banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, με μια δική μου μικρή παρέμβαση. Υλικά ½ κ. φύλλο κρούστας 3 1/2  κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα ¼ κούπας ζάχαρη 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος 1 αυγό 2 κροκάδια 3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό ξύσμα από 2 πορτοκάλια ¾ κούπας λιωμένο βούτυρο   Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό ½ κούπας γλυκόζη (θεωρώ αυτό το υλικό προαιρετικό) 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πετυχαίνουμε ένα μίγμα μαλακό που στέκεται (αν είναι ρευστό βάζουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι, αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος) Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα φύλλου και την διπλώνουμε Βουτυρώνουμε πάλι Βάζουμε σε μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές πάνω από την γέμιση, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) μέχρις ότου ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά) Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει για 5 περίπου λεπτά το σιρόπι και  περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 2837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (6)

Πηγή: greekmasa.gr

Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση.Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη. Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί) 1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα βούτυρο ή βιτάμ 3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ. αλάτι,πιπέρι 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο) 2 αυγά χτυπημένα 1 κρόκος αυγού λίγη παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση : Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.

Πηγή: greekmasa.gr

Pin It Υπέροχη σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Υλικά 5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος 4 κουταλιές ελαιόλαδο για τη σάλτσα αυγολέμονο 1/4 κούπας χυμό λεμόνι 2 αυγά για τα γιουβαρλάκια 1/2 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας ρύζι καρολίνα 2 κουταλιές άνηθο 2 κουταλιές μαιντανό 2 κουταλιές λάδι αλάτι, πιπέρι αλεύρι Εκτέλεση Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα αραδειάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να περιμένουν. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν. Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!! Υπάρχουν πολλές συνταγές για γιουβαρλάκια αλλά εγώ έχω συνηθίσει αυτή με το αυγολέμονο. Αλλή μια πολύ καλή συνταγή της κυρίας Αλεξιάδου Απολαύστε την!!

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.gr

Η Ρία έφτιαξε αυτή την πλούσια πατατοσαλάτα το Πάσχα και με διαβεβαίωσε ότι ήταν καταπληκτική. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι η κ. Αλεξιάδου έχει καταπληκτικές συνταγές κι όταν τις βρίσκω τις παραθέτω εδώ όπως τις έχει γράψει και είμαι σίγουρη για την επιτυχία τους. Δοκιμάστε την! Τα υλικά για την πατατοσαλάτα μας: 10 φέτες ζαμπόν κομμένο καρεδάκια 5 κούπες βρασμένες πατάτες κομμένες μεγάλα κομμάτια 3 κουταλιές κάπαρη 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 4 κουταλιές άνηθο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/3 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο (ή φρέσκο) 1/2 κούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 κούπας πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 2 κουταλιές λάδι 4 κουταλιές γιαούρτι πηκτό στραγγιστό 4 κουταλιές χυμό λεμονιού 1 κουταλιά μουστάρδα καλή 200 γρ. τυρί Φιλαδέλφειας (λάιτ) Πως φτιάχνουμε την πατατοσαλάτα μας: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα τα πρώτα 9 υλικά. Κτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το τυρί Φιλαδέλφειας, να γίνει ομοιογενές και το αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα να πάει παντού. Προαιρετικό: Αδειάζουμε και στρώνουμε με κουτάλι το μείγμα σε μια φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο. Το μέγεθος της φόρμας να χωράει 5 κούπες νερό. Για να ξεκαλουπώσουμε εύκολα τη σαλάτα και για να μην χαλάσει το σχήμα της, ντύνουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλουμε μέσα το υλικό μας. Την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μια νύχτα. Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και με προσοχή αφαιρούμε τη μεμβράνη. Γαρνίρουμε με καθαρά τρυφερά φυλλαράκια ρόκας.

