Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 45 συνταγές
Πρώτα η επιβεβλημένη γκριμάτσα. Αν και σας διαβεβαιώ πως με στενοχωρεί πολύ που αισθάνομαι υποχρεωμένος να της δώσω αυτήν τη θέση. Δεν εννοεί να πέσει χάμω η[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικα 2 κιλα βυσσινα καθαρισμενα 2 κιλα ζαχαρη 1 λεμονι,το χυμο του Εκτελεση Πλενουμε τα βυσσινα και βγαζουμε τα κουκουτσια.Μετραμε ιση ποσοτητα βυσσινου και[...]
Πηγή: cometocook.blogspot.grΤο γλυκό κεράσι όπως και το γλυκό βύσσινο είναι από τα πολύ αγαπημένα μου. Φέτος ακολούθησα την συνταγή της Ξανθής - σταθερή αξία σε μαρμελάδες και γλυκά[...]
Πηγή: naleipeitovisino.blogspot.grΚλασσικό ελληνικό γλυκό του κουταλιού που φτιάχνεται αυτή την εποχή. Κάποτε δεν έλειπε από τα σπίτια, σήμερα έχουν προστεθεί τόσα γλυκά (όχι μόνο του[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΌπως σας είπα , αγόρασα από την Λαϊκή 8 κιλά βανίλιες, (ποιος να ξέρει άραγε γιατί) και δεν ξέρω τι να τις κάνω. Σκέφτηκα να κάνω μαρμελάδα. Επειδή δεν είχα[...]
Πηγή: cookingwithriri.blogspot.grΕίναι το πρώτο γλυκό του κουταλιού, που έμαθα να φτιάχνω !!! Συνταγή της αγαπημένης μου μητέρας !!!! Το μεγάλο μυστικό του πετυχημένου γλυκού βύσσινο και κατά[...]
Πηγή: koyzinopagida.blogspot.gr1 κιλό βύσσινα 1 κιλό ζάχαρη 1 φλιτζ. νερό Καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά. Πάνω από λεκανάκι ή μπολ ξεκινάμε την αφαίρεση των[...]
Πηγή: cooklos.grΠαλιότερα, δεν υπήρχε ελληνικό σπίτι που να μην είχε μια γυάλα με νεραντζάκια. Βύσσινο, κυδώνι, φράπα, νεραντζάκι, σταφύλι. Οι μαγευτικές γυάλες που[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν ήμασταν παιδιά και ο κύκλος των εποχών ήταν άμεσα συνδεδεμένος με συγκεκριμένα φρούτα ή λαχανικά, το τέλος της σχολικής χρονιάς το σημάδευε η διαδικασία[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο σπίτι μας το λέγαμε «μελαχρινό» και αλλού το έλεγαν «νηστήσιμο» το κέικ αυτό με λάδι, ξανθές σταφίδες, καρύδια και μπαχαρικά, που[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ κλασικός σπιτικός χαλβάς συνοδευμένος με ένα γλάσο μαρμελάδας αλλάζει γεύση και εμφάνιση!!Για τις ημέρες νηστείας που θέλουμε ένα γλυκάκι!! Συστατικά Στα[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.gr1 1/2 κιλό φρέσκα βύσσινα 2 κιλά ζάχαρη 1 λίτρο νερό 1. Πλένουμε τα βύσσινα. Βάζουμε τα βύσσινα (μαζί με τα κοτσάνια) σε μία λεκάνη με νερό και ξεπλένουμε[...]
Πηγή: cooktherapy.grΒύσσινο γλυκό και βυσσινάδα Υλικά 2 κιλά βύσσινα 2 κιλά ζαχαρη 3 ποτήρια νερό 2 βανίλιες χυμό από ένα λεμόνι Βύσσινο λικέρ Υλικά 1 κιλό βύσσινα 1 κιλό ζάχαρη[...]
Πηγή: cooktherapy.grΤί να ζητήσει κανείς μ' αυτόν τον καύσωνα... παρά μια δροσιστική λεμονάδα. Υπέροχη και γεμάτη παγάκια κίτρινη σαν το λεμόνι ή ροζ λεμονάδα του ονείρου σαν ροζ[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΑν με ρωτήσετε ποιο είναι το αγαπημένο μου γλυκό του κουταλιού, χωρίς δεύτερη σκέψη θα σας πω το περγαμόντο!!!! Βέβαια και το βυσσινάκι, το νερατζάκι, το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥλικά: 2 φλιτζάνια λάδι σπορέλαίo 2 φλιτζάνια κρασί ρετσίνα 1 φακελάκι μπέιν πάουντερ 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ ή ποτό βύσσινο 2 κουταλάκια[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΤο Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία λατρεύει την παράδοση και φυσικά τις παραδοσιακές συνταγές που πρέπει να περνούν από γενιά σε γενιά, για αυτό σήμερα κάνουμε[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.grΈχουν περάσει ήδη 6 χρόνια από τότε που πήγαμε στην Αμερική. Πώς περνάνε έτσι γρήγορα τα άτιμα, δεν έχω καταλάβει. Στην επιστροφή μας, το ταξίδι ξεκίνησε αργά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ κομπόστα είναι ένα ωραιότατο γλύκισμα, φτιαγμένο από φρούτα εποχής, βρασμένα σε αραιό διάλυμα νερού και ζάχαρης, προκειμένου να τα συντηρήσουμε περισσότερο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο λικέρ αμαρέττο, μας έχει έρθει από τη γειτονική Ιταλία και το όνομα του, σημαίνει πικρούτσικο. Φτιάχνεται με πικραμύγδαλα ή αμύγδαλα κουκουτσιών από[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr