banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | τουρτα black forest βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, με μια δική μου μικρή παρέμβαση. Υλικά ½ κ. φύλλο κρούστας 3 1/2  κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα ¼ κούπας ζάχαρη 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος 1 αυγό 2 κροκάδια 3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό ξύσμα από 2 πορτοκάλια ¾ κούπας λιωμένο βούτυρο   Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό ½ κούπας γλυκόζη (θεωρώ αυτό το υλικό προαιρετικό) 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πετυχαίνουμε ένα μίγμα μαλακό που στέκεται (αν είναι ρευστό βάζουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι, αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος) Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα φύλλου και την διπλώνουμε Βουτυρώνουμε πάλι Βάζουμε σε μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές πάνω από την γέμιση, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) μέχρις ότου ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά) Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει για 5 περίπου λεπτά το σιρόπι και  περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 2837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (6)

Πηγή: greekmasa.gr

Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση.Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη. Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί) 1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα βούτυρο ή βιτάμ 3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ. αλάτι,πιπέρι 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο) 2 αυγά χτυπημένα 1 κρόκος αυγού λίγη παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση : Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.

Πηγή: greekmasa.gr

Είναι μια πολύ νόμιστη συνταγή από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου. Τι χρειαζόμαστε: 1 ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες 4 κ.σ βούτυρο 1 κρεμμύδι σε φέτες 1 καρότο σε λεπτές φετούλες 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ 250γρ φέτα χοντροκομμένη 250γρ κίτρινο τυρί τριμμένο ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο Αλάτι-πιπέρι Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες σε λίγο νερό. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζουμί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τον μαιντανό, την φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τοποθετούμε στην επιφάνεια λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Πηγή: cookpad.com/gr

Αγαπημένο μας επιδόρπιο για το οποίο κάνουν τούμπες μικροί και μεγάλοι. Ειδικά τώρα που έχει αποτόμως αγριέψει ο καιρός...τραβιέται πολύ ζεστό-ζεστό! Η δοσολογία φυσικά δεν είναι για εμάς...βάζουμε δύο κατσαρόλες ταυτοχρόνως...που να μας φτουρίσει η μία.... Αυτή η δοσολογία βγάζει περίπου 6 μπωλάκια, οπότε ο καθένας αναπροσαρμόζει με βάση τις ανάγκες του. Η συνταγή είναι της Βέφας, με μία μικρή πινελιά δική μου...σιγά θα μου πείτε..κι όμως...μία μικρή φλούδα λεμονιού...ακέρωτου εννοείται, δίνει άλλη μοσχοβολιά! Υλικά 1/2 φλ. ρύζι γλασσέ 1 1/2 φλ. νερό 1/4 κ. γλ. αλάτι 4 φλ. φρέσκο γάλα 2 κ. σ. corn flour 1 βανίλια 1/2 φλ. ζάχαρη 1 ξύλο κανέλας φλούδα ακέρωτου λεμονιού κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση Ξεπλένουμε το ρύζι με λίγο νερό. Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά. ΄Οταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να τραβήξει όλο το νεράκι και να δούμε ότι το ρύζι έχει αρχίσει να χυλώνει λίγο. Χωρίζουμε 1/4 κούπας γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε μαζί με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για ένα εικοσάλεπτο. Ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το ρυζόγαλό μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε στα μπωλάκια μας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας. Απολαμβάνουμε! * Είναι από τις λίγες συνταγές ζαχαροπλαστικής της κας Βέφας για την οποία δεν έχω καμία ένσταση, το αντίθετο μάλιστα....σχεδόν όσες φορές την ακολούθησα...στη ζαχαροπλαστική το αποτέλεσμα ήταν φιάσκο...οπότε σταμάτησα....αυτό από παλιά βέβαια...πλέον έχω την εμπειρία και κάποιες γνώσεις παραπάνω ώστε να αποφεύγω μόνη μου τις λούμπες...τότε όμως δεν ήξερα ακόμα.... Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν την απαξιώνω, με τα δικά της βιβλία ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κουζίνα! (Μικρή κατάθεση ψυχής..χιχιχι!!!)

Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.gr

Pin It Υπέροχη σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Υλικά 5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος 4 κουταλιές ελαιόλαδο για τη σάλτσα αυγολέμονο 1/4 κούπας χυμό λεμόνι 2 αυγά για τα γιουβαρλάκια 1/2 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας ρύζι καρολίνα 2 κουταλιές άνηθο 2 κουταλιές μαιντανό 2 κουταλιές λάδι αλάτι, πιπέρι αλεύρι Εκτέλεση Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα αραδειάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να περιμένουν. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν. Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!! Υπάρχουν πολλές συνταγές για γιουβαρλάκια αλλά εγώ έχω συνηθίσει αυτή με το αυγολέμονο. Αλλή μια πολύ καλή συνταγή της κυρίας Αλεξιάδου Απολαύστε την!!

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.gr

Η Ρία έφτιαξε αυτή την πλούσια πατατοσαλάτα το Πάσχα και με διαβεβαίωσε ότι ήταν καταπληκτική. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι η κ. Αλεξιάδου έχει καταπληκτικές συνταγές κι όταν τις βρίσκω τις παραθέτω εδώ όπως τις έχει γράψει και είμαι σίγουρη για την επιτυχία τους. Δοκιμάστε την! Τα υλικά για την πατατοσαλάτα μας: 10 φέτες ζαμπόν κομμένο καρεδάκια 5 κούπες βρασμένες πατάτες κομμένες μεγάλα κομμάτια 3 κουταλιές κάπαρη 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 4 κουταλιές άνηθο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/3 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο (ή φρέσκο) 1/2 κούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 κούπας πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 2 κουταλιές λάδι 4 κουταλιές γιαούρτι πηκτό στραγγιστό 4 κουταλιές χυμό λεμονιού 1 κουταλιά μουστάρδα καλή 200 γρ. τυρί Φιλαδέλφειας (λάιτ) Πως φτιάχνουμε την πατατοσαλάτα μας: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα τα πρώτα 9 υλικά. Κτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το τυρί Φιλαδέλφειας, να γίνει ομοιογενές και το αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα να πάει παντού. Προαιρετικό: Αδειάζουμε και στρώνουμε με κουτάλι το μείγμα σε μια φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο. Το μέγεθος της φόρμας να χωράει 5 κούπες νερό. Για να ξεκαλουπώσουμε εύκολα τη σαλάτα και για να μην χαλάσει το σχήμα της, ντύνουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλουμε μέσα το υλικό μας. Την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μια νύχτα. Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και με προσοχή αφαιρούμε τη μεμβράνη. Γαρνίρουμε με καθαρά τρυφερά φυλλαράκια ρόκας.

Πηγή: syntagesmamas.gr

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι μαγιά σε σκόνη 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά ζάχαρη 200 γρ.γιαούρτι 2/3 κούπας ζεστο γάλα 3 κουταλιές καλαμποκέλαιο ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζι στο μίξερ μεχρι να τυλιχτεί μπάλα γυρω απο τον γάντζο του μίξερ..Χτυπάμε άλλα 5 λεπτά να γίνει απαλή ζύμη. Λαδώνουμε ενα μπωλ.Βάζουμε την ζύμη ακι την αλλοίφουμε με λίγο λάδι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Πατάμε την φουσκωμένη ζύμη και την απλώνουμε στο λαδωμένο ταψι. Αδειάζουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 200 20-25 λεπτά! η συνταγη είναι απο το βιβλίο της Αλεξιας Αλεξιάδου "μια γιορτη για τα παιδια! "

Πηγή: oisintagestisdespinas.blogspot.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα , ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει! Ingredients 1 κιλό ντομάτες Μισό κιλό ρύζι 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 κούπα ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Method Step 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Step 2 Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους Step 3 Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ Step 4 Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές Step 5 Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό Step 6 Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδο Step 7 Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό Step 8 Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι Step 9 Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο Tips Κοίταζε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέτεις νερό Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου

Πηγή: nostimada.gr

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολα και απλά μπορείς να δοκιμάσεις φακες σουπα βεφα που είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή διαφορετικά μαγειρεμένη που την κάνει αρκετά ιδιαίτερη. Ingredients μισό πακετο φακές πλυμένες 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 250 ml ελαιόλαδο 100 ml ξύδι 1 φύλλο δάφνης αλάτι Method Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις τις φακές σε άφθονο νερό και βράζεις για 10 λεπτά. Step 2 Τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να τις καλύπτει. Step 3 Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Step 4 Αλατίζεις και αφήνεις πάλι για 10 λεπτά. Step 5 Προσθέτεις το λάδι και το ξύδι και αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. (περίπου 1 ώρα) Step 6 Συγχαρητήρια οι φακες σουπα Βεφα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη. Tips Αν θέλεις μπορείς στη σούπα σου να προσθέσεις τη ντομάτα σε πιο μεγάλα κομμάτια. Μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ότι λαχανικά θέλεις κομμένα σε κυβάκια. Σερβίρεται και συνδυάζεται τέλεια με παστά ψάρια και ελιές.

Πηγή: nostimada.gr

Μία σάλτσα για τα ζυμαρικά σας. Συνταγή : Vefa's House Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 1 κουταλάκι τριμμένο σκόρδο 1/4 κούπας κουκουνάρια, ψημένα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κουταλιές χυμό λεμονιού 3 κουταλιές καλό ξύδι 1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό 1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα 1/3 κούπας λάδι Εκτέλεση Χτυπήστε στο πολυμίξερ το σκόρδο, τα κουκουνάρια, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι, να αλεστούν σε λείο μίγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε το βασιλικό, την παρμεζάνα και τελευταίο το λάδι, ρίχνοντάς το με λεπτή, συνεχή ροή, ώσπου να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα και να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Πηγή - Vefa's House

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Υλικά

1 κ. φρέσκες μπάμιες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ξύδι



Εκτέλεση

Πλένουμε πρώτα, πολύ καλά τις μπάμιες. Τις καθαρίζουμε και βουτάμε το κεφάλι τους στο αλάτι για να μη σαλιώσουν (συμβουλή της κα Αλεξιάδου Βέφα με τέλειο αποτέλεσμα). Τις αφήνουμε περίπου για μισή ώρα.

Τις ραντίζουμε με ξύδι, τις ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε να σταθούν περίπου για 1 ώρα. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Μετά τις περνάμε ελαφρά από το τηγάνι και ρίχνουμε και το κρεμμύδι, τ' οποίο το έχουμε κόψει σε λωρίδες και δεν το θρυμματίζουμε, όπως συνηθίζεται...
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε αποφλοιώσει και πολτοποιήσει, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε και νερό όσο, όταν οι ντομάτες είναι φρέσκες, μπορεί να μη χρειάζεται και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.

Ένα γευστικό καλοκαιρινό πιάτο!!!

Πηγή: gandmclub.com/search/label/ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Επικοινωνία