Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 37 συνταγές
Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για kunafa και όλες προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Διαφέρουν στο υλικό της γέμισης που μπορεί να είναι φρέσκιες μπανάνες,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜαλεμπί με άρωμα νεράντζι (γλυκό κωνσταντινούπολης) 1 λίτρο - φυτικό γάλα (σόγιας, αμυγδάλου κ.α.) 80 gr. - ρυζάλευρο 80 gr. - ζάχαρη 1 κ.γ. - φυτική μαργαρίνη[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grphoto: Μαρίνα Μαυρομάτη Στα ιταλικά το καρπούζι λέγεται κοκόμερο - cocomero ή ανγκούρια - anguria (το... αγγούρι δεν λέγεται ... καρπούζι αλλά τσετριόλο!), το[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά 250γρ. ψημένο φιστίκι Αιγίνης χωρίς αλάτι 2 κ.σ βούτυρο 1 + 1/4 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1/2 φλ. νερό 1 φλ. ζάχαρη 1 κ.γ χυμό λεμονιού 1,5 κ.σ ροδόνερο 1,5[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥΛΙΚΑ 1250γρ. σιμιγδάλι ψιλό 750γρ. ζάχαρη ½ λίτρο σιρόπι ½ λίτρο γάλα Ταχίνι για το άλειμμα του ταψιού ½ κουταλιά ανθόνερο 1[...]
Πηγή: megatv.com/cookM'Hanncha είναι ένα παραδοσιακό Μαροκινό επιδόρπιο πολύ δημοφιλές και διεθνώς γνωστό, φτιαγμένο με φύλλα κρούστας και γέμιση αμυγδαλόπαστας. Τυλίγεται σε[...]
Πηγή: kitchenstori.esΥλικά 250γρ. ψημένο φιστίκι Αιγίνης χωρίς αλάτι2 κ.σ βούτυρο1 + 1/4 φλ. σιμιγδάλι χοντρό1/2 φλ. νερό1 φλ. ζάχαρη1 κ.γ χυμό λεμονιού1,5 κ.σ ροδόνερο1,5 κ.σ[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΣτα παιδικά μου χρόνια το δίλημμα το οποίο αντιμετωπίζαμε ως οικογένεια τις παραμονές ονομαστικών γιορτών και γενεθλίων συνοψιζόταν στη φράση: «Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΤΖΈΛΟ ΝΤΙ ΜΕΛΌΝΕ : ΖΕΛΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ Στα ιταλικά το καρπούζι λέγεται κοκόμερο - cocomero ή ανγκούρια - anguria (το... αγγούρι δεν λέγεται ...[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΣτα παιδικά μου χρόνια το δίλημμα το οποίο αντιμετωπίζαμε ως οικογένεια τις παραμονές ονομαστικών γιορτών και γενεθλίων συνοψιζόταν στη φράση: «Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά (Σερβίρει 10 ) 1 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα 500γραμμάρια ζάχαρη 200γραμμάρια καρύδι κοπανισμένο ή φυστίκι Αιγίνης Ανθόνερο Βανίλια Κανέλλα Εκτέλεση[...]
Πηγή: sidages.grΥλικά για τη κρέμα : 3/4 κούπας αλεύρι ρυζιού ή κορν φλάουρ 1/4 κούπα κορν φλάουρ 7 κούπες φυτικό γάλα (σόγιας λειτουργεί καλά ή ρυζιού ή βρώμης) 1 κούπα[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΑνάλαφρο και δροσερό, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που έρχονται. Τι χρειαζόμαστε: 2 λίτρα γάλα 1 1/4 φλ. corn flour 1 κ.γ. μαστίχα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑπό όλα τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού από μικρή προτιμούσα το Κανταΐφι. Αυτό ήταν και ακόμα είναι το αγαπημένο μου! Στην Αταλάντη, παλιότερα, τις Κυριακές το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜπακλαβάς Υλικά 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού για γλυκά 250 γρ. βούτυρο λιωμένο καλά για τη γέμιση 250 γρ. καρύδι ψίχα 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης 150 γρ. ζάχαρη[...]
Πηγή: kouzinomageiremata.blogspot.grΔεν είμαι του κυριακάτικου brunch. Είμαι του κυριακάτικου μεσημεριανού γεύματος. Άλλωστε γιατί παρακαλώ να συγχωνεύσω δυο γεύματα ενώ μπορώ να φάω πρωϊνό,[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΚατά την περίοδο της νηστείας του Ραμαζανιού σε όλες τις Αραβικές χώρες τα απογεύματα πωλούνται παντού φρέσκα γλυκά με σιρόπι μέσα σε μεγάλα ταψιά! Εξαιρετικό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΣήμερα σας κερνάμε ένα παραδοσιακό και νηστίσιμο γλυκάκι. Η ελληνικότητα του είναι αδιαμφισβήτητη μιας και η πρώτη αναφορά που έχουμε για το παστέλι είναι από[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα] Είναι γνωστό ότι μου αρέσουν οι γρήγορες συνταγές. Γρήγορες γιατί είμαι άνθρωπος ανυπόμονος, νευρικός . Αναζητώ αυτές τις συνταγές[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά 250 γραμ. τριμμένη καρύδα 250 γραμ. κουβερτούρα 250 γραμ. ζάχαρη 4 κουτ. σούπας κονιάκ Ανθόνερο Εκτέλεση Τρίβουμε την κουβερτούρα στο μπλέντερ.[...]
Πηγή: greekmasa.grΔιαβάζετε βιβλία? Σας αρέσουν? Αν ναι τι είδους? Έχω δυστυχώς ενάμιση χρόνο να πιάσω βιβλίο στα χέρια μου. Αλλά με παρηγορεί η σκέψη οτι δεν γίνεται να είμαι[...]
Πηγή: le-voyage-du-gateaux.blogspot.grΥΛΙΚΑ Για τη βάση 140 γρ. βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη 170 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη 50 γρ. καρύδα 50 γρ. φιστίκια Για τη γέμιση 450 γρ. φράουλες 4 ασπράδια 70 γρ.[...]
Πηγή: megatv.com/cookΤη συνταγή αυτή την έχω καιρό και την αγαπώ πολύ γιατί είναι πεντανόστιμη, σχετικά ελαφριά και βέβαια εύκολη! Η καταγωγή της είναι από το Λίβανο και η[...]
Πηγή: foodjunkie.euΤο άρωμα του ανθόνερου με παίρνει αμέσως στο καλοκαίρι. Ονειρεύομαι ένα κρεμώδες παγωμένο γλυκό, αρωματισμένο με μαστίχα και ανθόνερο. Επειδή όμως, δεν είναι[...]
Πηγή: xrysessyntages.com