Πηγή: syntagesmamas.gr

Καλή σας μέρα!! Τί κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά!! :) Γλυκιά, κόκκινη με μικρά σποράκια για να φαίνεται ότι είναι σπιτική (που εάν δεν θέλουμε να υπάρχουν μπορούμε να περάσουμε το χυμό από το σουρωτήρι), ελαφρώς παχύρρευστη και με ένα απίστευτο άρωμα που το χαρίζει όπου προστεθεί. Η καλύτερη εποχή για τις φράουλες είναι αυτή που είμαστε. Ζουμερές, ώριμες όσο πρέπει, περισσότερο ή λιγότερο σφιχτοδεμένες αλλά πάντα ιδιαίτερα αρωματικές! Η προσθήκη του λεμονιού αυξάνει το άρωμα και τη νοστιμιά τους. Αλήθεια, γνωρίζετε ότι η φράουλα είναι από τα φρούτα με υψηλή διατροφική αξία; Αυτό το καταπληκτικό κατακόκκινο φρούτο με τα κίτρινα σποράκια πιθανότατα κατάγεται από τη Χιλή. Στην Ευρώπη πρωτοκαλλιεργήθηκε στη Ρώμη κατά τον Μεσαίωνα και προέρχονταν από τις Άλπεις. Υπάρχουν πάνω από 600 ποικιλίες φράουλας. Με λίγες θερμίδες και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ένα φλιτζάνι φράουλες μας χαρίζει βιταμίνη C περισσότερη από την ημερήσια συνιστώμενη δόση αλλά και αρκετό μαγγάνιο. Είναι πλούσια σε πηκτίνη και άρα βοηθά να μειωθεί η χοληστερίνη. Περιέχει φαινόλες που της δίνουν αντιφλεγμονώδη δράση και την κάνουν ιδανικό φρούτο για όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα αλλά και άσθμα. Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε κάλλιο και μαγνήσιο συμβάλλουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Οι επιστήμονες είναι σίγουροι ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Περιέχουν όμως και βιταμίνη Κ που είναι σημαντική για τα ανθρώπινα οστά αλλά και βιταμίνη Α. Αυτό το φρούτο-πειρασμός και απόλαυση ταυτόχρονα, είναι κεντημένο στο μαντήλι της Δυσδαιμόνας στον Οθέλλο, έγινε ταινία από τον Μπέργκμαν ("Άγριες Φράουλες") και της αφιέρωσαν ένα ολόκληρο μουσείο στο Βέλγιο!! Και για να επιστρέψουμε στη σημερινή μας ...λιχουδιά... φτιάχνουμε τη σάλτσα και τη διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο αν και ...μη νομίσετε ότι θα μείνει εκεί για πολύ!!! :) ΥΛΙΚΑ 300 γρ. φράουλες πολύ ώριμες 4-5 κ.σ. ζάχαρη 1 κοφτή κ.σ. κούσταρ πάουντερ βανίλια (ή κόρν φλάουρ ή νισεστέ) 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Αφαιρούμε τα φύλλα και τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο multi. Κρατάμε 3-4 κ.σ. πολτό φράουλας και διαλύουμε εκεί το κούσταρ πάουντερ. Βάζουμε τον πολτό (μπορούμε να προσθέσουμε και το λίγο νεράκι με το οποίο θα ξεπλένουμε το multi για να μη μείνει πολτός που θα πάει χαμένος) σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα. Μόλις ο πολτός αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το διαλυμένο κούσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να πήξει και να γίνει μια ελαφρώς "δεμένη" και γυαλιστερή σάλτσα. TIPS * Tη σάλτσα αυτή μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για επικάλυψη cheesecake, για κέικς αλλά και για γέμιση σε μπεζέδες αρκεί να αυξήσουμε κατά 1 1/2 κ.σ. (δηλαδή συνολικά 2 1/2 κ.σ.) το κούσταρ πάουντερ ώστε να πήξει τόσο και να στέκεται επάνω στη γέμιση με τυρί. * Είναι όμως υπέροχη και σε παγωτό ή σε γιαούρτι αλλά και σε κρέπες! Πηγή: Προσαρμογή από το βιβλίο "Γιορτινό τραπέζι" της Β.Αλεξιάδου

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις τέλειες μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα της Βέφας για τις μέρες που νηστεύεις αλλά και για όλο το χρόνο. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου με αυτή τη συνταγή που είναι πολύ χορταστική αλλά και ελαφριά. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε! Καλή όρεξη! Ingredients 4 μελιτζάνες φλάσκες Ελαιόλαδο 2 πατάτες ψιλοκομμένες 3 ντομάτες τριμμένες και 2 κομμένες σε φέτες 1 κουτ.σούπας πελτέ 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες Αλάτι-πιπέρι Method Step 1 Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες Step 2 Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου Step 3 Τις στραγγίζουμε και βγάζουμε την ψίχα και την ψιλοκόβουμε Step 4 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα Step 5 Σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί Step 6 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο Step 7 Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο Step 8 Ρίχνουμε την ψίχα της μελιτζάνας και τις τριμμένες ντομάτες Step 9 Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε Step 10 Βάζουμε τις μελιτζάνες σε πυρέξ και τις γεμίζουμε με τη σάλτσα Step 11 Τις σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτας Step 12 Συμπληρώνουμε το πυρέξ με τις πατάτες με λίγο πελτέ και ελαιόλαδο Step 13 Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για μία ώρα περίπου Step 14 Οι μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα της Βέφας είναι έτοιμες Tips Αν δεν θέλεις να τα κάνει νηστίσιμα μπορείς να προσθέσεις μπεσαμέλ ή κιμά ! Πρόσθεσε μπόλικο μαϊντανό που ταιριάζει πολύ

