πανκεικς παρλιαρος | τζιζ κεικ | μυδοπιλαφο κατεψυγμενα μυδια | γλασο με κακαο νηστισιμο | φακές σαλάτα συνταγή | κέικ νηστίσιμο σιροπιαστό | παιδακια κατσικισια | βολβοι μαγειρεμα | πως γινεται η τηγανια
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, με μια δική μου μικρή παρέμβαση. Υλικά ½ κ. φύλλο κρούστας 3 1/2  κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα ¼ κούπας ζάχαρη 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος 1 αυγό 2 κροκάδια 3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό ξύσμα από 2 πορτοκάλια ¾ κούπας λιωμένο βούτυρο   Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό ½ κούπας γλυκόζη (θεωρώ αυτό το υλικό προαιρετικό) 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πετυχαίνουμε ένα μίγμα μαλακό που στέκεται (αν είναι ρευστό βάζουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι, αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος) Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα φύλλου και την διπλώνουμε Βουτυρώνουμε πάλι Βάζουμε σε μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές πάνω από την γέμιση, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) μέχρις ότου ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά) Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει για 5 περίπου λεπτά το σιρόπι και  περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 2837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (6)

Πηγή: greekmasa.gr

Η συνταγή ειναι της Β.Αλεξιάδου. Υλικά 50 γρ. μαγιά νωπή σουσάμι 1/4 κούπας ταχίνι 400-450γρ αλευρι 1 κούπα χλιαρό νερό 1/2 κούπα μέλι 1/2 κουταλάκι αλάτι Εκτέλεση Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, το αλάτι και το μέλι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα στο μίξερ και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι (χωρίς ιδιαίτερο ζύμωμα), ώσπου να γίνει ζύμη. Αν στην πορεία δούμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο αλεύρι, προσθέτουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για λίγο και μετά κόβουμε λεπτά μπαστουνάκια σε μέγεθος μολυβιού, τα βουτάμε στο νερό και αμέσως μετά στο σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι, αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε αρχικά για 20' στους 180o C και στη συνέχεια, για άλλα 10' με 20' στους 150o C. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 3129 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (6)

Πηγή: greekmasa.gr

Τούτο το άρθρο είναι αφιερωμένο στις  γυναίκες  της υπαίθρου, που ασχολούνται  ακόμη  φτιάχνοντας αγνές παραδοσιακές τροφές για όλο τον χρόνο, είναι αφιερωμένο, σε αυτούς πού  θέλουν να τρέφοντα αγνά, και όχι με μηχανοποιημένα τρόφιμα, είναι αφιερωμένο στις κοπελιές και τους φίλους όλους του GreekMasa.gr, που δεν ξέρουν πως να το φτιάξουν μόνοι τους (γιατί εδώ που τα λέμε άλλη χάρη έχει να το κάνεις μόνος(η) σου....!) και πάνω από όλα είναι αφιερωμένο στις  γιαγιούλες  από την Λαμία, Τρίκαλα και  από την  Τρίπολη, που ρώταγα το καλοκαίρι στην θάλασσα, στην Παραλια τοων Αγίων Αποστόλων-Καλάμου,  και  που με  συμβούλευσαν, πως να μάθω να  φτιάχνω, τις  βασικές συνταγές ζυμώματος, και όλη την διαδικασία παρασκευής τους... Νάναι καλά  όπου βρίσκονται στον Ουρανό ή στην Γή. Τις ευχαριστώ από την καρδιά μου Σημέιωση: Τις φτιάχνουμε τον Ιούνιο,  Ιούλιο, και  Αύγουστο  πού το γάλα είναι ιδιαίτερα παχύ , ιδίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.Απαραίτητη προϋπόθεση,  να μην  είναι συννεφιασμένος ο καιρός! 1η Συνταγή: Χυλοπίτες Υλικά  1 κιλό γάλα  πρόβειο  ή κατσικίσιο ή αγελαδινό  φρέσκο και παχύ. 6-8  φρέσκα αυγά   για λιγότερη χοληστερίνη !! {Στα χωριά βάζουν 20-30 } !!!  1 ½  κουταλιά  του γλυκού  αλάτι,  ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα. 1 ½   κιλό αλεύρι  σιμιγδαλένιο  {σταρένιο } , 2 κιλά αλεύρι φαρίνα ,  για  φύλλο Εργαλεία 1 μεγάλη  πήλινη λεκάνη  για ζύμωμα, 1 πλάστη ξύλινο  λεπτό και ψιλό , 1 τραπέζι καθαρό, 2 κρεβάτια με σεντόνια καθαρά  στρωμένα στην δροσιά, 2 τούλια  μεγάλα σαν σεντόνια, 1 μαχαίρι κοφτερό και 1 κατσαρόλα  για να βράσουμε το γάλα. 1 μεγάλη βαμβακερή  μαξιλαροθήκη Εκτέλεση Βράζω το γάλα., πού έχω  διαλύσει μέσα  το αλάτι. Το αφήνω  να φουσκώσει, και το ανακατεύω να ξανά φουσκώσει,  αλλά όχι να χυθεί. Ρίχνω και την σόδα,  και ανακατεύω να διαλυθεί , για να μην κόψει το γάλα, διότι  είναι αγνό και παχύ. Όταν κρυώσει, σε μια μεγάλη  λεκάνη {πήλινη}, ρίχνω το γάλα και τα αυγά  και τα ανακατεύω ,  και σιγά – σιγά,  ρίχνω  το αλεύρι,  μέχρι να το απορροφήσει  όλο και να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι,   που το ζυμώνω με τις γροθιές μας, και  το πλάθω σε  μπάλες στρογγυλές σαν μεγάλα μπολ, και τα αφήνω για μια ώρα , αλευρωμένα και σκεπασμένα,  σε μια δροσερή γωνιά,   για να  γίνει το ζυμάρι έτοιμο για πλάσιμο,  {πράγμα   πού σημαίνει,  ότι, σ΄ αυτό το διάστημα, σχηματίζεται μια ουσία, πού λέγεται γλουτένη , αυτό  είναι ένα είδος ενζύμου,  και αυτή η  ουσία είναι πού διευκολύνει,  στο  εύκολο άνοιγμα των  φύλλων!! Όταν λοιπόν είναι ώρα για   άνοιγμα των φύλλων, παίρνω τον πλάστη τον  λεπτό και ψιλό, και αλευρώνω καλά το τραπέζι μας, και το ζυμάρι  πάνω και κάτω, και πιέζω απαλά την μπάλα  της ζύμης ,πρώτα με τα δάκτυλα και κατόπιν με τον πλάστη, να γίνει μια ομοιόμορφη πίτα χοντρή. Ξανά  αλευρώνω,  για να μην κολλάει το ζυμάρι, και  τυλίγω,  πότε πλάγια , πότε ανάποδα,  σε ρολό την ζύμη γύρω από τον πλάστη και την χαϊδεύω απαλά  από την μέση του πλάστη προς τα  άκρα του πλάστη πάρα πολλές φορές , κινώντας τον πλάστη  ταυτόχρονα με κίνηση εμπρός- πίσω  με  τυλιγμένο σαν  ρολό  το φύλλο  γύρω του, τυλίγοντας  και ξετυλίγοντας πάλι το φύλλο πού σχηματίζεται,  και όταν βλέπω πως κολλάει, το αλευρώνω επάνω και κάτω, μέχρι να σχηματισθεί ένα φύλλο, μεγάλο και στρογγυλό,  χωρίς τρύπες. Κάθε φύλλο πού φτιάχνω το απλώνω  σε ένα κρεβάτι στην δροσιά επάνω σε καθαρό σεντόνι και από επάνω  απλώνω ένα τούλι μεγάλο για να μην πλησιάζουν οι μύγες και το μολύνουν. Κάθε 5΄-10΄  της ώρας ελέγχω  εάν στέγνωσε και έγινε  σαν μισόστεγνο λεπτό χαρτί, τότε είναι καιρός να το τυλίγω  γύρω από τον πλάστη και να το κόψουμε κατά μήκος του πλάστη με μια βαθιά  κοψιά .  Σχηματίζονται αρκετές  φαρδιές λωρίδες σαν αυτές πού  τυλίγω τα τυροπιτάκια. Τότε  ακουμπάω απαλά και  κατά πλάτος την παλάμη  του χεριού μου  κάθετα {σταυροειδώς} με τις λωρίδες, και αρχίζω να κόβω  λεπτές λωρίδες σαν  λαζάνια. Αν  θέλω τα αφήνω έτσι ,  αν θέλω να γίνουν χυλοπίτες τότε τις  ξανακόβω  μικρότερα τετραγωνάκια  όσο ψιλά θέλω  πάντα με την παλάμη  απαλά  επάνω στις λωρίδες του ζυμαριού {φύλλου}. Απλώνω πάλι τις κομμένες  χυλοπίτες τώρα  στο κρεβάτι αραιά  και με τούλι επάνω  για να  στεγνώσουν στην δροσιά για 5 τουλάχιστον 24ωρα , ανακατεύοντας ελαφρά από καιρού εις καιρόν. Τις φυλάω κατόπιν σε βαμβακερή  μαξιλαροθήκη  για να μην μουχλιάζουν και να αναπνέουν και να μην  σκουληκιάζουν  και κάνουν μαμούνια. Τις φυλάμε σε μέρος δροσερό , αν είναι δυνατόν στον αέρα.  Μπορούμε ,  μετά από 1 μήνα  να  τις αποθηκεύσω  μέσα σε  ένα τάπερ  όπως είναι με την  μαξιλαροθήκη, ή να τις βάλω  μέσα σε ένα  χαρτοκούτι ή τσίγκινο  κουτί στρωμένο πάνω  κάτω και  γύρω- γύρω  με λαδόκολα.  Το καλοκαίρι όσες περίσσεψαν από τον χειμώνα  τις φυλάμε σε  πολύ καλή συσκευασία   μέσα στο ψυγείο. 2η Συνταγή: Ζυμαρικά , μακαρόνια  παπαρδέλες  φωλιές και ταλιατέλες (Συνταγή Βέφας Αλεξιάδου) Υλικά  1-2 αυγά , αλεύρι όσο πάρει, αλάτι ½ κουταλάκι  του γλυκού , ελάχιστο λάδι . Εκτέλεση Ζυμώνω  πλάθω με τον πλάστη, στεγνώνω το φύλλο και το τυλίγω και το κόβω σε παπαρδέλλες ή ταλιατέλες, η το βάζω στην μηχανή  των ζυμαρικών και την κάνω μακαρόνια. Επειδή σαν ζωγράφος λατρεύω τα χρώματα, σκέφτηκα να  δώσω  και εδώ μερικές πινελιές, που ίσως νοστιμέψουν περισσότερο τα φαγητά μου.  Πάντα με οικολογικό τρόπο,  εντελώς  με φυσικά χρώματα !... <> Χρώματα : Όλα τα ζυμαρικά μπορούν να χρωματιστούν κατά την ζύμωσή τους: Εκτός του φυσικού χρώματος μπορούμε να έχουμε  : Κόκκινο με ντομάτα  ή πιπεριά  Φλωρίνης κόκκινη. Κίτρινο με σαφράνι, ή κιτρινόριζα. Φούξια ή ρόζ με χυμό παντζαριού . Πράσινο   με σπανάκι –ζουμί. Μαύρο- γκρι σκούρο με μελάνι από σουπιά {δεν μυρίζει καθόλου ψαρίλα !!}. Πορτοκαλλί –καροτί  με χυμό  καρότου Τα χρώματά τους παραμένουν και στο μαγείρεμα   αν  και μαγειρεύονται ταυτόχρονα!!!. Μαγειρεύονται ως εξής: Σκέτες με ντομάτα ή χωρίς ντομάτα, με κοτόπουλο , και ότι κρέας θέλουμε , με ντομάτα ή σκέτες ,  και 1 ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Γίνονται απίθανο γιουβέτσι  σε πήλινο με  κρέας  ή κοτόπουλο και τυρί πασπαλισμένο, και έχουν φοβερή νοστιμιά!!! Αν κοπούν φαρδιές πολύ και μακριές σαν λαζανοχυλοπίτες (παπαρδέλες), κάνουμε νόστιμα ιταλικά φαγητά, όπως παπαρδέλες ροσσίνι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 13860 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (2)

Πηγή: greekmasa.gr

Συνταγή της Κας Βέφας εγώ πρόσθεσα ντοματάκια και καρότα. Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 κιλό φρέσκα τρυφερά κουκιά 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2 κιλό αρακά 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο 1 κούπα λάδι αλατοπίπερο 1 κουτάκι ντοματάκια ή 2 ντομάτες ψιλοκομμένες Καθαρίζουμε - πλένουμε καλά τα κουκιά μας. Το ίδιο κάνουμε και με τον αρακά. Νεροβράζουμε 5' τα κουκιά και πετάμε το νερό. Τα στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί, ρίχνουμε και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κουκιά, τον αρακά, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα ζεστό νερό και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν τα κουκιά και ο αρακάς και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

Πηγή: cookpad.com/gr

Είναι μια πολύ νόμιστη συνταγή από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου. Τι χρειαζόμαστε: 1 ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες 4 κ.σ βούτυρο 1 κρεμμύδι σε φέτες 1 καρότο σε λεπτές φετούλες 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ 250γρ φέτα χοντροκομμένη 250γρ κίτρινο τυρί τριμμένο ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο Αλάτι-πιπέρι Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες σε λίγο νερό. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζουμί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τον μαιντανό, την φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τοποθετούμε στην επιφάνεια λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Πηγή: cookpad.com/gr

Ενα ορεκτικό, που παρασκευάζεται κάθε φορά που έχουμε γιορτινό μπουφέ. Οι κοτοκροκέτες είναι εύκολες και σαφώς πολύ καλύτερες απο τις έτοιμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Την συνταγή αυτή, την βρήκα σε κάποιο περιοδικό της Βέφας. Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!! Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε: 2 ολόκληρα στήθη απο κοτόπουλο 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα 1 κούπα διάφορα τριμμένα τυριά αλατοπίπερο Για την μπεσαμέλ: 3 κουταλιές σούπας βούτυρο 3 κουταλιές σούπας αλεύρι 1 κούπα γάλα κρόκους απο 2 αυγά Για το πανάρισμα: αλεύρι φρυγανιά ασπράδια απο 2 αυγά 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε για 20΄ περίπου. Αφού κρυώσει το μαδάμε με τα χέρια μας (το ξάνουμε). Σε ένα μπόλ, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το ζαμπόν και το μπέικον. Προσθέτουμε τα τυριά, λίγο αλατοπίπερο. (Το αλάτι με προσοχή, διότι τα τυριά αλλά και το μπέικον είναι αλμυρά). Σε ένα κατσαρολάκι, φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε για να μην μας σβολιάσει. Μόλις δέσει η κρέμα μας, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και την μουστάρδα στην κρέμα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Περιχύνουμε με την κρέμα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει παντού και να βραχεί όλο το μείγμα μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο, ώστε να σφίξει καλά. (Εγώ το φτιάχνω απο το βράδυ και πλάθω το πρωί). Με ένα κουτάλι, παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε είτε στρογγυλά είτε μακρόστενα σαν σουτζουκάκια. Μόλις τελειώσουμε το πλάσιμο, θα τις πανάρουμε. Πρώτα τις περνάμε απο το αλεύρι, τινάζοντάς τες να φύγει το περίσσιο. Κατόπιν τις περνάμε απο ασπράδι αυγού χτυπημένο με το ελαιόλαδο. Τέλος, τις περνάμε απο γαλέτα, δηλ. τριμμένη φρυγανιά. Τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο και τις βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν καλά. Τηγανίζουμε σε λάδι, όχι πολύ καυτό, για να μην καούν γρήγορα απ' έξω. - Για ευκολία και για σωστή διαχείριση του χρόνου μας, μπορούμε να φτιάξουμε τις κροκέτες κάποια στιγμή που θα ευκαιρούμε και μόλις τις πανάρουμε να τις βάλουμε σκεπασμένες με μεμβράνη στην κατάψυξη. Έτσι όταν τις χρειαστούμε, τις βγάζουμε λίγο νωρίτερα ώστε να μαλακώσουν λίγο και κατόπιν τις τηγανίζουμε. - Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με σως απο μαγιονέζα-γιαούρτι-κέτσαπ. Καλή επιτυχία!! Share

Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.gr

Η ψαρόσουπα είναι ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό Ελληνικό φαγητό, θα έλεγα Μεσογειακό, και δεν χρειάζεται απαραίτητα φρέσκα ψάρια. Μπορεί να μαγειρευτεί με ελάχιστα ή πολλά χορταρικά, ακόμα και με αυγολέμονο, όπως προτείνει η κυρία Βέφα. (Έτσι θυμάμαι τη μαγειρεύαμε παλιά και στο σπίτι μας). Τώρα όμως την προτιμάμε για ευκολία «βελουτέ», με τζίντζερ, λεμόνι και πιπέρι. Δείτε τι χρειάζομαι και πώς τη μαγειρεύω. Τ α Υ λ ι κ ά 4-5 πατάτες 4 μέτρια κρεμμύδια 5 μέτρια καρότα 1 ματσάκι σέλινο 2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση 3-4 μικρά κολοκυθάκια 800 γρ. -1 κιλό ψάρι μπακαλιάρος, ροφός, σφυρίδα, σκορπίδια 2 κομματάκια φρέσκο τζίντζερ Αλάτι και πιπέρι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 λεμόνια 2 λίτρα νερό (περίπου) Ο δ η γ ί ε ς Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2/3 λίτρου νερό, ένα κρεμμύδι, ένα κομμάτι τζίντζερ και 2-3 κλωναράκια σέλινο. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το ψάρι, λίγο αλάτι και το μισό λάδι και τα βράζουμε 10-15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Μόλις αρχίσει να σκάει το δέρμα του ψαριού είναι έτοιμο. Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και σουρώνουμε την ψαρόσουπα. Βάζουμε όλα τα λαχανικά μέσα στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ζουμί του ψαριού, το υπόλοιπο λάδι και τα βράζουμε περίπου 20-30 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα μερικά λαχανικά, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με αυτά το βρασμένο και καθαρισμένο ψάρι (πατάτες, κολοκυθάκια και καρότα). Τα υπόλοιπα λαχανικά τα αλέθουμε στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών, τα ρίχνουμε μέσα στο ζωμό και ανακατεύουμε. Βράζουμε τη σούπα ακόμα 5 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό δύο λεμονιών και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Η σούπα μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη! Τη σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή όρεξη.

Πηγή: helengrblog.blogspot.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα , ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει! Ingredients 1 κιλό ντομάτες Μισό κιλό ρύζι 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 κούπα ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Method Step 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Step 2 Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους Step 3 Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ Step 4 Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές Step 5 Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό Step 6 Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδο Step 7 Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό Step 8 Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι Step 9 Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο Tips Κοίταζε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέτεις νερό Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου

Πηγή: nostimada.gr

Η αγάπη της Αμερικανίδας... "Βέφας" Martha Stewart για τα υλικά εποχής δεν θα μπορούσε να αφήσει απ' έξω ένα τόσο ωραίο φρούτο όπως οι λωτοί, που εδώ παντρεύονται με κρέας για ένα πιάτο γεμάτο δύναμη κι υγεία!
Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 1 χοιρινό ρολό του κιλού, στο διχτάκι του μισό κιλό λωτούς, χωρίς το κοτσάνι κομμένους σε μισοφέγγαρα 6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες 1 κ.σούπας ελαιόλαδο 1 μάτσο (μισό κιλό) ήμερα, γλυκά ραδίκια ή αντίδια ή άλλα ήμερα και γλυκά χόρτα, χωρίς το κοτσάνι μισό φλιτζάνι κρασί Μαρσάλα αλάτι και πιπέρι Τρόπος μαγειρέματος 1 Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς. 2 Αλάτισε με 1,5 κουταλάκι αλάτι και πιπέρωσε με μισό κουταλάκι πιπέρι το κρέας σου. 3 Βάλτο σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος. 4 Ανακάτεψε τους λωτούς και το σκόρδο με το λάδι. Αλατοπιπέρωσέ τους και βάλ' τους γύρω γύρω από το κρέας. 5 Ψήσε για 15 λεπτά. 6 Γύρισε από την άλλη τους λωτούς και συνέχισε να ψήνεις μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του χοιρινού να φτάσει τους 52 βαθμούς, 20 με 25 λεπτά. 7 Βγάλε το χοιρινό από το φούρνο, ακούμπα το σε επιφάνεια κοπής και σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο. Άφησέ το για 15 λεπτά (το χοιρινό θα συνεχίσει να ψήνεται καθώς κρυώνει). 8 Αν οι λωτοί είναι ακόμη σκληροί ψήσε λίγο ακόμη μέχρι να τρυπιούνται με πηρούνι. 9 Βάλε τους λωτούς σε μεγάλη πιατέλα. 10 Βάλε τα χόρτα που έχεις πλύνει και στεγνώσει καλά σε τηγάνι. Αλατοπιπέρωσέ τα και σωτάρισέ τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τρυφερά, περίπου 2 λεπτά. Βάλ' τα και αυτά στην πιατέλα με τους λωτούς. 11 Ρίξε στο τηγάνι που σωτάρισες τα χόρτα το κρασί και μαγείρεψε μέχρι να μείνουν τα δύο τρίτα από το ζουμί. 12 Κόψε το χοιρινό σε λεπτές φέτες και βάλ' στο στην πιατέλα. 13 Περίχυσε με τη σος και σέρβιρε.
Προηγούμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Σάλτσα φράουλας για να συνοδεύσετε Χρόνος προετοιμασίας : 30' Χρόνος ψησίματος : 10' Υλικά για 1 δόση (4 κούπες) 4 κούπες φράουλες, σε φετάκια 1 - 1 1/2 κούπα ζάχαρη 3 κουταλιές κορν φλάουρ 4 κουταλιές χυμό λεμονιού 4 κουταλιές κονιάκ Εκτέλεση Κόψτε τις φράουλες πρώτα σε όγδοα κι ύστερα σε φετάκια. Βάλτε τα κομμένα φρούτα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. (Βάλτε από 1 - 1 1/2 κούπα, ανάλογα με το πόσο ξινά είναι τα φρούτα). Ρίξτε το μίγμα επάνω στις φράουλες και ραντίστε με το χυμό λεμονιού. Σιγοβράστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει και να διαυγάσει. Αφήστε τη να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ. Μπορείτε να διατηρήσετε τη σάλτσα στο ψυγείο μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη, κλεισμένη ερμητικά σε πλαστικό σκεύος 3 μήνες. Πηγή - Vefa's House

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Με άλλη διάταξη... τα υλικά στην κατσαρόλα, γι' αυτό τις ονομάσαμε και αλλιώς...
Την άλλη συνταγή για τις μπάμιες στην κατσαρόλα, μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ...

Υλικά

1 κ. μπάμιες
4 ξερά κρεμμύδια
4-5 ντομάτες ώριμες
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ξύδι

Υλικά : 4-5 μερίδες

Εκτέλεση

Πλένουμε πρώτα, πολύ καλά τις μπάμιες.
Τις καθαρίζουμε και τις βουτάμε στο αλάτι με το κεφάλι τους για να μη σαλιώνουν... (για να μην ευλογούμε τα γένια μας, αυτή τη

συμβουλή την είχαμε ακούσει πριν πολλά πολλά χρόνια από την κα Βέφα!).
τις ραντίζουμε με ξύδι.
Τις αφήνουμε έτσι όλο το βράδυ να σταθούν και το αποτέλεσμα θεϊκό... στο στόμα!
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι για να κάψει...
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε τις ντομάτες.


Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ έχουμε τηγανίσει ελαφρά τις μπάμιες μας.


Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε για κανά εικοσάλεπτο.

Καλή Επιτυχία!





Πηγή: gandmclub.com/search/label/ΣΥΝΤΑΓΕΣ

1 κούπα γάλα 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 1/4 κούπας κονιάκ 300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 1 κούπα βούτυρο 1 κούπα ζάχαρη άχνη 4 κροκάδια 4 κούπες μπισκότα πτι -μπερ τριμμένα 300 γρ. τρούφα για το τύλιγμα Οδηγίες 2 ώρες Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα κροκάδια καθώς χτυπάμε. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα της σοκολάτας με του βουτύρου. Σε αυτό ρίχνουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και το κονιάκ. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μερικές ώρες για να σφίξει. Βουτάμε τις παλάμες μας σε λίγο κονιάκ πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα τυλίγουμε στην τρούφα. Τέλος τα τοποθετούμε σε θηκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Πηγή: cookpad.com/gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy