Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 127 συνταγές
Ένα ακόμα νηστίσιμο, νοστιμότατο και προ πάντων πανεύκολο κέικ με πετιμέζι, υλικό που αγαπώ πάρα πολύ για την υπέροχη γεύση του, τη διατροφική του αξία (δείτε[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥγιεινά και νόστιμα βουτήματα με ένα ξεχασμένο υλικό! Τα κουλουράκια και τα παξιμαδάκια της κατοχής. Πού τα ξαναθυμήθηκα θα μου πείτε. Στο ντουλάπι μου[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠέρυσι τέτοια εποχή, ήθελα να φτιάξω τζιντζερομπισκότα. Σε μια έρευνα που έκανα σε διάφορα sites, οι συνταγές ζητούσαν μελάσσα. Αφενός μεν τη μελάσσα δεν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜούστος- μουσταλευριά. Υλικά: 8 κιλά μούστο 12 κουταλιές στάχτη 1,1/4 της κούπας αλεύρι Κανέλα Καρυδόψιχα χοντροκομμένη Σουσάμι Εκτέλεση: Βάζουμε τη στάχτη σε[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΠριν λίγο καιρό, με αφορμή το κέικ που είχα φτιάξει με πετιμέζι, η φίλη Σταυρούλα μας έστειλε μια πολύ όμορφη συνταγή με υλικά που δεν προσθέτουν πολλές[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΠριν αρκετό καιρό κάπου είχα διαβάσει για τα είδη ζυμαρικών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το κείμενο το αντέγραψα αλλά δεν αντέγραψα το link.Ο συντάκτης του[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΠολύ νόστιμο, αρωματικό, αφράτο και ζουμερό, όχι πολύ γλυκό και πλούσιο σε φυτικές ίνες κέικ με πουρέ κίτρινης κολοκύθας. Ιδανικό για πρωινό αλλά εξαιρετικό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα πολύ ωραίο γλυκάκι, που μπορούμε να το απολαύσουμε όλες τις ώρες. Επειδή οι τηγανίτες μήλου δεν έχουν σχεδόν καθόλου ζάχαρη, είναι ιδανικές για τα παιδιά,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα γλυκό, που το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, στις περιόδους των νηστειών και ειδικότερα τη Σαρακοστή. Ε κτός από πολύ νόστιμο, είναι πολύ γρήγορο και γίνεται[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑλλά… αλα κρητικά, με ελαιόλαδο και πετιμέζι! Θα μου πείτε τι δουλειά έχει το κέικ φρούτων που είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Αγγλίας σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε καταπληκτική γεύση και πολλές βιταμίνες, τα τσουρεκάκια αυτά, είναι ιδανικά για το σχολείο, αλλά και τη δουλειά. Τρώγονται όλες τις ώρες, από μικρούς και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πετιμέζι, το παχύρρευστο, αρχαίο γλυκαντικό που παράγεται με το βράσιμο του μούστου, είναι πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Για αιώνες ήταν,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΔεν έχουν περάσει πολλές μέρες που έκανα την ανάρτηση για τον πελτέ από κυδώνι. Είχα γράψει τότε ότι τα απομεινάρια ,φλούδια και κουκούτσια, τα χρησιμοποίησα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr1.5 λίτρο γάλα (Εγώ χρησιμοποιώ το γνωστό κατσικίσιο) 4 αυγά 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλιά τησ σούπας στακοβούτυρο ή βούτυρο γάλακτος 5 γεμάτες[...]
Πηγή: cooktherapy.grΠριν μερικές εβδομάδες μοιράστηκα μαζί σας την τελευταία μου εμμονή σε γκρανόλα , αυτή με διογκωμένο κινόα και ρύζι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα,[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΥλικά 1/2 κιλό αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας μαγιά 1 κουταλιά γλυκού χυμό λεμόνι 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού κανέλα 3 κομματάκια[...]
Πηγή: greekmasa.grΚέικ καρότου αλλιώς... Αλά κρητικά θα λέγαμε! Και λέω αλά κρητικά, γιατί η λιπαρή ουσία είναι ελαιόλαδο και οι σταφίδες που προστίθενται του δίνουν μια πιο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα ακόμη πολύτιμο υγρό (εκτός από το πετιμέζι και το χαρουπόμελο ) στο ντουλάπι μας! Δεν ξέρω αν υπάρχει φρούτο που να ανταγωνίζεται στο χρώμα τους σπόρους[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr