banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, με μια δική μου μικρή παρέμβαση. Υλικά ½ κ. φύλλο κρούστας 3 1/2  κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα ¼ κούπας ζάχαρη 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος 1 αυγό 2 κροκάδια 3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό ξύσμα από 2 πορτοκάλια ¾ κούπας λιωμένο βούτυρο   Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό ½ κούπας γλυκόζη (θεωρώ αυτό το υλικό προαιρετικό) 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πετυχαίνουμε ένα μίγμα μαλακό που στέκεται (αν είναι ρευστό βάζουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι, αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος) Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα φύλλου και την διπλώνουμε Βουτυρώνουμε πάλι Βάζουμε σε μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές πάνω από την γέμιση, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) μέχρις ότου ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά) Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει για 5 περίπου λεπτά το σιρόπι και  περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 2837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (6)

Πηγή: greekmasa.gr

Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση.Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη. Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί) 1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα βούτυρο ή βιτάμ 3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ. αλάτι,πιπέρι 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο) 2 αυγά χτυπημένα 1 κρόκος αυγού λίγη παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση : Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.

Πηγή: greekmasa.gr

Τούτο το άρθρο είναι αφιερωμένο στις  γυναίκες  της υπαίθρου, που ασχολούνται  ακόμη  φτιάχνοντας αγνές παραδοσιακές τροφές για όλο τον χρόνο, είναι αφιερωμένο, σε αυτούς πού  θέλουν να τρέφοντα αγνά, και όχι με μηχανοποιημένα τρόφιμα, είναι αφιερωμένο στις κοπελιές και τους φίλους όλους του GreekMasa.gr, που δεν ξέρουν πως να το φτιάξουν μόνοι τους (γιατί εδώ που τα λέμε άλλη χάρη έχει να το κάνεις μόνος(η) σου....!) και πάνω από όλα είναι αφιερωμένο στις  γιαγιούλες  από την Λαμία, Τρίκαλα και  από την  Τρίπολη, που ρώταγα το καλοκαίρι στην θάλασσα, στην Παραλια τοων Αγίων Αποστόλων-Καλάμου,  και  που με  συμβούλευσαν, πως να μάθω να  φτιάχνω, τις  βασικές συνταγές ζυμώματος, και όλη την διαδικασία παρασκευής τους... Νάναι καλά  όπου βρίσκονται στον Ουρανό ή στην Γή. Τις ευχαριστώ από την καρδιά μου Σημέιωση: Τις φτιάχνουμε τον Ιούνιο,  Ιούλιο, και  Αύγουστο  πού το γάλα είναι ιδιαίτερα παχύ , ιδίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.Απαραίτητη προϋπόθεση,  να μην  είναι συννεφιασμένος ο καιρός! 1η Συνταγή: Χυλοπίτες Υλικά  1 κιλό γάλα  πρόβειο  ή κατσικίσιο ή αγελαδινό  φρέσκο και παχύ. 6-8  φρέσκα αυγά   για λιγότερη χοληστερίνη !! {Στα χωριά βάζουν 20-30 } !!!  1 ½  κουταλιά  του γλυκού  αλάτι,  ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα. 1 ½   κιλό αλεύρι  σιμιγδαλένιο  {σταρένιο } , 2 κιλά αλεύρι φαρίνα ,  για  φύλλο Εργαλεία 1 μεγάλη  πήλινη λεκάνη  για ζύμωμα, 1 πλάστη ξύλινο  λεπτό και ψιλό , 1 τραπέζι καθαρό, 2 κρεβάτια με σεντόνια καθαρά  στρωμένα στην δροσιά, 2 τούλια  μεγάλα σαν σεντόνια, 1 μαχαίρι κοφτερό και 1 κατσαρόλα  για να βράσουμε το γάλα. 1 μεγάλη βαμβακερή  μαξιλαροθήκη Εκτέλεση Βράζω το γάλα., πού έχω  διαλύσει μέσα  το αλάτι. Το αφήνω  να φουσκώσει, και το ανακατεύω να ξανά φουσκώσει,  αλλά όχι να χυθεί. Ρίχνω και την σόδα,  και ανακατεύω να διαλυθεί , για να μην κόψει το γάλα, διότι  είναι αγνό και παχύ. Όταν κρυώσει, σε μια μεγάλη  λεκάνη {πήλινη}, ρίχνω το γάλα και τα αυγά  και τα ανακατεύω ,  και σιγά – σιγά,  ρίχνω  το αλεύρι,  μέχρι να το απορροφήσει  όλο και να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι,   που το ζυμώνω με τις γροθιές μας, και  το πλάθω σε  μπάλες στρογγυλές σαν μεγάλα μπολ, και τα αφήνω για μια ώρα , αλευρωμένα και σκεπασμένα,  σε μια δροσερή γωνιά,   για να  γίνει το ζυμάρι έτοιμο για πλάσιμο,  {πράγμα   πού σημαίνει,  ότι, σ΄ αυτό το διάστημα, σχηματίζεται μια ουσία, πού λέγεται γλουτένη , αυτό  είναι ένα είδος ενζύμου,  και αυτή η  ουσία είναι πού διευκολύνει,  στο  εύκολο άνοιγμα των  φύλλων!! Όταν λοιπόν είναι ώρα για   άνοιγμα των φύλλων, παίρνω τον πλάστη τον  λεπτό και ψιλό, και αλευρώνω καλά το τραπέζι μας, και το ζυμάρι  πάνω και κάτω, και πιέζω απαλά την μπάλα  της ζύμης ,πρώτα με τα δάκτυλα και κατόπιν με τον πλάστη, να γίνει μια ομοιόμορφη πίτα χοντρή. Ξανά  αλευρώνω,  για να μην κολλάει το ζυμάρι, και  τυλίγω,  πότε πλάγια , πότε ανάποδα,  σε ρολό την ζύμη γύρω από τον πλάστη και την χαϊδεύω απαλά  από την μέση του πλάστη προς τα  άκρα του πλάστη πάρα πολλές φορές , κινώντας τον πλάστη  ταυτόχρονα με κίνηση εμπρός- πίσω  με  τυλιγμένο σαν  ρολό  το φύλλο  γύρω του, τυλίγοντας  και ξετυλίγοντας πάλι το φύλλο πού σχηματίζεται,  και όταν βλέπω πως κολλάει, το αλευρώνω επάνω και κάτω, μέχρι να σχηματισθεί ένα φύλλο, μεγάλο και στρογγυλό,  χωρίς τρύπες. Κάθε φύλλο πού φτιάχνω το απλώνω  σε ένα κρεβάτι στην δροσιά επάνω σε καθαρό σεντόνι και από επάνω  απλώνω ένα τούλι μεγάλο για να μην πλησιάζουν οι μύγες και το μολύνουν. Κάθε 5΄-10΄  της ώρας ελέγχω  εάν στέγνωσε και έγινε  σαν μισόστεγνο λεπτό χαρτί, τότε είναι καιρός να το τυλίγω  γύρω από τον πλάστη και να το κόψουμε κατά μήκος του πλάστη με μια βαθιά  κοψιά .  Σχηματίζονται αρκετές  φαρδιές λωρίδες σαν αυτές πού  τυλίγω τα τυροπιτάκια. Τότε  ακουμπάω απαλά και  κατά πλάτος την παλάμη  του χεριού μου  κάθετα {σταυροειδώς} με τις λωρίδες, και αρχίζω να κόβω  λεπτές λωρίδες σαν  λαζάνια. Αν  θέλω τα αφήνω έτσι ,  αν θέλω να γίνουν χυλοπίτες τότε τις  ξανακόβω  μικρότερα τετραγωνάκια  όσο ψιλά θέλω  πάντα με την παλάμη  απαλά  επάνω στις λωρίδες του ζυμαριού {φύλλου}. Απλώνω πάλι τις κομμένες  χυλοπίτες τώρα  στο κρεβάτι αραιά  και με τούλι επάνω  για να  στεγνώσουν στην δροσιά για 5 τουλάχιστον 24ωρα , ανακατεύοντας ελαφρά από καιρού εις καιρόν. Τις φυλάω κατόπιν σε βαμβακερή  μαξιλαροθήκη  για να μην μουχλιάζουν και να αναπνέουν και να μην  σκουληκιάζουν  και κάνουν μαμούνια. Τις φυλάμε σε μέρος δροσερό , αν είναι δυνατόν στον αέρα.  Μπορούμε ,  μετά από 1 μήνα  να  τις αποθηκεύσω  μέσα σε  ένα τάπερ  όπως είναι με την  μαξιλαροθήκη, ή να τις βάλω  μέσα σε ένα  χαρτοκούτι ή τσίγκινο  κουτί στρωμένο πάνω  κάτω και  γύρω- γύρω  με λαδόκολα.  Το καλοκαίρι όσες περίσσεψαν από τον χειμώνα  τις φυλάμε σε  πολύ καλή συσκευασία   μέσα στο ψυγείο. 2η Συνταγή: Ζυμαρικά , μακαρόνια  παπαρδέλες  φωλιές και ταλιατέλες (Συνταγή Βέφας Αλεξιάδου) Υλικά  1-2 αυγά , αλεύρι όσο πάρει, αλάτι ½ κουταλάκι  του γλυκού , ελάχιστο λάδι . Εκτέλεση Ζυμώνω  πλάθω με τον πλάστη, στεγνώνω το φύλλο και το τυλίγω και το κόβω σε παπαρδέλλες ή ταλιατέλες, η το βάζω στην μηχανή  των ζυμαρικών και την κάνω μακαρόνια. Επειδή σαν ζωγράφος λατρεύω τα χρώματα, σκέφτηκα να  δώσω  και εδώ μερικές πινελιές, που ίσως νοστιμέψουν περισσότερο τα φαγητά μου.  Πάντα με οικολογικό τρόπο,  εντελώς  με φυσικά χρώματα !... <> Χρώματα : Όλα τα ζυμαρικά μπορούν να χρωματιστούν κατά την ζύμωσή τους: Εκτός του φυσικού χρώματος μπορούμε να έχουμε  : Κόκκινο με ντομάτα  ή πιπεριά  Φλωρίνης κόκκινη. Κίτρινο με σαφράνι, ή κιτρινόριζα. Φούξια ή ρόζ με χυμό παντζαριού . Πράσινο   με σπανάκι –ζουμί. Μαύρο- γκρι σκούρο με μελάνι από σουπιά {δεν μυρίζει καθόλου ψαρίλα !!}. Πορτοκαλλί –καροτί  με χυμό  καρότου Τα χρώματά τους παραμένουν και στο μαγείρεμα   αν  και μαγειρεύονται ταυτόχρονα!!!. Μαγειρεύονται ως εξής: Σκέτες με ντομάτα ή χωρίς ντομάτα, με κοτόπουλο , και ότι κρέας θέλουμε , με ντομάτα ή σκέτες ,  και 1 ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Γίνονται απίθανο γιουβέτσι  σε πήλινο με  κρέας  ή κοτόπουλο και τυρί πασπαλισμένο, και έχουν φοβερή νοστιμιά!!! Αν κοπούν φαρδιές πολύ και μακριές σαν λαζανοχυλοπίτες (παπαρδέλες), κάνουμε νόστιμα ιταλικά φαγητά, όπως παπαρδέλες ροσσίνι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 13860 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (2)

Πηγή: greekmasa.gr

Συνταγή της Κας Βέφας εγώ πρόσθεσα ντοματάκια και καρότα. Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 κιλό φρέσκα τρυφερά κουκιά 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2 κιλό αρακά 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο 1 κούπα λάδι αλατοπίπερο 1 κουτάκι ντοματάκια ή 2 ντομάτες ψιλοκομμένες Καθαρίζουμε - πλένουμε καλά τα κουκιά μας. Το ίδιο κάνουμε και με τον αρακά. Νεροβράζουμε 5' τα κουκιά και πετάμε το νερό. Τα στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί, ρίχνουμε και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κουκιά, τον αρακά, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα ζεστό νερό και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν τα κουκιά και ο αρακάς και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

Πηγή: cookpad.com/gr

Pin It Υπέροχη σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Υλικά 5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος 4 κουταλιές ελαιόλαδο για τη σάλτσα αυγολέμονο 1/4 κούπας χυμό λεμόνι 2 αυγά για τα γιουβαρλάκια 1/2 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας ρύζι καρολίνα 2 κουταλιές άνηθο 2 κουταλιές μαιντανό 2 κουταλιές λάδι αλάτι, πιπέρι αλεύρι Εκτέλεση Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα αραδειάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να περιμένουν. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν. Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!! Υπάρχουν πολλές συνταγές για γιουβαρλάκια αλλά εγώ έχω συνηθίσει αυτή με το αυγολέμονο. Αλλή μια πολύ καλή συνταγή της κυρίας Αλεξιάδου Απολαύστε την!!

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.gr

Η Ρία έφτιαξε αυτή την πλούσια πατατοσαλάτα το Πάσχα και με διαβεβαίωσε ότι ήταν καταπληκτική. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι η κ. Αλεξιάδου έχει καταπληκτικές συνταγές κι όταν τις βρίσκω τις παραθέτω εδώ όπως τις έχει γράψει και είμαι σίγουρη για την επιτυχία τους. Δοκιμάστε την! Τα υλικά για την πατατοσαλάτα μας: 10 φέτες ζαμπόν κομμένο καρεδάκια 5 κούπες βρασμένες πατάτες κομμένες μεγάλα κομμάτια 3 κουταλιές κάπαρη 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 4 κουταλιές άνηθο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/3 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο (ή φρέσκο) 1/2 κούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 κούπας πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 2 κουταλιές λάδι 4 κουταλιές γιαούρτι πηκτό στραγγιστό 4 κουταλιές χυμό λεμονιού 1 κουταλιά μουστάρδα καλή 200 γρ. τυρί Φιλαδέλφειας (λάιτ) Πως φτιάχνουμε την πατατοσαλάτα μας: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα τα πρώτα 9 υλικά. Κτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το τυρί Φιλαδέλφειας, να γίνει ομοιογενές και το αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα να πάει παντού. Προαιρετικό: Αδειάζουμε και στρώνουμε με κουτάλι το μείγμα σε μια φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο. Το μέγεθος της φόρμας να χωράει 5 κούπες νερό. Για να ξεκαλουπώσουμε εύκολα τη σαλάτα και για να μην χαλάσει το σχήμα της, ντύνουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλουμε μέσα το υλικό μας. Την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μια νύχτα. Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και με προσοχή αφαιρούμε τη μεμβράνη. Γαρνίρουμε με καθαρά τρυφερά φυλλαράκια ρόκας.

Πηγή: syntagesmamas.gr

Καλή σας μέρα!! Τί κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά!! :) Γλυκιά, κόκκινη με μικρά σποράκια για να φαίνεται ότι είναι σπιτική (που εάν δεν θέλουμε να υπάρχουν μπορούμε να περάσουμε το χυμό από το σουρωτήρι), ελαφρώς παχύρρευστη και με ένα απίστευτο άρωμα που το χαρίζει όπου προστεθεί. Η καλύτερη εποχή για τις φράουλες είναι αυτή που είμαστε. Ζουμερές, ώριμες όσο πρέπει, περισσότερο ή λιγότερο σφιχτοδεμένες αλλά πάντα ιδιαίτερα αρωματικές! Η προσθήκη του λεμονιού αυξάνει το άρωμα και τη νοστιμιά τους. Αλήθεια, γνωρίζετε ότι η φράουλα είναι από τα φρούτα με υψηλή διατροφική αξία; Αυτό το καταπληκτικό κατακόκκινο φρούτο με τα κίτρινα σποράκια πιθανότατα κατάγεται από τη Χιλή. Στην Ευρώπη πρωτοκαλλιεργήθηκε στη Ρώμη κατά τον Μεσαίωνα και προέρχονταν από τις Άλπεις. Υπάρχουν πάνω από 600 ποικιλίες φράουλας. Με λίγες θερμίδες και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ένα φλιτζάνι φράουλες μας χαρίζει βιταμίνη C περισσότερη από την ημερήσια συνιστώμενη δόση αλλά και αρκετό μαγγάνιο. Είναι πλούσια σε πηκτίνη και άρα βοηθά να μειωθεί η χοληστερίνη. Περιέχει φαινόλες που της δίνουν αντιφλεγμονώδη δράση και την κάνουν ιδανικό φρούτο για όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα αλλά και άσθμα. Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε κάλλιο και μαγνήσιο συμβάλλουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Οι επιστήμονες είναι σίγουροι ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Περιέχουν όμως και βιταμίνη Κ που είναι σημαντική για τα ανθρώπινα οστά αλλά και βιταμίνη Α. Αυτό το φρούτο-πειρασμός και απόλαυση ταυτόχρονα, είναι κεντημένο στο μαντήλι της Δυσδαιμόνας στον Οθέλλο, έγινε ταινία από τον Μπέργκμαν ("Άγριες Φράουλες") και της αφιέρωσαν ένα ολόκληρο μουσείο στο Βέλγιο!! Και για να επιστρέψουμε στη σημερινή μας ...λιχουδιά... φτιάχνουμε τη σάλτσα και τη διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο αν και ...μη νομίσετε ότι θα μείνει εκεί για πολύ!!! :) ΥΛΙΚΑ 300 γρ. φράουλες πολύ ώριμες 4-5 κ.σ. ζάχαρη 1 κοφτή κ.σ. κούσταρ πάουντερ βανίλια (ή κόρν φλάουρ ή νισεστέ) 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Αφαιρούμε τα φύλλα και τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο multi. Κρατάμε 3-4 κ.σ. πολτό φράουλας και διαλύουμε εκεί το κούσταρ πάουντερ. Βάζουμε τον πολτό (μπορούμε να προσθέσουμε και το λίγο νεράκι με το οποίο θα ξεπλένουμε το multi για να μη μείνει πολτός που θα πάει χαμένος) σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα. Μόλις ο πολτός αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το διαλυμένο κούσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να πήξει και να γίνει μια ελαφρώς "δεμένη" και γυαλιστερή σάλτσα. TIPS * Tη σάλτσα αυτή μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για επικάλυψη cheesecake, για κέικς αλλά και για γέμιση σε μπεζέδες αρκεί να αυξήσουμε κατά 1 1/2 κ.σ. (δηλαδή συνολικά 2 1/2 κ.σ.) το κούσταρ πάουντερ ώστε να πήξει τόσο και να στέκεται επάνω στη γέμιση με τυρί. * Είναι όμως υπέροχη και σε παγωτό ή σε γιαούρτι αλλά και σε κρέπες! Πηγή: Προσαρμογή από το βιβλίο "Γιορτινό τραπέζι" της Β.Αλεξιάδου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα , ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει! Ingredients 1 κιλό ντομάτες Μισό κιλό ρύζι 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 κούπα ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Method Step 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Step 2 Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους Step 3 Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ Step 4 Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές Step 5 Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό Step 6 Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδο Step 7 Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό Step 8 Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι Step 9 Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο Tips Κοίταζε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέτεις νερό Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου

Πηγή: nostimada.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις το κλασικό χταπόδι στιφάδο Βέφας και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου για το γευστικό αποτέλεσμα καθώς και αν και τι πειραματισμούς έκανες με τα υλικά της συνταγής. Ingredients 1 χταπόδι έως 2 κιλά 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι 1 φλιτζάνι λάδι 1 κουταλιά κοφτή πελτές ντομάτα 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (χοντρά) 2 φύλλα δάφνη δέκα κόκκοι μαύρο πιπέρι μπαχάρι πιπέρι τριμμένο (σκόνη) Method Step 1 Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να σιγοβράσει σε κατσαρόλα. Το χταπόδι βγάζει το δικό του νερό και όταν αυτό εξατμιστεί εντελώς με το βράσιμο, περιχύνουμε με ένα φλιτζάνι του καφέ ξύδι. Step 2 Ανακατεύουμε καλά και αρκετά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού λάδι, μία κοφτή κουταλιά σάλτσα ντομάτας διαλυμένη σε νερό, ένα κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα ψιλές φέτες. Step 3 Ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε δυο φύλλα δάφνη, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το μπαχάρι και λίγο αλεσμένο πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί ώσπου να χωνέψει το κρμμύδι. Step 4 Προσθέτουμε τότε νερό (2 - 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) και αφήνουμε να βράσει ωσότου μαγειρευτεί. Step 5 Σβήνουμε τη φωτιά και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι. Step 6 Το χταπόδι στιφάδο Βέφας είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Πηγή: nostimada.gr

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολα και απλά μπορείς να δοκιμάσεις φακες σουπα βεφα που είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή διαφορετικά μαγειρεμένη που την κάνει αρκετά ιδιαίτερη. Ingredients μισό πακετο φακές πλυμένες 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 250 ml ελαιόλαδο 100 ml ξύδι 1 φύλλο δάφνης αλάτι Method Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις τις φακές σε άφθονο νερό και βράζεις για 10 λεπτά. Step 2 Τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να τις καλύπτει. Step 3 Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Step 4 Αλατίζεις και αφήνεις πάλι για 10 λεπτά. Step 5 Προσθέτεις το λάδι και το ξύδι και αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. (περίπου 1 ώρα) Step 6 Συγχαρητήρια οι φακες σουπα Βεφα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη. Tips Αν θέλεις μπορείς στη σούπα σου να προσθέσεις τη ντομάτα σε πιο μεγάλα κομμάτια. Μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ότι λαχανικά θέλεις κομμένα σε κυβάκια. Σερβίρεται και συνδυάζεται τέλεια με παστά ψάρια και ελιές.

Πηγή: nostimada.gr

ΤOYΡΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ!!! Η Σοφη Τσιωπου,είναι η Βέφα του internet,Φτιάχνει φανταστικά γλυκά και φαγητά και την ευχαριστουμε πολύ για τις συνταγες της ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ 4 κούπες των (250 ml) γάλα 1 βιτάμ (250 γρ) 6-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη(ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε) 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ 80 γρ κουβερτούρα 1 κ.σ γεμάτη μερέντα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ 1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο) 1 ζαχαρούχο γάλα 1 βανίλια Μερέντα για το στόλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια φόρμα 26-28 εκ.με τσέρκι ρίχνω τα μπισκοτα.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.Επειτα ανοίγω τη φωτιά,προσθετω τη ζάχαρη το βητάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει ''πέτσα'' και αφήνω να κρυώσει.Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,ή όλη νύχτα.Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω! Stay…tuned…Γ ραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια loading..

Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία