πανκεικς παρλιαρος | τζιζ κεικ | μυδοπιλαφο κατεψυγμενα μυδια | γλασο με κακαο νηστισιμο | φακές σαλάτα συνταγή | κέικ νηστίσιμο σιροπιαστό | παιδακια κατσικισια | βολβοι μαγειρεμα | πως γινεται η τηγανια
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τούτο το άρθρο είναι αφιερωμένο στις  γυναίκες  της υπαίθρου, που ασχολούνται  ακόμη  φτιάχνοντας αγνές παραδοσιακές τροφές για όλο τον χρόνο, είναι αφιερωμένο, σε αυτούς πού  θέλουν να τρέφοντα αγνά, και όχι με μηχανοποιημένα τρόφιμα, είναι αφιερωμένο στις κοπελιές και τους φίλους όλους του GreekMasa.gr, που δεν ξέρουν πως να το φτιάξουν μόνοι τους (γιατί εδώ που τα λέμε άλλη χάρη έχει να το κάνεις μόνος(η) σου....!) και πάνω από όλα είναι αφιερωμένο στις  γιαγιούλες  από την Λαμία, Τρίκαλα και  από την  Τρίπολη, που ρώταγα το καλοκαίρι στην θάλασσα, στην Παραλια τοων Αγίων Αποστόλων-Καλάμου,  και  που με  συμβούλευσαν, πως να μάθω να  φτιάχνω, τις  βασικές συνταγές ζυμώματος, και όλη την διαδικασία παρασκευής τους... Νάναι καλά  όπου βρίσκονται στον Ουρανό ή στην Γή. Τις ευχαριστώ από την καρδιά μου Σημέιωση: Τις φτιάχνουμε τον Ιούνιο,  Ιούλιο, και  Αύγουστο  πού το γάλα είναι ιδιαίτερα παχύ , ιδίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.Απαραίτητη προϋπόθεση,  να μην  είναι συννεφιασμένος ο καιρός! 1η Συνταγή: Χυλοπίτες Υλικά  1 κιλό γάλα  πρόβειο  ή κατσικίσιο ή αγελαδινό  φρέσκο και παχύ. 6-8  φρέσκα αυγά   για λιγότερη χοληστερίνη !! {Στα χωριά βάζουν 20-30 } !!!  1 ½  κουταλιά  του γλυκού  αλάτι,  ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα. 1 ½   κιλό αλεύρι  σιμιγδαλένιο  {σταρένιο } , 2 κιλά αλεύρι φαρίνα ,  για  φύλλο Εργαλεία 1 μεγάλη  πήλινη λεκάνη  για ζύμωμα, 1 πλάστη ξύλινο  λεπτό και ψιλό , 1 τραπέζι καθαρό, 2 κρεβάτια με σεντόνια καθαρά  στρωμένα στην δροσιά, 2 τούλια  μεγάλα σαν σεντόνια, 1 μαχαίρι κοφτερό και 1 κατσαρόλα  για να βράσουμε το γάλα. 1 μεγάλη βαμβακερή  μαξιλαροθήκη Εκτέλεση Βράζω το γάλα., πού έχω  διαλύσει μέσα  το αλάτι. Το αφήνω  να φουσκώσει, και το ανακατεύω να ξανά φουσκώσει,  αλλά όχι να χυθεί. Ρίχνω και την σόδα,  και ανακατεύω να διαλυθεί , για να μην κόψει το γάλα, διότι  είναι αγνό και παχύ. Όταν κρυώσει, σε μια μεγάλη  λεκάνη {πήλινη}, ρίχνω το γάλα και τα αυγά  και τα ανακατεύω ,  και σιγά – σιγά,  ρίχνω  το αλεύρι,  μέχρι να το απορροφήσει  όλο και να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι,   που το ζυμώνω με τις γροθιές μας, και  το πλάθω σε  μπάλες στρογγυλές σαν μεγάλα μπολ, και τα αφήνω για μια ώρα , αλευρωμένα και σκεπασμένα,  σε μια δροσερή γωνιά,   για να  γίνει το ζυμάρι έτοιμο για πλάσιμο,  {πράγμα   πού σημαίνει,  ότι, σ΄ αυτό το διάστημα, σχηματίζεται μια ουσία, πού λέγεται γλουτένη , αυτό  είναι ένα είδος ενζύμου,  και αυτή η  ουσία είναι πού διευκολύνει,  στο  εύκολο άνοιγμα των  φύλλων!! Όταν λοιπόν είναι ώρα για   άνοιγμα των φύλλων, παίρνω τον πλάστη τον  λεπτό και ψιλό, και αλευρώνω καλά το τραπέζι μας, και το ζυμάρι  πάνω και κάτω, και πιέζω απαλά την μπάλα  της ζύμης ,πρώτα με τα δάκτυλα και κατόπιν με τον πλάστη, να γίνει μια ομοιόμορφη πίτα χοντρή. Ξανά  αλευρώνω,  για να μην κολλάει το ζυμάρι, και  τυλίγω,  πότε πλάγια , πότε ανάποδα,  σε ρολό την ζύμη γύρω από τον πλάστη και την χαϊδεύω απαλά  από την μέση του πλάστη προς τα  άκρα του πλάστη πάρα πολλές φορές , κινώντας