banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, με μια δική μου μικρή παρέμβαση. Υλικά ½ κ. φύλλο κρούστας 3 1/2  κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα ¼ κούπας ζάχαρη 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος 1 αυγό 2 κροκάδια 3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό ξύσμα από 2 πορτοκάλια ¾ κούπας λιωμένο βούτυρο   Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό ½ κούπας γλυκόζη (θεωρώ αυτό το υλικό προαιρετικό) 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πετυχαίνουμε ένα μίγμα μαλακό που στέκεται (αν είναι ρευστό βάζουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι, αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος) Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα φύλλου και την διπλώνουμε Βουτυρώνουμε πάλι Βάζουμε σε μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές πάνω από την γέμιση, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) μέχρις ότου ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά) Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει για 5 περίπου λεπτά το σιρόπι και  περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 2837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (6)

Πηγή: greekmasa.gr

Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση.Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη. Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί) 1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα βούτυρο ή βιτάμ 3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ. αλάτι,πιπέρι 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο) 2 αυγά χτυπημένα 1 κρόκος αυγού λίγη παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση : Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.

Πηγή: greekmasa.gr

Χρόνια πολλά σε όλη την μπλογκοπαρέα! Με το καλό η νέα χρονιά! Αυτή η σαλατούλα είναι από τη Βέφα και την κάνω χρόνια, δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι μας. Χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερα "χριστουγεννιάτικο" στέκεται άνετα στα γιορτινά μας καλέσματα και είναι δροσιστικότατη. Υλικά 3 φλ. λάχανο άσπρο ψιλοκομμένο Μισή πράσσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 πορτοκαλί πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά όλες κομμένες σε κυβάκια 3 κλωναράκια σέλινο κανονικό (το ψιλό, όχι το σέλερυ) ψιλοκομμένο 1 μεγάλο καρότο τριμένο 1/4 φλ. ελαιόλαδο 2 κ. σ. ξύδι αλάτι 1 κεσεδάκι γιαούρτι (προαιρετικά, εγώ το βάζω πάντα) Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη σαλατιέρα. Χτυπάω το λάδι, το ξύδι και το αλάτι σε ένα βαζάκι. Περιχύνω τα λαχανικά μου, αν θέλω ρίχνω το γιαουρτάκι και τοποθετώ στο ψυγείο 2 ώρες να σταθεί. Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!

Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.gr

Αγαπημένο μας επιδόρπιο για το οποίο κάνουν τούμπες μικροί και μεγάλοι. Ειδικά τώρα που έχει αποτόμως αγριέψει ο καιρός...τραβιέται πολύ ζεστό-ζεστό! Η δοσολογία φυσικά δεν είναι για εμάς...βάζουμε δύο κατσαρόλες ταυτοχρόνως...που να μας φτουρίσει η μία.... Αυτή η δοσολογία βγάζει περίπου 6 μπωλάκια, οπότε ο καθένας αναπροσαρμόζει με βάση τις ανάγκες του. Η συνταγή είναι της Βέφας, με μία μικρή πινελιά δική μου...σιγά θα μου πείτε..κι όμως...μία μικρή φλούδα λεμονιού...ακέρωτου εννοείται, δίνει άλλη μοσχοβολιά! Υλικά 1/2 φλ. ρύζι γλασσέ 1 1/2 φλ. νερό 1/4 κ. γλ. αλάτι 4 φλ. φρέσκο γάλα 2 κ. σ. corn flour 1 βανίλια 1/2 φλ. ζάχαρη 1 ξύλο κανέλας φλούδα ακέρωτου λεμονιού κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση Ξεπλένουμε το ρύζι με λίγο νερό. Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά. ΄Οταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να τραβήξει όλο το νεράκι και να δούμε ότι το ρύζι έχει αρχίσει να χυλώνει λίγο. Χωρίζουμε 1/4 κούπας γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε μαζί με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για ένα εικοσάλεπτο. Ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το ρυζόγαλό μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε στα μπωλάκια μας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας. Απολαμβάνουμε! * Είναι από τις λίγες συνταγές ζαχαροπλαστικής της κας Βέφας για την οποία δεν έχω καμία ένσταση, το αντίθετο μάλιστα....σχεδόν όσες φορές την ακολούθησα...στη ζαχαροπλαστική το αποτέλεσμα ήταν φιάσκο...οπότε σταμάτησα....αυτό από παλιά βέβαια...πλέον έχω την εμπειρία και κάποιες γνώσεις παραπάνω ώστε να αποφεύγω μόνη μου τις λούμπες...τότε όμως δεν ήξερα ακόμα.... Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν την απαξιώνω, με τα δικά της βιβλία ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κουζίνα! (Μικρή κατάθεση ψυχής..χιχιχι!!!)

Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.gr

Pin It Υπέροχη σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Υλικά 5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος 4 κουταλιές ελαιόλαδο για τη σάλτσα αυγολέμονο 1/4 κούπας χυμό λεμόνι 2 αυγά για τα γιουβαρλάκια 1/2 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας ρύζι καρολίνα 2 κουταλιές άνηθο 2 κουταλιές μαιντανό 2 κουταλιές λάδι αλάτι, πιπέρι αλεύρι Εκτέλεση Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα αραδειάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να περιμένουν. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν. Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!! Υπάρχουν πολλές συνταγές για γιουβαρλάκια αλλά εγώ έχω συνηθίσει αυτή με το αυγολέμονο. Αλλή μια πολύ καλή συνταγή της κυρίας Αλεξιάδου Απολαύστε την!!

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.gr

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι μαγιά σε σκόνη 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά ζάχαρη 200 γρ.γιαούρτι 2/3 κούπας ζεστο γάλα 3 κουταλιές καλαμποκέλαιο ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζι στο μίξερ μεχρι να τυλιχτεί μπάλα γυρω απο τον γάντζο του μίξερ..Χτυπάμε άλλα 5 λεπτά να γίνει απαλή ζύμη. Λαδώνουμε ενα μπωλ.Βάζουμε την ζύμη ακι την αλλοίφουμε με λίγο λάδι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Πατάμε την φουσκωμένη ζύμη και την απλώνουμε στο λαδωμένο ταψι. Αδειάζουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 200 20-25 λεπτά! η συνταγη είναι απο το βιβλίο της Αλεξιας Αλεξιάδου "μια γιορτη για τα παιδια! "

Πηγή: oisintagestisdespinas.blogspot.gr

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις τέλειες μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα της Βέφας για τις μέρες που νηστεύεις αλλά και για όλο το χρόνο. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου με αυτή τη συνταγή που είναι πολύ χορταστική αλλά και ελαφριά. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε! Καλή όρεξη! Ingredients 4 μελιτζάνες φλάσκες Ελαιόλαδο 2 πατάτες ψιλοκομμένες 3 ντομάτες τριμμένες και 2 κομμένες σε φέτες 1 κουτ.σούπας πελτέ 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες Αλάτι-πιπέρι Method Step 1 Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες Step 2 Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου Step 3 Τις στραγγίζουμε και βγάζουμε την ψίχα και την ψιλοκόβουμε Step 4 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα Step 5 Σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί Step 6 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο Step 7 Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο Step 8 Ρίχνουμε την ψίχα της μελιτζάνας και τις τριμμένες ντομάτες Step 9 Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε Step 10 Βάζουμε τις μελιτζάνες σε πυρέξ και τις γεμίζουμε με τη σάλτσα Step 11 Τις σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτας Step 12 Συμπληρώνουμε το πυρέξ με τις πατάτες με λίγο πελτέ και ελαιόλαδο Step 13 Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για μία ώρα περίπου Step 14 Οι μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα της Βέφας είναι έτοιμες Tips Αν δεν θέλεις να τα κάνει νηστίσιμα μπορείς να προσθέσεις μπεσαμέλ ή κιμά ! Πρόσθεσε μπόλικο μαϊντανό που ταιριάζει πολύ

Πηγή: nostimada.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα , ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει! Ingredients 1 κιλό ντομάτες Μισό κιλό ρύζι 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 κούπα ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Method Step 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Step 2 Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους Step 3 Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ Step 4 Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές Step 5 Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό Step 6 Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδο Step 7 Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό Step 8 Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι Step 9 Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο Tips Κοίταζε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέτεις νερό Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου

Πηγή: nostimada.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις το κλασικό χταπόδι στιφάδο Βέφας και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου για το γευστικό αποτέλεσμα καθώς και αν και τι πειραματισμούς έκανες με τα υλικά της συνταγής. Ingredients 1 χταπόδι έως 2 κιλά 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι 1 φλιτζάνι λάδι 1 κουταλιά κοφτή πελτές ντομάτα 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (χοντρά) 2 φύλλα δάφνη δέκα κόκκοι μαύρο πιπέρι μπαχάρι πιπέρι τριμμένο (σκόνη) Method Step 1 Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να σιγοβράσει σε κατσαρόλα. Το χταπόδι βγάζει το δικό του νερό και όταν αυτό εξατμιστεί εντελώς με το βράσιμο, περιχύνουμε με ένα φλιτζάνι του καφέ ξύδι. Step 2 Ανακατεύουμε καλά και αρκετά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού λάδι, μία κοφτή κουταλιά σάλτσα ντομάτας διαλυμένη σε νερό, ένα κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα ψιλές φέτες. Step 3 Ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε δυο φύλλα δάφνη, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το μπαχάρι και λίγο αλεσμένο πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί ώσπου να χωνέψει το κρμμύδι. Step 4 Προσθέτουμε τότε νερό (2 - 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) και αφήνουμε να βράσει ωσότου μαγειρευτεί. Step 5 Σβήνουμε τη φωτιά και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι. Step 6 Το χταπόδι στιφάδο Βέφας είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Πηγή: nostimada.gr

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολα και απλά μπορείς να δοκιμάσεις φακες σουπα βεφα που είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή διαφορετικά μαγειρεμένη που την κάνει αρκετά ιδιαίτερη. Ingredients μισό πακετο φακές πλυμένες 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 250 ml ελαιόλαδο 100 ml ξύδι 1 φύλλο δάφνης αλάτι Method Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις τις φακές σε άφθονο νερό και βράζεις για 10 λεπτά. Step 2 Τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να τις καλύπτει. Step 3 Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Step 4 Αλατίζεις και αφήνεις πάλι για 10 λεπτά. Step 5 Προσθέτεις το λάδι και το ξύδι και αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. (περίπου 1 ώρα) Step 6 Συγχαρητήρια οι φακες σουπα Βεφα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη. Tips Αν θέλεις μπορείς στη σούπα σου να προσθέσεις τη ντομάτα σε πιο μεγάλα κομμάτια. Μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ότι λαχανικά θέλεις κομμένα σε κυβάκια. Σερβίρεται και συνδυάζεται τέλεια με παστά ψάρια και ελιές.

Πηγή: nostimada.gr

Σάλτσα φράουλας για να συνοδεύσετε Χρόνος προετοιμασίας : 30' Χρόνος ψησίματος : 10' Υλικά για 1 δόση (4 κούπες) 4 κούπες φράουλες, σε φετάκια 1 - 1 1/2 κούπα ζάχαρη 3 κουταλιές κορν φλάουρ 4 κουταλιές χυμό λεμονιού 4 κουταλιές κονιάκ Εκτέλεση Κόψτε τις φράουλες πρώτα σε όγδοα κι ύστερα σε φετάκια. Βάλτε τα κομμένα φρούτα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. (Βάλτε από 1 - 1 1/2 κούπα, ανάλογα με το πόσο ξινά είναι τα φρούτα). Ρίξτε το μίγμα επάνω στις φράουλες και ραντίστε με το χυμό λεμονιού. Σιγοβράστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει και να διαυγάσει. Αφήστε τη να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ. Μπορείτε να διατηρήσετε τη σάλτσα στο ψυγείο μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη, κλεισμένη ερμητικά σε πλαστικό σκεύος 3 μήνες. Πηγή - Vefa's House

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία