Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 117 συνταγές
Πάντα με ελαιόλαδο! Τελευταία μέρα του Αυγούστου σήμερα... Σχεδόν ένας ολόκληρος μήνας από την τελευταία μου ανάρτηση. Πλήρης και αποκλειστική η απασχόληση με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕνα πλούσιο κέικ με ολόκληρα κομμάτια αρωματικής κρητικής μπανάνας! Σήμερα θα κατεβούμε νοτιοανατολικά, σε ένα παραλιακό οικισμό του δήμου Βιάννου, την Άρβη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι φυσικά με ελαιόλαδο! Την ιδέα για το κέικ αυτό την πήρα από μια συνταγή από εγγλέζικο βιβλίο που έχω εδώ και χρόνια . Δεν είχε βέβαια θέση σε ένα blog[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓιατί ένα κέικ είναι πάντα ευπρόσδεκτο! Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών οπότε καλό είναι να αδειάσουμε τα ντουλάπια μας από τα περυσινά ξερά φρούτα, αφού σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑφράτο, μυρωδάτο ,φίνο κέικ για όλες τις ώρες Του Αγίου Νικήτα σήμερα. Γιορτινή μέρα για πολλές περιοχές της Κρήτης αφού πολλά χωριά έχουν εκκλησιές και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝόστιμη μαρμελάδα με ώριμα σύκα ! (Και τα αποτελέσματα της κλήρωσης) Τα σύκα φέτος είναι άφθονα στην περιοχή μας. Η πρώτη παρτίδα δεν είναι από τη δική μας[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑρωματική και νόστιμη. Μια μαρμελάδα με πολλές χρήσεις! Οι επισκέπτες της σελίδας γνωρίζουν ότι μαρμελάδες φτιάχνω συνήθως με τα όψιμα φρούτα. Για δυο λόγους:[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈτοιμη σε μια ώρα πάνω κάτω! Εγώ λοιπόν την μαρμελάδα με ροδάκινα ή γιαρμάδες την φτιάχνω χωρίς πρόγραμμα. Δεν πάω δηλαδή όπως σε όλες σχεδόν τις άλλες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΖουρνάδες Κρήτης (χωρίς κλαρίνα και νταούλια -ε, τέτοια δεν έχουμε !!!) Πολύ μ’ αρέσουν οι εκφράσεις που μας απενοχοποιούν από την αναβλητικότητα και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓλυκάκια από το ...τίποτα στο άψε σβήσε! Στα πλαίσια της «οικιακής οικονομίας» με ό,τι αυτή σημαίνει, τα παξιμαδάκια λεμονιού της προηγούμενης[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα ξινόδεντρα ανέκαθεν ήταν από τα αγαπημένα δέντρα των κρητικών. Σε κάθε αυλή με κήπο, σε κάθε περβόλι θα υπάρχουν οπωσδήποτε λεμονιές και πορτοκαλιές ! Μόνο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι μια ενδιαφέρουσα πρόταση αντικατάστασης των αυγών σε συνταγές! Υποθέτω-αν κρίνω από τις απόψεις των ηλικιωμένων που ρώτησα- ότι κανείς στην κατοχική και τη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚάτι σαν γλυκό του κουταλιού, χωρίς την αθωότητά του... Είχα βρει αυτή τη συνταγή σ’ ένα παλιό περιοδικό. Έχουν περάσει τόσα χρόνια που ούτε που θυμάμαι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΞερά σύκα με δύο τρόπους: Ολόκληρα και ανοιγμένα Σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα νησιά αποξηραίνουν τα σύκα. Είναι ένας ανέξοδος τρόπος για να διατηρηθεί το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ προχθεσινή γιορτή της μητέρας άφησε να περάσει απαρατήρητη μια άλλη γιορτή , εκείνη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Σας οφείλω λοιπόν ένα κέρασμα για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τούρτες ,κορμούς , και ό,τι άλλο χρειάζεται παντεσπάνι! Επειδή και η νηστεία θέλει καλοπέραση , πέρα από τα νηστίσιμα βουτήματα ( κουλουράκια πορτοκαλιού[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌσοι έχουν μεγαλώσει σε αστικές και ημιαστικές περιοχές μετά από τη δεκαετία του 60 , γνωρίζουν πολύ καλά το ζαχαρούχο γάλα. Ένα γάλα μακράς διαρκείας που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕδώ στην Κρήτη κάνουμε συχνά πυκνά αρτοπλασίες . Σπάνια θα γιορτάζει μια εκκλησία και δεν θα υπάρχουν άρτοι για να βλογηθούνε. Είναι και το πιο συχνό τάμα.