banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | τουρτα black forest βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

φωτογραφία από το μέλος : Mary Η συνταγή αυτή είναι της Βέφας πολύ καλή και πολλές φορές δοκιμασμένη. Βέβαια τώρα δεν είναι η εποχή που μπορείτε να βρείτε τέτοια λεμόνια αλλά μιά και δεν έχουμε τέτοια συνταγούλα τη βάζω να υπάρχει.   Υλικά 2 κιλά χοντρόφλουδα λεμόνια 2 κιλά ζάχαρη  5 κούπες νερό 2 κουταλιές χυμό λεμονιού 1/2 κούπα γλυκόζη Εκτέλεση Ξύνουμε τα λεμόνια μας εξωτερικά πολύ ελαφρά στο λεπτό μέρος του τρίφτη. Αφαιρούμε ένα μικρό καπάκι από πάνω και ένα μικρό καπάκι από κάτω.  Χαράζουμε τη φλούδα κάθετα σε 4 - 6 φέτες  ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών και τις αφαιρούμε προσεκτικά να μη μας σπάσουν. Τυλίγουμε σε ρολά και τις περνάμε σε βαμβακερή κλωστή σαν κομπολόι με τη βοήθεια μιας χοντρής βελόνας. Βάζουμε τις φλούδες μέσα σε νερό και τις αφήνουμε για 24 ώρες να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε το νερό και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τις κλωστές, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι και να κάνει κόμπο. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό όπως είναι ως την επόμενη μέρα. Αν το σιρόπι έχει αραιώσει ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει και πάλι. Τότε προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού, να πάρει μιά βράση και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάμε αφού κρυώσει καλά στο ψυγείο. Διατηρείται ένα χρόνο κι αν σας αρέσει η γεύση λεμονιού θα το λατρέψετε.  Αν το γλυκό ζαχαρώσει προσθέστε λίγο νερό, λίγη γλυκόζη και ξαναβράστε το να δέσει και πάλι. Αν μουχλιάσει αφαιρέστε από την επιφάνεια το μουχλιασμένο και βράστε να δέσει καλά. Μουχλιάζει αν δεν έχει δέσει καλά. Στην αρχική φάση αλλάξτε το νερό 2 - 3 φορές να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξεπικρίσει. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 47829 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (9)

Πηγή: greekmasa.gr

Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, με μια δική μου μικρή παρέμβαση. Υλικά ½ κ. φύλλο κρούστας 3 1/2  κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα ¼ κούπας ζάχαρη 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος 1 αυγό 2 κροκάδια 3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό ξύσμα από 2 πορτοκάλια ¾ κούπας λιωμένο βούτυρο   Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό ½ κούπας γλυκόζη (θεωρώ αυτό το υλικό προαιρετικό) 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πετυχαίνουμε ένα μίγμα μαλακό που στέκεται (αν είναι ρευστό βάζουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι, αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος) Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα φύλλου και την διπλώνουμε Βουτυρώνουμε πάλι Βάζουμε σε μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές πάνω από την γέμιση, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) μέχρις ότου ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά) Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει για 5 περίπου λεπτά το σιρόπι και  περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 2837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (6)

Πηγή: greekmasa.gr

Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση.Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη. Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί) 1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα βούτυρο ή βιτάμ 3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ. αλάτι,πιπέρι 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο) 2 αυγά χτυπημένα 1 κρόκος αυγού λίγη παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση : Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.

Πηγή: greekmasa.gr

Είναι μια πολύ νόμιστη συνταγή από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου. Τι χρειαζόμαστε: 1 ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες 4 κ.σ βούτυρο 1 κρεμμύδι σε φέτες 1 καρότο σε λεπτές φετούλες 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ 250γρ φέτα χοντροκομμένη 250γρ κίτρινο τυρί τριμμένο ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο Αλάτι-πιπέρι Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες σε λίγο νερό. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζουμί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τον μαιντανό, την φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τοποθετούμε στην επιφάνεια λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Πηγή: cookpad.com/gr

Pin It Υπέροχη σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Υλικά 5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος 4 κουταλιές ελαιόλαδο για τη σάλτσα αυγολέμονο 1/4 κούπας χυμό λεμόνι 2 αυγά για τα γιουβαρλάκια 1/2 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας ρύζι καρολίνα 2 κουταλιές άνηθο 2 κουταλιές μαιντανό 2 κουταλιές λάδι αλάτι, πιπέρι αλεύρι Εκτέλεση Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα αραδειάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να περιμένουν. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν. Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!! Υπάρχουν πολλές συνταγές για γιουβαρλάκια αλλά εγώ έχω συνηθίσει αυτή με το αυγολέμονο. Αλλή μια πολύ καλή συνταγή της κυρίας Αλεξιάδου Απολαύστε την!!

