Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 24 συνταγές
Προτελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής –πότε πέρασε!- και οι περισσότεροι πια νηστεύουν. Πολλοί βέβαια μόνο και μόνο για να φάνε με μεγαλύτερη όρεξη τον[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr16 Οκτωβρίου. Παγκόσμια μέρα του ψωμιού! Αλήθεια πόσοι το στερούνται σ’ όλο τον κόσμο; Αυτά τα επετειακά και οι παγκόσμιες μέρες , μου προκαλούν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧτες είχαμε τρύγο... «Είχαμε» σημαίνει ότι τρυγάνε γονείς και θείοι με τους εργάτες τα αμπελάκια των παππούδων, συνθλίβουν τον καρπό και πλένουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ εποχή του τρύγου τελειώνει και σύντομα θα βρεις μούστο για απολαυστική μουσταλευριά και πετιμέζι . Με το σιρόπι λοιπόν του σταφυλιού ετοιμάζουμε αρωματικό[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΤα χουδετσανά! Δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω ότι για να γνωρίσει ένας επισκέπτης καλά την Κρήτη δεν πρέπει να σταθεί στα παράλια. Δεν λέω, και στο Κρητικό και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟ μούστος περιέχει υδατάνθρακες, αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, φαινόλες. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β,[...]
Πηγή: toftiaxa.gr/search/label/Νόστιμες%20δημιουργίεςΥλικά - 4 κιλά ρώγες από σταφύλι σταφίδα - 3 κιλά ζάχαρη - 1 ποτήρι του κρασιού χυμός πορτοκάλι - 250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα - 200 γρ. σουσάμι - 2 κ.γ.[...]
Πηγή: lovecook.gr[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα] Είναι το απόλυτα υγιεινό και light γλυκό που τρώγεται για πρωινό ή ενδιάμεσο γεύμα όπως ακριβώς δηλαδή και η …μπουγάτσα. Εδώ[...]
Πηγή: bostanistas.grΕμείς σήμερα φτιάξαμε μουσταλευριά! Και μάλιστα με κάθετη παραγωγή: φέραμε σταφύλια από το χωριό, ροδίτη και φιλέρι συγκεκριμένα, η Ελένη τα έπλυνε καλά και[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr