα βέβαια και τη ζάχαρη που θα βάλετε.[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grΓια τη μαρέγκα 10 ασπράδια από μέτρια αυγά ½ κ.γ. χυμό από λεμόνι 1 πρέζα αλάτι 400 γρ. ζάχαρη 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ξύσμα από 1 λεμόνι Για τη σαντιγί 500[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου αρχίσει να βράζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά,[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΣε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα νησιά αποξηραίνουν τα σύκα. Είναι ένας ανέξοδος τρόπος για να διατηρηθεί το καλοκαιρινό φρούτο για όλο τον χειμώνα. Γι'[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ ανάρτηση είναι αναδημοσίευση από το blog : http://koumiotis.blogspot.gr Η ζωή στην Κύμη και τα χωριά της Ιστορία Τα σύκα αποτελούν ένα από τα αγαπημένα[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΈνα γαλακτομπούρεκο που είναι χάρμα οφθαλμού! Ευπρόσδεκτο δώρο! Υλικά 8 -10 φύλλα κρούστας βούτυρο κερκύρας για το άλειμμα Κρέμα 1κιλό γάλα πλήρες 6[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΤο Pan Pepato της Ούμπρια, που παραδοσιακά φτιάχνεται τη μέρα αυτή, έχει σίγουρα τις ρίζες του στο Μεσαίωνα, αν όχι και παλιότερα. Είναι μέρος από τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα αμύγδαλα δεν προορίζονται μόνο για τα γλυκά, έγραφα τις προάλλες. Σήμερα περιγράφω το πώς από τσάγαλα μετατρέπονται, χωρίς να βγάλουν το περίβλημά τους, σε[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι δυνατότητες και οι εναλλακτικές που σου δίνει ένα φρούτο είναι ανυπολόγιστες! Αλήθεια... φανταζόσουν ποτέ πως θα απολάμβανες τα σύκα ποσέ, με γλυκό[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΚαι καλές διακοπές! Φτάσαμε κιόλας στα μισά του Αυγούστου. Της Παναγιάς μεθαύριο, και διάλεξα μια από τις καλύτερες -κατά τη γνώμη μου-συνταγές της κρητικής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΞερά σύκα με δύο τρόπους: Ολόκληρα και ανοιγμένα Σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα νησιά αποξηραίνουν τα σύκα. Είναι ένας ανέξοδος τρόπος για να διατηρηθεί το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΣυνταγή 1η : Ρετσέλι Κυδώνι Η συνταγή αυτή είναι της γιαγιάς μου και την συνήθιζαν στην Πόλη. Το Ρετσέλι είναι σαν μαρμελάδα στη γεύση και σαν πολύ πηχτό[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά : 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες 1 κιλό κυδώνια 1/2 φλιτζάνι βούτυρο 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 κρεμμύδι 1 κουταλιά πελτέ 2 φύλλα δάφνης 1 ξυλαράκι κανέλλα[...]
Πηγή: yumyum.gr