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.gr

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι μαγιά σε σκόνη 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά ζάχαρη 200 γρ.γιαούρτι 2/3 κούπας ζεστο γάλα 3 κουταλιές καλαμποκέλαιο ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζι στο μίξερ μεχρι να τυλιχτεί μπάλα γυρω απο τον γάντζο του μίξερ..Χτυπάμε άλλα 5 λεπτά να γίνει απαλή ζύμη. Λαδώνουμε ενα μπωλ.Βάζουμε την ζύμη ακι την αλλοίφουμε με λίγο λάδι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Πατάμε την φουσκωμένη ζύμη και την απλώνουμε στο λαδωμένο ταψι. Αδειάζουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 200 20-25 λεπτά! η συνταγη είναι απο το βιβλίο της Αλεξιας Αλεξιάδου "μια γιορτη για τα παιδια! "

Πηγή: oisintagestisdespinas.blogspot.gr

Καλή σας μέρα!! Τί κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά!! :) Γλυκιά, κόκκινη με μικρά σποράκια για να φαίνεται ότι είναι σπιτική (που εάν δεν θέλουμε να υπάρχουν μπορούμε να περάσουμε το χυμό από το σουρωτήρι), ελαφρώς παχύρρευστη και με ένα απίστευτο άρωμα που το χαρίζει όπου προστεθεί. Η καλύτερη εποχή για τις φράουλες είναι αυτή που είμαστε. Ζουμερές, ώριμες όσο πρέπει, περισσότερο ή λιγότερο σφιχτοδεμένες αλλά πάντα ιδιαίτερα αρωματικές! Η προσθήκη του λεμονιού αυξάνει το άρωμα και τη νοστιμιά τους. Αλήθεια, γνωρίζετε ότι η φράουλα είναι από τα φρούτα με υψηλή διατροφική αξία; Αυτό το καταπληκτικό κατακόκκινο φρούτο με τα κίτρινα σποράκια πιθανότατα κατάγεται από τη Χιλή. Στην Ευρώπη πρωτοκαλλιεργήθηκε στη Ρώμη κατά τον Μεσαίωνα και προέρχονταν από τις Άλπεις. Υπάρχουν πάνω από 600 ποικιλίες φράουλας. Με λίγες θερμίδες και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ένα φλιτζάνι φράουλες μας χαρίζει βιταμίνη C περισσότερη από την ημερήσια συνιστώμενη δόση αλλά και αρκετό μαγγάνιο. Είναι πλούσια σε πηκτίνη και άρα βοηθά να μειωθεί η χοληστερίνη. Περιέχει φαινόλες που της δίνουν αντιφλεγμονώδη δράση και την κάνουν ιδανικό φρούτο για όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα αλλά και άσθμα. Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε κάλλιο και μαγνήσιο συμβάλλουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Οι επιστήμονες είναι σίγουροι ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Περιέχουν όμως και βιταμίνη Κ που είναι σημαντική για τα ανθρώπινα οστά αλλά και βιταμίνη Α. Αυτό το φρούτο-πειρασμός και απόλαυση ταυτόχρονα, είναι κεντημένο στο μαντήλι της Δυσδαιμόνας στον Οθέλλο, έγινε ταινία από τον Μπέργκμαν ("Άγριες Φράουλες") και της αφιέρωσαν ένα ολόκληρο μουσείο στο Βέλγιο!! Και για να επιστρέψουμε στη σημερινή μας ...λιχουδιά... φτιάχνουμε τη σάλτσα και τη διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο αν και ...μη νομίσετε ότι θα μείνει εκεί για πολύ!!! :) ΥΛΙΚΑ 300 γρ. φράουλες πολύ ώριμες 4-5 κ.σ. ζάχαρη 1 κοφτή κ.σ. κούσταρ πάουντερ βανίλια (ή κόρν φλάουρ ή νισεστέ) 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Αφαιρούμε τα φύλλα και τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο multi. Κρατάμε 3-4 κ.σ. πολτό φράουλας και διαλύουμε εκεί το κούσταρ πάουντερ. Βάζουμε τον πολτό (μπορούμε να προσθέσουμε και το λίγο νεράκι με το οποίο θα ξεπλένουμε το multi για να μη μείνει πολτός που θα πάει χαμένος) σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα. Μόλις ο πολτός αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το διαλυμένο κούσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να πήξει και να γίνει μια ελαφρώς "δεμένη" και γυαλιστερή σάλτσα. TIPS * Tη σάλτσα αυτή μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για επικάλυψη cheesecake, για κέικς αλλά και για γέμιση σε μπεζέδες αρκεί να αυξήσουμε κατά 1 1/2 κ.σ. (δηλαδή συνολικά 2 1/2 κ.σ.) το κούσταρ πάουντερ ώστε να πήξει τόσο και να στέκεται επάνω στη γέμιση με τυρί. * Είναι όμως υπέροχη και σε παγωτό ή σε γιαούρτι αλλά και σε κρέπες! Πηγή: Προσαρμογή από το βιβλίο "Γιορτινό τραπέζι" της Β.Αλεξιάδου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα , ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει! Ingredients 1 κιλό ντομάτες Μισό κιλό ρύζι 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 κούπα ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Method Step 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Step 2 Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους Step 3 Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ Step 4 Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές Step 5 Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό Step 6 Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδο Step 7 Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό Step 8 Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι Step 9 Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο Tips Κοίταζε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέτεις νερό Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου

Πηγή: nostimada.gr

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολα και απλά μπορείς να δοκιμάσεις φακες σουπα βεφα που είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή διαφορετικά μαγειρεμένη που την κάνει αρκετά ιδιαίτερη. Ingredients μισό πακετο φακές πλυμένες 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 250 ml ελαιόλαδο 100 ml ξύδι 1 φύλλο δάφνης αλάτι Method Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις τις φακές σε άφθονο νερό και βράζεις για 10 λεπτά. Step 2 Τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να τις καλύπτει. Step 3 Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Step 4 Αλατίζεις και αφήνεις πάλι για 10 λεπτά. Step 5 Προσθέτεις το λάδι και το ξύδι και αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. (περίπου 1 ώρα) Step 6 Συγχαρητήρια οι φακες σουπα Βεφα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη. Tips Αν θέλεις μπορείς στη σούπα σου να προσθέσεις τη ντομάτα σε πιο μεγάλα κομμάτια. Μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ότι λαχανικά θέλεις κομμένα σε κυβάκια. Σερβίρεται και συνδυάζεται τέλεια με παστά ψάρια και ελιές.

Πηγή: nostimada.gr

Υλικά

1 κ. φρέσκες μπάμιες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ξύδι



Εκτέλεση

Πλένουμε πρώτα, πολύ καλά τις μπάμιες. Τις καθαρίζουμε και βουτάμε το κεφάλι τους στο αλάτι για να μη σαλιώσουν (συμβουλή της κα Αλεξιάδου Βέφα με τέλειο αποτέλεσμα). Τις αφήνουμε περίπου για μισή ώρα.

Τις ραντίζουμε με ξύδι, τις ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε να σταθούν περίπου για 1 ώρα. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Μετά τις περνάμε ελαφρά από το τηγάνι και ρίχνουμε και το κρεμμύδι, τ' οποίο το έχουμε κόψει σε λωρίδες και δεν το θρυμματίζουμε, όπως συνηθίζεται...
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε αποφλοιώσει και πολτοποιήσει, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε και νερό όσο, όταν οι ντομάτες είναι φρέσκες, μπορεί να μη χρειάζεται και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.

Ένα γευστικό καλοκαιρινό πιάτο!!!

Πηγή: gandmclub.com/search/label/ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® - Επικοινωνία