τον πλάστη  ταυτόχρονα με κίνηση εμπρός- πίσω  με  τυλιγμένο σαν  ρολό  το φύλλο  γύρω του, τυλίγοντας  και ξετυλίγοντας πάλι το φύλλο πού σχηματίζεται,  και όταν βλέπω πως κολλάει, το αλευρώνω επάνω και κάτω, μέχρι να σχηματισθεί ένα φύλλο, μεγάλο και στρογγυλό,  χωρίς τρύπες. Κάθε φύλλο πού φτιάχνω το απλώνω  σε ένα κρεβάτι στην δροσιά επάνω σε καθαρό σεντόνι και από επάνω  απλώνω ένα τούλι μεγάλο για να μην πλησιάζουν οι μύγες και το μολύνουν. Κάθε 5΄-10΄  της ώρας ελέγχω  εάν στέγνωσε και έγινε  σαν μισόστεγνο λεπτό χαρτί, τότε είναι καιρός να το τυλίγω  γύρω από τον πλάστη και να το κόψουμε κατά μήκος του πλάστη με μια βαθιά  κοψιά .  Σχηματίζονται αρκετές  φαρδιές λωρίδες σαν αυτές πού  τυλίγω τα τυροπιτάκια. Τότε  ακουμπάω απαλά και  κατά πλάτος την παλάμη  του χεριού μου  κάθετα {σταυροειδώς} με τις λωρίδες, και αρχίζω να κόβω  λεπτές λωρίδες σαν  λαζάνια. Αν  θέλω τα αφήνω έτσι ,  αν θέλω να γίνουν χυλοπίτες τότε τις  ξανακόβω  μικρότερα τετραγωνάκια  όσο ψιλά θέλω  πάντα με την παλάμη  απαλά  επάνω στις λωρίδες του ζυμαριού {φύλλου}. Απλώνω πάλι τις κομμένες  χυλοπίτες τώρα  στο κρεβάτι αραιά  και με τούλι επάνω  για να  στεγνώσουν στην δροσιά για 5 τουλάχιστον 24ωρα , ανακατεύοντας ελαφρά από καιρού εις καιρόν. Τις φυλάω κατόπιν σε βαμβακερή  μαξιλαροθήκη  για να μην μουχλιάζουν και να αναπνέουν και να μην  σκουληκιάζουν  και κάνουν μαμούνια. Τις φυλάμε σε μέρος δροσερό , αν είναι δυνατόν στον αέρα.  Μπορούμε ,  μετά από 1 μήνα  να  τις αποθηκεύσω  μέσα σε  ένα τάπερ  όπως είναι με την  μαξιλαροθήκη, ή να τις βάλω  μέσα σε ένα  χαρτοκούτι ή τσίγκινο  κουτί στρωμένο πάνω  κάτω και  γύρω- γύρω  με λαδόκολα.  Το καλοκαίρι όσες περίσσεψαν από τον χειμώνα  τις φυλάμε σε  πολύ καλή συσκευασία   μέσα στο ψυγείο. 2η Συνταγή: Ζυμαρικά , μακαρόνια  παπαρδέλες  φωλιές και ταλιατέλες (Συνταγή Βέφας Αλεξιάδου) Υλικά  1-2 αυγά , αλεύρι όσο πάρει, αλάτι ½ κουταλάκι  του γλυκού , ελάχιστο λάδι . Εκτέλεση Ζυμώνω  πλάθω με τον πλάστη, στεγνώνω το φύλλο και το τυλίγω και το κόβω σε παπαρδέλλες ή ταλιατέλες, η το βάζω στην μηχανή  των ζυμαρικών και την κάνω μακαρόνια. Επειδή σαν ζωγράφος λατρεύω τα χρώματα, σκέφτηκα να  δώσω  και εδώ μερικές πινελιές, που ίσως νοστιμέψουν περισσότερο τα φαγητά μου.  Πάντα με οικολογικό τρόπο,  εντελώς  με φυσικά χρώματα !... <> Χρώματα : Όλα τα ζυμαρικά μπορούν να χρωματιστούν κατά την ζύμωσή τους: Εκτός του φυσικού χρώματος μπορούμε να έχουμε  : Κόκκινο με ντομάτα  ή πιπεριά  Φλωρίνης κόκκινη. Κίτρινο με σαφράνι, ή κιτρινόριζα. Φούξια ή ρόζ με χυμό παντζαριού . Πράσινο   με σπανάκι –ζουμί. Μαύρο- γκρι σκούρο με μελάνι από σουπιά {δεν μυρίζει καθόλου ψαρίλα !!}. Πορτοκαλλί –καροτί  με χυμό  καρότου Τα χρώματά τους παραμένουν και στο μαγείρεμα   αν  και μαγειρεύονται ταυτόχρονα!!!. Μαγειρεύονται ως εξής: Σκέτες με ντομάτα ή χωρίς ντομάτα, με κοτόπουλο , και ότι κρέας θέλουμε , με ντομάτα ή σκέτες ,  και 1 ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Γίνονται απίθανο γιουβέτσι  σε πήλινο με  κρέας  ή κοτόπουλο και τυρί πασπαλισμένο, και έχουν φοβερή νοστιμιά!!! Αν κοπούν φαρδιές πολύ και μακριές σαν λαζανοχυλοπίτες (παπαρδέλες), κάνουμε νόστιμα ιταλικά φαγητά, όπως παπαρδέλες ροσσίνι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 13860 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (2)

Πηγή: greekmasa.gr

Συνταγή της Κας Βέφας εγώ πρόσθεσα ντοματάκια και καρότα. Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 κιλό φρέσκα τρυφερά κουκιά 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2 κιλό αρακά 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο 1 κούπα λάδι αλατοπίπερο 1 κουτάκι ντοματάκια ή 2 ντομάτες ψιλοκομμένες Καθαρίζουμε - πλένουμε καλά τα κουκιά μας. Το ίδιο κάνουμε και με τον αρακά. Νεροβράζουμε 5' τα κουκιά και πετάμε το νερό. Τα στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί, ρίχνουμε και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κουκιά, τον αρακά, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα ζεστό νερό και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν τα κουκιά και ο αρακάς και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

Πηγή: cookpad.com/gr

Αρωματικά, εύκολα και γευστικά μελομακάρονα από τη Βέφα Αλεξιάδου!! Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 κούπα λάδι 1/2 κούπα μαγειρικό λίπος 1 κούπα ζάχαρη 3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι 1/4 κούπας κονιάκ 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλάκια μπέικιν 1 κουταλάκι σόδα 8 κούπες αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις Σιρόπι: 2 κούπες μέλι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό Γαρνίρισμα: 1/2 κούπα καρύδια 1 κουτ.γλ. κανέλα 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο Χτυπάμε το λάδι με μαγειρικό λίπος, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μπαίκιν, σόδα, αλεύρι (κοσκινισμένα) και κάνουμε μία λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Βράζουμε σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο. Οταν πιούν το σιρόπι αναποδογυρίζουμε, να μελώσουν και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Ανακατεύουμε καρύδια κανέλα γαρύφαλλο και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.

Πηγή: cookpad.com/gr

Συστατικά Στα γρήγορα Γλυκά Κέικ Διάφορα Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Όλες οι συνταγές Φτιάχνει 16 κομμάτια 1 φαρίνα ή 4 φλ. αλεύρι με 1 μπέικιν πάουντερ, 1 1/2 φλ. λάδι, 1 1/2 φλ. ζάχαρη, 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές, 1/2 φλ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη,και λίγη ακόμη για το τέλος, 1/2 φλ. κονιάκ, 1 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι, 1 κ.σ. κανελογαρύφαλλα,άχνη για πασπαλισμα. Οδηγίες Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ,εκτός από το αλεύρι,χτυπάμε καλά και τέλος προσθέτουμε τη Φαρίνα ή το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε πολύ καλά λαδωμένο ταψί,πασπαλίζουμε απάνω με καρυδόψυχα και ψήνουμε στους 180β.περίπου 45' να ροδίσει. Βγάζουμε,αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη,αν θέλουμε. Λίγα μυστικά ακόμα Εγώ δεν είχα πορτοκάλια και έβαλα χυμό ανάμεικτων φρούτων κι όμως έγινε μια χαρά!!Την πίτα αυτή την φτιάχνω πολύ συχνά,η συνταγή είναι από τη Βέφα!! Φανουρόπιτα με λάδι (πίτα κανέλας)

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Γλυκά Τούρτες Γλυκά με φρούτα Διάφορα Γλυκά ψυγείου Άλλες κατηγορίες Όλες οι συνταγές Σερβίρει 12 άτομα   1 κουτί σαβουαγιάρ περίπου 25-30 κομμάτια 2 κουτιά ζελέ φράουλας 1 κούπα γάλα εβαπορέ κρύο Μισή κούπα ζάχαρη άχνη (προαιρ.)ανάλογα πόσο ξινές είναι οι φράουλες Μισό κιλό φράουλες φρέσκιες πολτοποιημένες στο μούλτι Φράουλες για στόλισμα σε φετάκια σάλτσα φράουλας Λίγη σαντιγί Γάλα με κονιάκ ή ελαφρύ σιρόπι για να βραχούν τα μπισκότα που είναι στον πάτο.   Οδηγίες Σε κατσαρόλα βράζω 2,5 κούπες νερό και μόλις βράσει, κατεβάζω από τη φωτιά και διαλύω το ζελέ. Μέσα στο ζελέ ανακατεύω τον φραουλένιο πουρέ και βάζω στο ψυγείο μέχρι να μισοπήξει περίπου 30 λεπτά. Χτυπώ στο μίξερ το κρύο εβαπορέ και προσθέτω και τη ζάχαρη αν χρειάζεται περίπου 3 λεπτά να αφρατέψει και να πήξει. Ρίχνω μέσα στο γάλα και το ζελέ και συνεχίζω το χτύπημα 1 – 2 λεπτά ακόμα. Βρέχω τα σαβουαγιάρ που θα βάλω στον πάτο της φόρμας Νο 26 με κούμπωμα. Στα πλάγια βάζω όρθια τα σαβουαγιάρ άβρεχτα. Ρίχνω στη φόρμα το μείγμα γάλακτος φράουλας με προσοχή και μετά στο ψυγείο αρκετές ώρες να πήξει καλά. Τα φετάκια φράουλας που έχω κρατήσει, τα ραντίζω με σάλτσα φράουλας και τα βάζω να στραγγίσουν σε σουρωτήρι. Στη συνέχεια στρώνω την επιφάνεια με τα φετάκια φράουλας και στολίζω με σαντιγί…και φαντασία! Πριν τη βγάλουμε από τη φόρμα, περνάμε από τα τοιχώματα περιμετρικά με το μαχαίρι για να ξεκολλήσει η σαρλότ μας. Λίγα μυστικά ακόμα Συνταγή της Βέφας με αρκετές τροποποιήσεις.

