Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 28 συνταγές
Αφού ευχηθώ χρόνια πολλά στη Μαρία (μου) που σήμερα έχει γενέθλια, ας πως λίγα πράγματα για τα κουλουράκια αυτά. Εμένα, τα αγαπημένα μου κουλούρια έχουν γίνει[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.gr500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξηρή μαγιά νερό χλιαρό (τόσο ώστε να πετύχουμε ενα σχετικά σφυχτό χυλό) 1/2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.σ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚι ενώ όλοι πασχίζουν να αιχμαλωτίσουν τη γεύση των εσπεριδοειδών και να την διατηρήσουν για τους επόμενους μήνες φτιάχνοντας μαρμελάδες και γλυκά του[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΟι τελευταίες μέρες, στην Αθήνα τουλάχιστον, ήταν οριακά εφιαλτικές. Η θερμοκρασία χτύπησε κόκκινο κι εγώ το μόνο που έκανα ήταν να αλλάζω χώρους με[...]
Πηγή: cookika.comΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΊΜΙΝΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ Η γιορτή του Halloween , δεν έχει εισβάλλει ακόμη στην ελληνική σύγχρονη παράδοση, αν και[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤι γιορτάζουμε εμείς οι Αθηναίοι; Την αρχή του πολέμου (εν προκειμένω, αρκούμαστε στην καθιερωμένη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940) ή το τέλος της κατοχής (εν[...]
Πηγή: bostanistas.grΤελειώνει ο Αύγουστος σήμερα και ο τρύγος έχει τελειώσει κι αυτός στην περιοχή μας πριν καλά καλά αρχίσει φέτος, όπως έγραψε χαρακτηριστικά μια τοπική[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤη σταφίδα και τη διατροφική της αξία μας την έμαθαν όσοι έζησαν την περίοδο της Κατοχής και είχαν την τύχη να βρίσκουν, έστω και λίγη, καθημερινά. Ομολογώ[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΚάθε ξεκίνημα εποχής, περιλαμβάνει πολλές δουλειές, είτε στην κουζίνα είτε εκτός. Αυτό τον καιρό εδώ, φρούτα εποχής χρειάζονται φροντίδα για να έχουμε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠριν λίγο καιρό, με αφορμή το κέικ που είχα φτιάξει με πετιμέζι, η φίλη Σταυρούλα μας έστειλε μια πολύ όμορφη συνταγή με υλικά που δεν προσθέτουν πολλές[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΕμαθα να φτιάχνω αυτό το γλυκό απο ένα βιβλίο καλογηρικής μαγειρικής του αρχιεπ. Δοσίθεου (Μονή Τατάρνας). Μου άρεσε τόσο πολύ που έμαθα την ιστορία του.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑφού φτιάξαμε μουστοκούλουρα , ας μιλήσουμε και για μουσταλευρία (όχι, δεν έχω λάθος τον τόνο, το λέω ζακυνθινά :-) ) Το ‘χω ξαναπεί ότι λατρεύω τη[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠριν μερικές εβδομάδες μοιράστηκα μαζί σας την τελευταία μου εμμονή σε γκρανόλα , αυτή με διογκωμένο κινόα και ρύζι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα,[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΤο ταχίνι το αγαπώ πολύ και το έχω χρησιμοποιήσει σε συνταγές για νηστίσιμα μπισκότα αλλά και σε κέικ, αναμεμειγμένο όμως με ελαιόλαδο. Εκτός του ότι είναι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΓκρανόλα/ Γλυκά/ Κάν΄το μόνη σου/ Μηλόπιτα/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Πρωϊνό/ Σνακ/ Φρούτα Σήμερα σας έχω άλλη μια πρόταση για σπιτική γκρανόλα. Και αυτή είναι[...]
Πηγή: misshealthyliving.gr