Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 57 συνταγές
πολίτικο μαλεμπί με ροδόνερο Ο φίλος μου ο Νάκης γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πόλη (δική του και η συνταγή για την πολίτικη βασιλόπιτα, από τις πρώτες στο[...]
Πηγή: pandespani.comΈχει ευρεία προσέγγιση το τσουρέκι ως προς την παρασκευή και την εμφάνισή του. Είναι το πιο δημοφιλές γλυκό είδος ψωμιού-μπριός με τις πλεξούδες, τους[...]
Πηγή: pandespani.comΗ σοκολατόπιτα είναι ζαχαροπλαστικός νεολογισμός, τόσο καινούργιος που κι ο Μπάμπι (της ‘νιότης’, ξέρετε) ενδέχεται να μην τον έχει συμπεριλάβει ακόμη στα[...]
Πηγή: pandespani.comΜ ια εβδομάδα μόλις πριν τα φετινά Χριστούγεννα. Το δέντρο έτοιμο εδώ και μέρες αστράφτει μέσα κι έξω το βράδυ πλάι στην τζαμένια μπαλκονόπορτα. Φέτος είναι[...]
Πηγή: pandespani.comΟι καρποί της αργολικής γης στο Φουγάρο Στην 1η έκθεση οι καρποί της αργολικής γης στο Φουγάρο, τα προϊόντα ήταν καθόλου, λίγο ή και περισσότερο γνωστά[...]
Πηγή: pandespani.comτο αλεύρι στη ναπολιτάνικη πίτσα, η μαγιά & το αλάτι Καθώς το είδος της ζύμης προσδιορίζει την πίτσα της Παρθενόπης, περισσότερο από κάθε άλλο υλικό -νερό,[...]
Πηγή: pandespani.comΒαθυκόκκινη μαρμελάδα μούρο από τους -συχνά δωρεάν- γλυκούς καρπούς του δένδρου που άνοιξε τους δρόμους του μεταξιού και ενέπνευσε τις τέχνες. Ιδιαίτερη[...]
Πηγή: pandespani.comΟι μαρμελάδες άπειρες κι εμείς πρόθυμοι να τις ανακαλύψουμε όλες, μία προς μία. Στάση λοιπόν στο ζουμερό φρούτο ονόματι βανίλια, για άλλους 'μπουρνέλα', το[...]
Πηγή: pandespani.comΔίδυμη της τάρτας σοκολάτας, έντονα μελαψή σαν νάταν κι αυτή φτιαγμένη από καθαρόαιμο κακάο και εξίσου ικανή στα τερτίπια της γλύκας, αν και με διαφορετικό[...]
Πηγή: pandespani.comΟ φίλος μου ο Νάκης γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πόλη (δική του και η συνταγή για την πολίτικη βασιλόπιτα , από τις πρώτες στο pandespani) έχει αυξημένη[...]
Πηγή: pandespani.comΓια την σμυρναίικη κουζίνα έχουν γραφεί ελάχιστα βιβλία. Ένα από αυτά, To τετράδιο της Ερατώς με συνταγές και ιστορία της Σμύρνης από το 1867 ως το 1919,[...]
Πηγή: pandespani.comΔεδομένο 1ο: Η αγαπημένη μου μπιγκόνια (ή βιγόνια) έχει έρθει απ’ τον φθινοπωρινό σπετσιώτικο κήπο της φίλης μου της Ιωάννας. Τρία κομμένα κλαριά ήταν[...]
Πηγή: pandespani.comΠαραδοσιακά η Μ. Πέμπτη ανήκει στο βάψιμο των κόκκινων αυγών αλλά και στην ετοιμασία των λαμπριάτικων εδεσμάτων. Το σπίτι γεμίζει από μυρωδιές από τα[...]
Πηγή: pandespani.comΣτη διασταύρωση ενός παγωμένου ποτού με έναν αρωματισμένο πάγο, η γρανίτα είναι καταρχήν το διάλειμμα ανάμεσα στις εναλλαγές των γεύσεων ενός γεύματος. Τους[...]
Πηγή: pandespani.comτάρτα σοκολάτας με μους σοκολάτας & βατόμουρα Κάθε που βρίσκεσαι σε ποθερό τετ-α-τετ με την ένταση μιας σοκολατένιας γεύσης είναι σαν πρώτη φορά. Σε εξάπτει[...]
Πηγή: pandespani.comΤο halloween δεν είναι ελληνική γιορτή. Θα μπορούσε να ισοδυναμεί για τα καθ’ ημάς με ένα mix ‘n match αποκριάς και παραμονής των Αγ. Πάντων (από[...]
Πηγή: pandespani.comΑνασκουμπώσαμε μανίκια και αρχίσαμε να σχηματίζουμε σοκολατένιες μικρές μπαλίτσες για να τρατάρουμε μικρούς και μεγάλους. Κάποιες εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς[...]
Πηγή: pandespani.comΔύο φορές το χρόνο στον κήπο βρέχει λεμόνια. Κίτρινα, σφιχτά και ζουμερά, χωρίς οποιαδήποτε προσθήκη ενισχυτικού στο έδαφος. Mια νέα εποχιακή παρασκευή με[...]
Πηγή: pandespani.comΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Ποιόν ξινίζει το λεμόνι; Ό,τι περιέχει λεμόνι δεν είναι ξινό. Το ξύσμα του δημοφιλούς εσπεριδοειδούς είναι αυτό που δανείζει το[...]
Πηγή: pandespani.comΗ γλυκιά πίτα-κέικ των 9 υλικών και των ευχών σε καινούργια, νόστιμη εκδοχή: φανουρόπιτα με καρύδια, γευστικά πλούσια, αρωματική, πασπαλισμένη με μπόλικη[...]
Πηγή: pandespani.comΚόκκινη, γλυκιά και ζουμερή η μαρμελάδα φράουλα θυμίζει θηλυκό που αποπλανεί κι αναστατώνει. Άπιστη, πάει από ψωμί σε φρυγανιά κι άλλοτε σε κρουασάν ή σε[...]
Πηγή: pandespani.comΗ κλασική καραμελέ με ένα τουίστ γεύσης πορτοκαλιού, σερβιρισμένη με φρουτοσαλάτα. Προετοιμασία: Η κρέμα καραμελέ πρέπει να γίνει μία μέρα πριν. Η[...]
Πηγή: pandespani.comΑν η ζωή ήταν φράουλα, θα ήταν ζουμερή, λαχταριστή και με μια δόση τσαχπινιάς -είπε η Δάφνη (που λατρεύει τη γεύση του σαρκώδους καρπού και βρήκε στην τάρτα[...]
Πηγή: pandespani.com‘Virtue? A fig!’ (…) Whereof I take this that you call love to be a sect or scion» Οθέλλος, Σέξπιρ Τα σύκα σηκώνουν περισσότερες μαγειρικές και άλλες[...]
Πηγή: pandespani.comΑν σας αρέσουν οι γλυκές ντομάτες, σαρκώδεις, ζουμερές και αρωματικές, θα τις έχετε σίγουρα ευχαριστηθεί σε ντοματοσαλάτες κάθε είδους και ορεκτικά. Εδώ,[...]
Πηγή: pandespani.comTα μικρά μάφιν με πορτσίνι δεν τα πιάνει το μάτι σου. Στις περί τα γεύματα και δείπνα συνάξεις, υπάρχουν πάντα οι δίσκοι με τις μπουκιές-teaser: όταν περνάνε[...]
Πηγή: pandespani.comΣτη διασταύρωση ενός παγωμένου ποτού με έναν αρωματισμένο πάγο, η γρανίτα είναι καταρχήν το διάλειμμα ανάμεσα στις εναλλαγές των γεύσεων ενός γεύματος. Τους[...]
Πηγή: pandespani.com