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Συστατικά Στα γρήγορα Γλυκά Κέικ Γλυκά με φρούτα Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Όλες οι συνταγές Σερβίρει 12 άτομα 1κ. δαμάσκηνα φρέσκα, 5 αυγά, 2 φλ. ζάχαρη,(αν θέλουμε καστανή), 1 φλ. βιτάμ λιωμένο, 1/2 φλ. γάλα, 4 φλ. Φαρίνα, 1 βανίλια με άρωμα λεμόνι, ξύσμα ενός λεμονιού. Οδηγίες Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια καλά να αφρατέψουν, ρίχνουμε το βιτάμ και το γάλα, εναλλάξ με τη φαρίνα, χτυπώντας καλά όλα τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα. Αδειάζουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη, βάζουμε τα κομματάκια δαμάσκηνου απάνω στη ζύμη χωρίς να τα πιέσουμε να μπουν μες στη ζύμη. Ψήνουμε στους 170β.-180β. για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου! Λίγα μυστικά ακόμα Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου από βιβλίο της!

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις τέλειες μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα της Βέφας για τις μέρες που νηστεύεις αλλά και για όλο το χρόνο. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου με αυτή τη συνταγή που είναι πολύ χορταστική αλλά και ελαφριά. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε! Καλή όρεξη! Ingredients 4 μελιτζάνες φλάσκες Ελαιόλαδο 2 πατάτες ψιλοκομμένες 3 ντομάτες τριμμένες και 2 κομμένες σε φέτες 1 κουτ.σούπας πελτέ 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες Αλάτι-πιπέρι Method Step 1 Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες Step 2 Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου Step 3 Τις στραγγίζουμε και βγάζουμε την ψίχα και την ψιλοκόβουμε Step 4 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα Step 5 Σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί Step 6 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο Step 7 Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο Step 8 Ρίχνουμε την ψίχα της μελιτζάνας και τις τριμμένες ντομάτες Step 9 Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε Step 10 Βάζουμε τις μελιτζάνες σε πυρέξ και τις γεμίζουμε με τη σάλτσα Step 11 Τις σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτας Step 12 Συμπληρώνουμε το πυρέξ με τις πατάτες με λίγο πελτέ και ελαιόλαδο Step 13 Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για μία ώρα περίπου Step 14 Οι μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα της Βέφας είναι έτοιμες Tips Αν δεν θέλεις να τα κάνει νηστίσιμα μπορείς να προσθέσεις μπεσαμέλ ή κιμά ! Πρόσθεσε μπόλικο μαϊντανό που ταιριάζει πολύ

Πηγή: nostimada.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα , ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει! Ingredients 1 κιλό ντομάτες Μισό κιλό ρύζι 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 κούπα ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Method Step 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Step 2 Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους Step 3 Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ Step 4 Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές Step 5 Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό Step 6 Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδο Step 7 Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό Step 8 Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι Step 9 Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο Tips Κοίταζε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέτεις νερό Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου

Πηγή: nostimada.gr

Μια πλούσια συνταγή, η μακαρονοσαλάτα Βέφας ή των θεών, είναι πολύ χορταστική και γίνεται εύκολα! Ingredients 250 γρ. μακαρόνια 1/4 κούπας ελιές Καλαμών σε κομματάκια 1 μέτρια ντομάτα σε κομματάκια 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κουταλιές ρίγανη 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 3/4 κούπας βρασμένα κόκκινα φασόλια 1/3 κούπας φέτα σε κομματάκια για το ντρέσινγκ 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο Αλάτι-Πιπέρι Method Step 1 Ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την φέτα, αλάτι και πιπέρι Step 2 Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Step 3 Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ Step 4 Η μακαρονοσαλάτα Βέφας είναι έτοιμη! Tips Μπορείς να προσθέσεις αγγούρι Ρίξε και λίγο καλαμπόκ ι αν σου αρέσει!

Πηγή: nostimada.gr

Μια πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξετε κουραμπιέδες με λάδι και ούζο (της Βέφας) , μια πολύ ελαφριά αλλά γευστική συνταγή για να απολαύσετε το αγαπημένο σας χριστουγεννιάτικο γλύκισμα. Γίνεται  απλά υλικά και δεν απαιτεί πολύ χρόνο ή κόπο στην κουζίνα. Δοκιμάστε τους οπωσδήποτε και σίγουρα θα γίνουν οι αγαπημένοι σας! Ingredients 3 κούπες αλεύρι 1 κρόκος αυγού 2 φλιτζ. ελαιόλαδο 1/3 φλιτ. ζάχαρη άχνη 1 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρδισμένα 1 βανίλια Ξύσμα από 1 λεμόνι 1,5 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ 2 κουτ.σούπας ούζο Method Step 1 Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη Step 2 Προσθέτουμε τον κρόκου και ανακατεύουμε καλά Step 3 Ρίχνουμε το ούζο , τη βανίλια, το ξύσμα, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα Step 4 Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το αλεύρι Step 5 Πλάθουμε με το χέρι και φτιάχνουμε κουραμπιέδες είτε στρογγυλούς είτε σε μισοφέγγαρο Step 6 Βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς Step 7 Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη Step 8 Οι κουραμπιέδες με λάδι και ούζο (της Βέφας) είναι έτοιμοι Tips Διατηρήστε τους κουραμπιέδες σε κουτάκι και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη ! Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε καρύδια αν τα προτιμάτε

Πηγή: nostimada.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή, τα ισλί μελομακάρονα με σιρόπι (της Βέφας)  είναι τέλειο γλύκισμα για το γιορτινό τραπέζι. Μια πολύ καλή συνταγή που εγγυάται ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για νόστιμα, τριφτά ισλί όπως πρέπει να είναι. Μοιάζουν με τα μελομακάρονα είναι όμως λιγότερο βρεγμένα με σιρόπι και γίνονται πιο τραγανιστά. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε! Ingredients 850 – 900 γρ. αλεύρι 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα Μισό κουτ.γλ. αλάτι 1 κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα φυτική μαργαρίνη 1 κούπα νερό 4 κουτ.σούπας ζάχαρη 1,5 κούπα καρύδια χοντροκομμένα 1 κουτ.σούπας κανέλα Μισό κουτ.γλ. γαρύφαλλο 2 κουτ.σούπας ζάχαρη 2,5 κούπες νερό 2 κούπες ζάχαρη 1 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι Method Step 1 Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγειρική σόδα Step 2 Κάνουμε μια λακκούβα μέσα στο μπολ και ρίχνουμε τα υγρά υλικά, το ελαιόλαδο και το νερό Step 3 Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι παίρνοντας αλεύρι από γύρω-γύρω Step 4 Πλάθουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και τη χωρίζουμε σε 40-50 μικρές μπάλες Step 5 Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και δυο κουταλιές ζάχαρη Step 6 Ανοίγουμε κάθε μπάλα στην παλάμη και βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση Step 7 Κλείνουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί Step 8 Τα χαράσσουμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 170-180 βαθμούς Step 9 Όταν κρυώσουν τα τρυπάμε με μια βελόνα Step 10 Όταν κρυώσουν τα τρυπάμε με μια βελόνα Step 11 Περιχύνουμε τα ισλί με το σιρόπι και τα σερβίρουμε Step 12 Τα ισλί μελομακάρονα με σιρόπι (της Βέφας) είναι έτοιμα Tips Μπορείτε να πασπαλίσετε με επιπλέον καρύδια

Πηγή: nostimada.gr

1 κούπα γάλα 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 1/4 κούπας κονιάκ 300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 1 κούπα βούτυρο 1 κούπα ζάχαρη άχνη 4 κροκάδια 4 κούπες μπισκότα πτι -μπερ τριμμένα 300 γρ. τρούφα για το τύλιγμα Οδηγίες 2 ώρες Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα κροκάδια καθώς χτυπάμε. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα της σοκολάτας με του βουτύρου. Σε αυτό ρίχνουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και το κονιάκ. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μερικές ώρες για να σφίξει. Βουτάμε τις παλάμες μας σε λίγο κονιάκ πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα τυλίγουμε στην τρούφα. Τέλος τα τοποθετούμε σε θηκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Πηγή: cookpad.com/gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy