Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 43 συνταγές
Υλικά 500 γρμ. αλεύρι 35 γρμ. τριμμένη φρέσκια μαγιά 1/10 του λίτρου χλιαρό γάλα +1/5 λ. γάλα 150 γρμ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη 2 αυγά 100 γρμ. ζάχαρη[...]
Πηγή: glykesamartiesp.blogspot.grΈνα κέικ διαφορετικό με πικάντικη γεύση ! Συστατικά Στα γρήγορα Ορεκτικά Διάφορα Άλλες κατηγορίες Ζύμες και Ψωμιά (Διάφορα) Γερμανικές συνταγές[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grχειροποίητη κολόμπα Τυπικό ιταλικό, πασχαλινό γλυκό, η κολόμπα (colomba, περιστέρι) είναι το ανάλογο του ελληνικού τσουρεκιού, μια υπερνόστιμη αφράτη[...]
Πηγή: pandespani.comΣτο βιβλίο μου, Ψωμιά και ζύμες , υπάρχουν 2 συνταγές για Ζακυνθινή κουλούρα και οι δύο με μαγιά. Η διαφορά είναι στα κιλά και στη φόρμα με τρύπα ή χωρίς (άρα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grτο αλεύρι στη ναπολιτάνικη πίτσα, η μαγιά & το αλάτι Καθώς το είδος της ζύμης προσδιορίζει την πίτσα της Παρθενόπης, περισσότερο από κάθε άλλο υλικό -νερό,[...]
Πηγή: pandespani.comΕΚΤΕΛΕΣΗ: Στο μπώλ του μίξερ βάζουμε τις φέτες του ψωμιού και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσουν. Τις[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΤροφές γνώριμες και αγαπημένες στους παλαιότερους, που με αυτές μεγάλωσαν γενιές και γενιές, αλλά σπάνια εμφανίζονται στο τραπέζι των νεότερων. Αξίζει να τις[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΑΦΡΑΤΟ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΟΤΟ Το πιό αφράτο μπριός που έχω δοκιμάσει ποτέ, φτιαγμένο βέβαια με φυσικό προζύμι. Η έμπνευση ήρθε απο μια συνταγή της[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠολλά χρόνια πίσω με πάει η σημερινή συνταγή. Στα παιδικά μου χρόνια όπου μια θεία που δεν ήταν θεία μας αλλά έτσι την φωνάζαμε και την αγαπούσαμε σαν θεία ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚάθε Πάσχα, αυτή που φτιάχνει τσουρέκια είναι η γιαγιά μου. Το Πολίτικο τσουρέκι της είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα, αυτό που με έμαθε να φτιάχνω. Είναι αυτό[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΑν θέλετε το ψωμί στο τραπέζι σας να είναι πάντα φρέσκο, μπορείτε κάλλιστα να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο! Υπάρχουν[...]
Πηγή: funkycook.grΠαραδοσιακό Γερμανικό Χριστουγεννιάτικο Κέϊκ Φρούτου Τι χρειαζόμαστε: Προζύμι (Α΄μίγμα) 75γρ αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένο) 75γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ ιδέα προήλθε πάλι από τη Gabriela μόνο που δεν ακολούθησα επακριβώς τη συνταγή της ζύμης και της γέμισης. Ήθελα να φτιάξω κάτι με μήλο, πέρα από τις[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΤο Πάσχα είναι η εποχή που πολλές νοικοκυρές θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα ζυμώσουν τα τσουρέκια τους. Σίγουρα τα σπιτικά τσουρέκια δεν συγκρίνονται[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤα σημερινά κέικ - όπου απλά ανακατώνουμε βιαστικά τα διάφορα υλικά με το αλεύρι - είναι η εξέλιξη των γλυκών, γιορταστικών ψωμιών της αρχαιότητας και του[...]
Πηγή: bostanistas.grΕλπίζω να σας βρίσκω καλά και να περάσατε ένα χαρούμενο Πάσχα με τους δικούς σας ανθρώπους, απολαμβάνοντας μπόλικες αλμυρές και γλυκιές νοστιμιές. Εμείς τις[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΕύκολα και νόστιμα, ζαχαρωμένα κουλουράκια ! Αυτά τα κουλουράκια όσο κι αν δείχνουν νεωτεριστικά, είναι παραδοσιακά της κουζίνας μας. Με απλά υλικά και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.com