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑλλά… αλα κρητικά, με ελαιόλαδο και πετιμέζι! Θα μου πείτε τι δουλειά έχει το κέικ φρούτων που είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Αγγλίας σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο παραδοσιακό γλυκό του Σεπτέμβρη ! Λόγοι ανωτέρας βίας, ανεξάρτητοι από τη θέλησή μου και καθόλου ευχάριστοι... Αυτό μόνο έχω να πω προς το παρόν για την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤον τελευταίο καιρό είχα πολλά τρεξίματα. Μερικές φορές νόμιζα πως δεν προλάβαινα να ανασάνω. Μέσα λοιπόν σ’ αυτή την μπόρα, οι αναρτήσεις μου αραίωσαν[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr"Αχλαδάκια" αμυγδάλου για την ώρα την καλή! Και στα δικά σας , και στων παιδιών σας ! Άσπρα και μυρωδάτα γλυκάκια όπως λέει το έθιμο για όλες τις χαρές της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚέικ καρότου αλλιώς... Αλά κρητικά θα λέγαμε! Και λέω αλά κρητικά, γιατί η λιπαρή ουσία είναι ελαιόλαδο και οι σταφίδες που προστίθενται του δίνουν μια πιο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤΟ γ λ υ κ ό ! Δεν θα γράψω πολλά λόγια σήμερα. Ευχές για Καλό Πάσχα μόνο θα δώσω σε όλους, και τη συνταγή για το δικό μας πασχαλιάτικο γλυκό. Δεν ξέρω κανένα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤρεις συνταγές για να κρατήσουμε τη γεύση τους και ένα κέρασμα για άμεση κατανάλωση σε κλασική αλλά και ...πειραγμένη εκδοχή: Μαριναρισμένες φράουλες![...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο πιο ελαφρύ , υγιεινό και οικονομικό σοκολατένιο κέικ! Όταν η Ε. μας έδωσε τη συνταγή από το σοκολατένιο κέικ της που έγινε ανάρπαστο, δεν το πίστευα ότι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ «ό,τι έχουμε φανουρόπιτα» της κυρίας Ε. Μια φανουρόπιτα ευέλικτη , με μεγάλη ελευθερία στην επιλογή των υλικών που προέκυψε μετά από ένα περιεκτικότατο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝηστίσιμα, υγιεινά, εύκολα και οικονομικά! Η πρώτη ανάρτηση μετά τη γιορτή μου δεν μπορούσε παρά να είναι γλυκό κέρασμα. Έφτιαξα κάποια γλυκάκια (βοήθησε το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤρία υλικά για μια αρωματική, διάφανη και πολυχρηστική μαρμελάδα! Επαναφορά με μια γλυκιά συνταγή. Αν και η μέρα σήμερα ζητά κοψίδια και τσικνίσματα,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grH δική μου εκδοχή για ένα αγαπημένο γλυκό... Γιορτή σήμερα, γιορτή και αύριο! Της Αγίας Φωτεινής, της Σαμαρείτιδος. Το εκκλησάκι της στην περιοχή μας, από τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια γλυκιά πίτα, πολύ υγιεινή σε σχέση με άλλα γλυκά που προσφέρεται για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο… Σησάμι, καρύδια, μέλι. Superfoods όλα τους όπως[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι γιαουρτόπιτες είναι αγαπημένο ελληνικό γλυκό. Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, σκέτες ή σιροπιαστές, πολλές φορές αποτελούσαν το γλυκό της Κυριακής ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣε πολλούς συνδυασμούς γεύσης και εμφάνισης! Το γιαούρτι, ένα από τα πιο παραδοσιακά προϊόν τα μας, είναι στη μόδα διεθνώς! Διαβάζουμε τελευταία ότι στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια να γλυκάνουμε το 2015! Καλή Χρονιά σε όλους για άλλη μια φορά. Γλυκιά επιλογή –καθιερωμένο πια - για την πρώτη ανάρτηση της χρονιάς, μιας και οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜοναστηριακή συνταγή! Η ανάρτηση αυτή έπρεπε να γίνει την περίοδο της Σαρακοστής αλλά αναβλήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας». Επειδή όμως τα γλυκάκια αυτά[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓλυκιές μπουκίτσες για κάθε γούστο, για κάθε ώρα… Εποχή για μηλόπιτες. Κλασικές ή αποδομημένες, αμερικάνικες, γερμανικές, ρώσικες, γαλλικές,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔεν έχουν περάσει πολλές μέρες που έκανα την ανάρτηση για τον πελτέ από κυδώνι. Είχα γράψει τότε ότι τα απομεινάρια ,φλούδια και κουκούτσια, τα χρησιμοποίησα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr3 σε 1 το είπα εγώ! Ένα πολύ ενδιαφέρον λικέρ για τα εορταστικά κεράσματα, αλλά και για το κλείσιμο ενός εορταστικού γεύματος αν δεν θέλουμε να το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑγαπημένη και πολυμορφική... Η ζύμη για την τάρτα αυτή είναι από τις αγαπημένες μας. Τραγανή και αρωματική, ταιριάζει με πολλές γεμίσεις . Γεμίζεται ψημένη, με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈχουμε Αντώνη και - αν και είναι μακριά μας -εμείς τον γιορτάζουμε! Και την αρτοπλασία μας την κάναμε, και το γλυκάκι μας θα κεράσουμε, κι ευχές θα δεχτούμε.[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr