Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση.Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη. Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί) 1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα βούτυρο ή βιτάμ 3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ. αλάτι,πιπέρι 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο) 2 αυγά χτυπημένα 1 κρόκος αυγού λίγη παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση : Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.
Πηγή: greekmasa.grΑρωματικά, εύκολα και γευστικά μελομακάρονα από τη Βέφα Αλεξιάδου!! Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 κούπα λάδι 1/2 κούπα μαγειρικό λίπος 1 κούπα ζάχαρη 3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι 1/4 κούπας κονιάκ 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλάκια μπέικιν 1 κουταλάκι σόδα 8 κούπες αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις Σιρόπι: 2 κούπες μέλι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό Γαρνίρισμα: 1/2 κούπα καρύδια 1 κουτ.γλ. κανέλα 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο Χτυπάμε το λάδι με μαγειρικό λίπος, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μπαίκιν, σόδα, αλεύρι (κοσκινισμένα) και κάνουμε μία λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Βράζουμε σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο. Οταν πιούν το σιρόπι αναποδογυρίζουμε, να μελώσουν και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Ανακατεύουμε καρύδια κανέλα γαρύφαλλο και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.
Πηγή: cookpad.com/grΣπιτικά μπισκοτάκια που μπορείς να τα δώσεις για δωράκια τώρα στις γιορτές με πολύ αγάπη απευθείας από την κουζίνα σας. Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 1 1/2 κούπας βούτυρο μαλακό 1 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη 1/4 κουταλάκι αλάτι 2 βανίλιες 2 αυγά 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για τη διακόσμηση 2 κουταλιές κακάο ανακατεμένο με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής λευκή σοκολάτα κουπ-πατ σε διάφορα σχέδια Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα ν'αφρατέψει, ρίξτε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να επιτύχετε ένα απαλό αφράτο μείγμα. Ρίξτε ένα-ένα τ'αυγά και κατόπιν αντικαταστήστε το σύρμα με το γάτζο ζυμώματος ή συνεχίστε ζυμώνοντας με το χέρι και προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ζύμη απαλή και εύπλαστη. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε, στο άλλο ένα χρώμα ζαχαροπλαστικής, έπειτα άλλο χρώμα ζαχαροπλαστικής και το τελευταίο αφήστε το χωρίς να προσθέσετε τίποτα. Τώρα μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα. Μπορείτε να φτιάξετε με τα κουπ-πατ διάφορα σχέδια να βάλετε μέσα μερέντα ή μαρμελάδα και να τα ενώσετε ή να τα αφήσετε έτσι και απλά με ένα γλάσο άσπρο να κάνετε διάφορα σχέδια επάνω στα μπισκοτάκια. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε κορδονάκια και να τα τυλίξετε μαζί ή να λιώσετε τη λευκή σοκολάτα και να βουτήξετε μέσα σ'αυτήν τις άκρες από τα σοκολατένια μπισκότα. Φαντασία να υπάρχει. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα και φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.
Πηγή: cookpad.com/grΔευτέρα σήμερα και τι έχουμε?? Το κέικ της Δευτέρας, σύμφωνα με το παιχνίδι της Νοτούλας, όπου δυο Δευτέρες κάθε μήνα σερβίρουμε σπιτικό κέικ με το καφεδάκι σας!! Με τον καφέ, σας το χω ξαναπεί, έχω μια σχέση εξάρτησης. Πίνω……. δεν λέω πόσους καφέδες, μονίμως κυκλοφορώ με μια κούπα καφέ στο χέρι, έχει καταντήσει το σήμα κατατεθέν μου πλέον. Οποιοδήποτε γλυκό, λικέρ ή παγωτό έχει άρωμα καφέ, με ξετρελαίνει. Γι αυτό το θέμα coffee cake το χω ψάξει πολύ, κι έχω καταλήξει σε δυο συνταγές πολύ πετυχημένες. Θα σας δώσω σήμερα την μία και εν καιρώ και την άλλη. Όποιαν και από τις δύο αν φτιάξετε, θα την λατρέψετε! Η σημερινή συνταγή είναι το γνωστό coffee cake της Βέφας, με κάποιες αλλαγές που έχω κάνει. Το κεκάκι ίσως σας φανεί λίγο μπελαλίδικο, αλλά πιστέψτε με δεν είναι καθόλου! Μία φορά αν το φτιάξετε, θα το φτιάχνετε συνέχεια, είναι απίστευτα νόστιμο. Πλούσιο άρωμα καφέ ξεχύνεται στην κάθε μπουκιά, ενώ η αρωματισμένη με καφέ κρέμα στην γέμιση αλλά και στο γλάσο και το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι το κάνουν ακαταμάχητο. Είναι το τέλειο κέικ για να συνοδεύσει ένα ζεστό αρωματικό καφέ. Πάμε να το φτιάξουμε! Τα υλικά μας: Για το κέικ 240 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του) 240 γρ. ζάχαρη 75 γρ. βούτυρο λιωμένο 3 αυγά 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ 50 ml νερό 60 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο μισό κουταλάκι σόδα 1/4 κουταλάκι αλάτι Για το γλάσο 80 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο 40 γρ. ζάχαρη 60 ml ζεστό γαλλικό καφέ 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ 2 κρόκους αυγών 1 καψουλάκι βανίλια άρωμα 85 γρ. βούτυρο 115 γρ. ζάχαρη άχνη Επιπλέον 60 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα Στην πράξη: Ξεκινάμε καβουρντίζοντας τα αμύγδαλα. Κόβουμε τα αμύγδαλα σε 2-3 μικρότερα κομμάτια, τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο, και τα καβουρντίζουμε ελαφρά, να αλλάξουν χρώμα (δεν θέλουμε να μας καούν, γιατί θα πικρίζουν) Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, και τα ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε στην άκρη. Φτιάχνουμε το κέικ Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ στο νερό και το ρίχνουμε σε βαθύ μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά του κέικ. Χτυπάμε καλά το μείγμα με μίξερ χειρός, να αφρατέψει. Το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και το ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 45΄ ή μέχρι το κέικ μας να είναι έτοιμο (ελέγχουμε βυθίζοντας την λάμα ενός μαχαιριού). Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζουμε το γλάσο Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τον γαλλικό καφέ, το γάλα, την ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ και τους κρόκους. Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα, να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε το κατσαρολάκι πάνω από μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Εδώ θέλει λίγο υπομονή, το γλάσο πρέπει να πήξει σχετικά, γι αυτό μην βαρεθείτε να το ανακατεύετε για ένα δεκάλεπτο. Βάζουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο για μισή ώρα, να κρυώσει το γλάσο. Στην συνέχεια σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και την βανίλια. Προσθέτουμε και το μείγμα του καφέ που έχουμε φυλάξει στο ψυγείο και ανακατεύουμε καλά, να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Συναρμολόγηση Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το κέικ που θα έχει ήδη κρυώσει σε δυο κομμάτια οριζόντια. Απλώνουμε το μισό γλάσο , πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμυγδαλάκι και ενώνουμε τα δύο κομμάτια. Καλύπτουμε όλη την εξωτερική επιφάνεια του κέικ με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καβουρντισμένα μυγδαλάκια. Φτιάχνουμε έναν ωραίο καφέ, σερβίρουμε στον εαυτό μας ένα μεγάλο κομμάτι, κλείνουμε τα μάτια και απολαμβάνουμε άρωμα και γεύση! Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ συνταγή είναι δοκιμάσμένη άπειρες φορές, πετυχαίνει πάντα και βγάζει τα πιο νόστιμα μελομακάρονα που έχετε δοκιμάσει. Είναι συνταγή της κυρίας Βέφας και την ευχαριστούμε που μεγαλώσαμε όλοι με τα μελομακάρονα της! Υλικά 1 1/2 κούπα λάδι 1/2 κούπα μαγειρικό λίπος 1 κούπα ζάχαρη 3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού 1/4 κούπας κονιάκ 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι σόδα 8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πηγή: dietup.gr/syntages.htmlΚαλημερούδια! Αν και σήμερα είχα σκοπό να δώσω την συνταγή για το "κεικακι" στο βαζάκι, άλλαξα γνώμη! Ο λόγος είναι μια συνταγή για πίτα που μου χει δώσει ο κώστας εδώ και καιρό και που κάθε φορα ξεχνούσα να ..blogaro. Η πίτα αυτή μου θύμισε πολύ μια παρόμοια που φτιάχνουμε στο χωριο μου γνωστη και ως Μπατζίνα η Ζεματούρα. Μονο που εμείς την κάνουμε με κολοκύθι, αλεύρι, αυγά και μπόλικο τυρί. Την πίτα του Κώστα την δοκίμασα άμεσος και είναι φανταστική! Sorry Κώστα μου που άργησα να την βάλω. Ιδού λοιπόν αυτούσια όπως μου την έδωσε. "Βασιλική μόλις μπήκα στο μπλογκ σου και ... κοκκίνησα !!! Δεν ξέρω τι να πω! Αμέσως σκέφτηκα να σου στείλω κάποια αγαπημένη μου συνταγή αλλά δεν ... Ξέρεις, όταν θέλεις κάτι ΤΟΤΕ ακριβώς ΔΕΝ το βρίσκεις... Μόλις έβγαλα από τον φούρνο μιά πίτα που φτιάχνεται στην Ήπειρο, στο Πωγώνι και "παίζει" με διάφορα ονόματα: ζυμαρόπιτα, αλευρόπιτα και, στο χωριό μου, κασσόπιτα. Σου γράφω λοιπόν αυτή σαν μικρό ευχαριστώ. Όπως ίσως θα γνωρίζεις, στην Ελλάδα τέτοιου είδους ευγένεια, είναι κομμάτι σπάνια ;-) ... Στην συνταγή λοιπόν: 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι γάλα φρέσκο (δλ. όχι εβαπορέ), 1 κουτ. γλ. αλάτι, 2 αυγά, 300γρ. φέτα τριμμένη με πηρούνι, 250γρ. άσπρο αλεύρι Αλείφουμε 1 ταψί με ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο στην κάτω θέση στους 160-170 βαθμούς. Χτυπάμε όλα τα υγρά υλικά με το σύρμα, το αλάτι, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και, τέλος, την μισή από την τριμμένη φέτα. Όταν κάψει το λάδι, δλ. μέχρι να κάνουμε τα παραπάνω, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και από πάνω ... ραίνουμε την υπόλοιπη φέτα. Ψήνουμε στους υπάρχοντες βαθμούς για 30-45'. Μέχρι η επιφάνεια τής πίτας να γίνει ξανθοκόκκινη. Αυτή η δόση είναι για ένα ταψί ... φουρνακίου. Για ταψί κανονικού φούρνου μάλλον πρέπει να γίνει μιάμιση δόση. Το μυστικό είναι η πίτα να γίνει λεπτή. Γίνεται αμέσως και, όπως θα έλεγε η Βέφα, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους ... Ευχαριστώ και πάλι Βασιλική" Μα δεν είναι πολύ γλυκός? Δεν μπορούσα να μην δεν βάλω ολόκληρο το email του τόσο γλυκό που είναι. Κώστα μου σε ευχαριστώ και πάλι που μοιράστηκες την συνταγή σου μαζί μου! Τρέχω τώρα να κάνω τις σοκολατονεραιδουλες...... αφού κάνω πρώτα λίγο ότι δουλεύω....
Πηγή: royal-coconut.blogspot.gr Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις τέλειες μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα της Βέφας για τις μέρες που νηστεύεις αλλά και για όλο το χρόνο. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου με αυτή τη συνταγή που είναι πολύ χορταστική αλλά και ελαφριά. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε! Καλή όρεξη! Ingredients 4 μελιτζάνες φλάσκες Ελαιόλαδο 2 πατάτες ψιλοκομμένες 3 ντομάτες τριμμένες και 2 κομμένες σε φέτες 1 κουτ.σούπας πελτέ 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες Αλάτι-πιπέρι Method Step 1 Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες Step 2 Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου Step 3 Τις στραγγίζουμε και βγάζουμε την ψίχα και την ψιλοκόβουμε Step 4 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα Step 5 Σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί Step 6 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο Step 7 Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο Step 8 Ρίχνουμε την ψίχα της μελιτζάνας και τις τριμμένες ντομάτες Step 9 Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε Step 10 Βάζουμε τις μελιτζάνες σε πυρέξ και τις γεμίζουμε με τη σάλτσα Step 11 Τις σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτας Step 12 Συμπληρώνουμε το πυρέξ με τις πατάτες με λίγο πελτέ και ελαιόλαδο Step 13 Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για μία ώρα περίπου Step 14 Οι μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα της Βέφας είναι έτοιμες Tips Αν δεν θέλεις να τα κάνει νηστίσιμα μπορείς να προσθέσεις μπεσαμέλ ή κιμά ! Πρόσθεσε μπόλικο μαϊντανό που ταιριάζει πολύ
Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα , ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει! Ingredients 1 κιλό ντομάτες Μισό κιλό ρύζι 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 κούπα ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Method Step 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Step 2 Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους Step 3 Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ Step 4 Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές Step 5 Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό Step 6 Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδο Step 7 Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό Step 8 Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι Step 9 Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο Tips Κοίταζε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέτεις νερό Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου
Μια πλούσια συνταγή, η μακαρονοσαλάτα Βέφας ή των θεών, είναι πολύ χορταστική και γίνεται εύκολα! Ingredients 250 γρ. μακαρόνια 1/4 κούπας ελιές Καλαμών σε κομματάκια 1 μέτρια ντομάτα σε κομματάκια 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κουταλιές ρίγανη 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 3/4 κούπας βρασμένα κόκκινα φασόλια 1/3 κούπας φέτα σε κομματάκια για το ντρέσινγκ 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο Αλάτι-Πιπέρι Method Step 1 Ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την φέτα, αλάτι και πιπέρι Step 2 Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Step 3 Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ Step 4 Η μακαρονοσαλάτα Βέφας είναι έτοιμη! Tips Μπορείς να προσθέσεις αγγούρι Ρίξε και λίγο καλαμπόκ ι αν σου αρέσει!
Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολα και απλά μπορείς να δοκιμάσεις φακες σουπα βεφα που είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή διαφορετικά μαγειρεμένη που την κάνει αρκετά ιδιαίτερη. Ingredients μισό πακετο φακές πλυμένες 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 250 ml ελαιόλαδο 100 ml ξύδι 1 φύλλο δάφνης αλάτι Method Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις τις φακές σε άφθονο νερό και βράζεις για 10 λεπτά. Step 2 Τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να τις καλύπτει. Step 3 Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Step 4 Αλατίζεις και αφήνεις πάλι για 10 λεπτά. Step 5 Προσθέτεις το λάδι και το ξύδι και αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. (περίπου 1 ώρα) Step 6 Συγχαρητήρια οι φακες σουπα Βεφα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη. Tips Αν θέλεις μπορείς στη σούπα σου να προσθέσεις τη ντομάτα σε πιο μεγάλα κομμάτια. Μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ότι λαχανικά θέλεις κομμένα σε κυβάκια. Σερβίρεται και συνδυάζεται τέλεια με παστά ψάρια και ελιές.
Έχω ανοίξει τα τεφτέρια μου και ξεθάβω κάποιες συνταγές που έχω φτιάξει στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία.Μια από αυτές είναι και οι γαρίδες γιουβέτσι,Μπορούν να φαγωθούν σαν συνοδευτικό αλλά και με ζυμαρικό ή κριθαράκι για κυρίως πιάτο.Όπως και να επιλέξετε να τις δοκιμάσετε είναι φοβερές! Υλικά: 1 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 250γρ φέτα τριμμένη 250γρ κίτρινο τυρί τριμμένο 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 4 κ.σ βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: Bάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ζεματάμε για 1-2 λεπτά Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν Προσθέτουμε τα ντοματάκια,το ζουμί από τις γαρίδες,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει χωρίς πολλά ζουμιά Αποσύρουμε από την φωτιά,ρίχνουμε τις γαρίδες και την φέτα και ανακατεύουμε Αδειάζουμε τις γαρίδες με την σάλτσα σε ένα πυρέξ,πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί,βάζουμε διάσπαρτα λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια Πηγή συνταγής : Βέφα Αλεξιάδου
Πηγή: olgascuisine.blogspot.gr1 κούπα γάλα 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 1/4 κούπας κονιάκ 300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 1 κούπα βούτυρο 1 κούπα ζάχαρη άχνη 4 κροκάδια 4 κούπες μπισκότα πτι -μπερ τριμμένα 300 γρ. τρούφα για το τύλιγμα Οδηγίες 2 ώρες Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα κροκάδια καθώς χτυπάμε. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα της σοκολάτας με του βουτύρου. Σε αυτό ρίχνουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και το κονιάκ. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μερικές ώρες για να σφίξει. Βουτάμε τις παλάμες μας σε λίγο κονιάκ πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα τυλίγουμε στην τρούφα. Τέλος τα τοποθετούμε σε θηκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Πηγή: cookpad.com/gr