Πηγή: nostimada.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα , ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει! Ingredients 1 κιλό ντομάτες Μισό κιλό ρύζι 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 κούπα ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Method Step 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Step 2 Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους Step 3 Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ Step 4 Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές Step 5 Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό Step 6 Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδο Step 7 Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό Step 8 Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι Step 9 Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο Tips Κοίταζε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέτεις νερό Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου

Πηγή: nostimada.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις το κλασικό χταπόδι στιφάδο Βέφας και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου για το γευστικό αποτέλεσμα καθώς και αν και τι πειραματισμούς έκανες με τα υλικά της συνταγής. Ingredients 1 χταπόδι έως 2 κιλά 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι 1 φλιτζάνι λάδι 1 κουταλιά κοφτή πελτές ντομάτα 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (χοντρά) 2 φύλλα δάφνη δέκα κόκκοι μαύρο πιπέρι μπαχάρι πιπέρι τριμμένο (σκόνη) Method Step 1 Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να σιγοβράσει σε κατσαρόλα. Το χταπόδι βγάζει το δικό του νερό και όταν αυτό εξατμιστεί εντελώς με το βράσιμο, περιχύνουμε με ένα φλιτζάνι του καφέ ξύδι. Step 2 Ανακατεύουμε καλά και αρκετά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού λάδι, μία κοφτή κουταλιά σάλτσα ντομάτας διαλυμένη σε νερό, ένα κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα ψιλές φέτες. Step 3 Ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε δυο φύλλα δάφνη, τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το μπαχάρι και λίγο αλεσμένο πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί ώσπου να χωνέψει το κρμμύδι. Step 4 Προσθέτουμε τότε νερό (2 - 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) και αφήνουμε να βράσει ωσότου μαγειρευτεί. Step 5 Σβήνουμε τη φωτιά και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι. Step 6 Το χταπόδι στιφάδο Βέφας είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Πηγή: nostimada.gr

Μια πλούσια συνταγή, η μακαρονοσαλάτα Βέφας ή των θεών, είναι πολύ χορταστική και γίνεται εύκολα! Ingredients 250 γρ. μακαρόνια 1/4 κούπας ελιές Καλαμών σε κομματάκια 1 μέτρια ντομάτα σε κομματάκια 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κουταλιές ρίγανη 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 3/4 κούπας βρασμένα κόκκινα φασόλια 1/3 κούπας φέτα σε κομματάκια για το ντρέσινγκ 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο Αλάτι-Πιπέρι Method Step 1 Ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την φέτα, αλάτι και πιπέρι Step 2 Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Step 3 Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ Step 4 Η μακαρονοσαλάτα Βέφας είναι έτοιμη! Tips Μπορείς να προσθέσεις αγγούρι Ρίξε και λίγο καλαμπόκ ι αν σου αρέσει!

Πηγή: nostimada.gr

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολα και απλά μπορείς να δοκιμάσεις φακες σουπα βεφα που είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή διαφορετικά μαγειρεμένη που την κάνει αρκετά ιδιαίτερη. Ingredients μισό πακετο φακές πλυμένες 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 250 ml ελαιόλαδο 100 ml ξύδι 1 φύλλο δάφνης αλάτι Method Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις τις φακές σε άφθονο νερό και βράζεις για 10 λεπτά. Step 2 Τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να τις καλύπτει. Step 3 Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Step 4 Αλατίζεις και αφήνεις πάλι για 10 λεπτά. Step 5 Προσθέτεις το λάδι και το ξύδι και αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. (περίπου 1 ώρα) Step 6 Συγχαρητήρια οι φακες σουπα Βεφα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη. Tips Αν θέλεις μπορείς στη σούπα σου να προσθέσεις τη ντομάτα σε πιο μεγάλα κομμάτια. Μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ότι λαχανικά θέλεις κομμένα σε κυβάκια. Σερβίρεται και συνδυάζεται τέλεια με παστά ψάρια και ελιές.

Πηγή: nostimada.gr

ΤOYΡΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ!!! Η Σοφη Τσιωπου,είναι η Βέφα του internet,Φτιάχνει φανταστικά γλυκά και φαγητά και την ευχαριστουμε πολύ για τις συνταγες της ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ 4 κούπες των (250 ml) γάλα 1 βιτάμ (250 γρ) 6-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη(ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε) 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ 80 γρ κουβερτούρα 1 κ.σ γεμάτη μερέντα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ 1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο) 1 ζαχαρούχο γάλα 1 βανίλια Μερέντα για το στόλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια φόρμα 26-28 εκ.με τσέρκι ρίχνω τα μπισκοτα.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.Επειτα ανοίγω τη φωτιά,προσθετω τη ζάχαρη το βητάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει ''πέτσα'' και αφήνω να κρυώσει.Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,ή όλη νύχτα.Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω! Stay…tuned…Γ ραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια loading..

Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία